Dobre robíš. Ja som mal hadicu aby sa
rajdy otočili aj cez 180°, napríklad pri páde. Raz v noci som neplánovane "vystúpil" z bicykla, rajdy sa pretočili a kamarát mi chcel pomôcť vytiahnuť bike hore na trail. Trochu neohrabane to začal ťahať za
grip (štýlom rajdy sa chceli pretočiť o 360) a váhou bicykla mi vytrhol hadicu z fittingu.
Tŕň to prežil v pohode? Predpokladám, že si musel hadicu skrátiť o cca 5-10 mm, čo ma privádza k ďalšej výhode dlhšej hadice: človek má takto dostatočnú rezervu aj na niekoľko takýchto vytrhnutí

. Inak ako si celkovo spokojný s brzdami?
Pred pár mesiacmi sa mi práve tiež podarilo bike pri páde zapichnúť do zeme dosť zaujímavým spôsobom. Hadica sa pekne omotala a bike to prežil bez ujmy. Ja som ale také štastie nemal a skončilo to kratšou pauzou od jazdenia
Príloha:

PXL_20240608_195239752.jpg
608.03 KiB
Otvoriť v novom okne
thumb_up0thumb_down
Na tento problém funguje
hlavové zloženie s dorazom. Mám na Ripley a teda pretočenie nehrozí.
Osobne som nikdy nebol fanúšik tejto "vychytávky". Síce toto riešenie od Acros už má celkom použiteľný rozsah, no stále by ma to limitovalo pri preprave bicykla v aute.
https://acros-components.com/en/headsets/blocklock-zs56-headset-lower-part-Najväčší zmysel to podľa mňa dáva vtedy, ak hrozí kontakt brzdovej páky/radenia s rámom.