Lokalizácia
Formulár sa odosiela
xbaroon: nieje vyslapat kopec ako vyslapat kopec ;)
snad chapes
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 20:55:38
00
Tulenik dokedy chces uberat spejsre, znizovat uhol predstavca, vlajdy na XC HT podla mna nepatria. Preco by malo byt slapanie zo sedla technickou chybou? Vysku stredu vnimam dost podstatne a verim, ze aj nizsi ludia ak potrebuju dostiahnut obcas na zem zo sedla. A co sa tyka slopingu- aky maly ram by som si asi podla teba mal pri vyske 168cm kupit? No a vyska stredu tiez ovlyvnuje vysku taziska a teda ovladatelnost, stabilitu a kopu dalsich veci. Tazko ma presvedcis ze vyssi, vacsi, tazsi alebo bajk s vyssim zdvihom bude obratnejsi ako naopak.
xbaroon: a myslis ze napr ja by som tam na 17kg 180/180 vyslapal. Ja myslim ze nie(minimalne by som sa na to v polke vykaslal).
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 20:56:27
00
Á ja som dnes pojazdil moje obľubené zákutia - serpentiny a technicke rýchle zjazdiky a konštatujem 'čo sa na fulle naučíš na ht jak keby si našiel ' :-D

+1
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 20:59:46
00
Á ja som dnes pojazdil moje obľubené zákutia - serpentiny a technicke rýchle zjazdiky a konštatujem 'čo sa na fulle naučíš na ht jak keby si našiel ' :-D

práve naopak
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:03:45
00
kimlo >

Nedávno som šiel výšlap, klasická kamenistá zvážnica. Presadol som zo svojho FS 140/140 na HT 100/0 a následne späť. V komoforte rozdiel veľký v strate enerige dá sa povedať zanedbateľný. Takže už len tu je plus pre FS. Netvrdím však že na 100/100 prípadne 120/120 FS by nebolo ideálne, no HT určite nemá v takýchto výšlapoch navrch.
No ak berie človek bike na pohodové jazdenie vyšší zdvih, určite nebude stratou. Toto sú len zbytočné komplexy z vysokého zdvihu a z FS.
Síce osobne si to nepamätám, ale kedysi boli vraj rovnaké spory pri začaní využívania predného odpruženia, takže o pár rokov to tu bude samý FS. :wink:

To s tým rozmaznávaním a tým, že pracujm že pracuješ rukami a nohami si len zbytočne nahováraš a utešuješ sa. Keď máš raz FS, tak jazdíš inak, síce nie hneď, no postupne sa zlepšíš. Predsa len zo začiatku brzdí psychika. Takže kto jazdí FS je aj rýchlejší dole kopcom (to neplatí pri tých ktorý sa nesnažia po presadnutí z HT na FS hľadať plusy a využívať ich). Navyše rozdiel je narobiť sa pri blbnutí v technickom teréne a narobiť sa od vydrncovania nôh a rúk.

Quasko, Stax >

Treba porovnávať v členitom rozbitom teréne a nie v nejakých točkách, ktoré určite neboli technicky náročné, každopádne aj HT má svoje +.

Dúfam, že to tu neskončí bitkou. :)
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:05:58
00
lapierre, ja som tu asi zabudol spomenut, ze mam uz co to odjazdene aj na DH bikoch ... nejaky ten piatok (rozumej rok.. teda rokov) som sa otmu venoval... nemal som osobne doma super mega DH bike, ale mal som taky k dispozici takmer denne... a viem co je to jazdit na fulle....
takisto som jazdil na endure 120/120 nejake vyjazdy a viem o com to je.... takze to viem porovnat velmi dobre s pevnakom kde mi co najviac sedi, a nikto mi tu nepovie ze do kopca sa mi pojde na 120/120 rovnako dobre ako na pevnaku s 80-100 vidlou... je jasne ze ten pevnak je mi na to lepsi... co sa tyka zjazdu, ako som uz spomenul, mne nerobi problem si to pustit (doslova) aj na tom pevnaku (a to nie len po utlacenom turistickom chodnicku).
kady jazdime na tom, co nam vyhovuje, keby som osobne citil potrebu mat pod ritou 120/120, tak uz to davno tak mam... ale naco ? :)

Naposledy upravil kimlo dňa 22.07.2009 - 21:18:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:12:40
00
No je mi jasné, že každý si bude jazdiť i naďalej to čo mu sedí. Nepáčia sa mi však komplexy HTčkarov. Ako riešenie vidím kombinovaný výjazd, na miesta kde bude aj XC (výšlap) a aj AM.EN (zjazd). Síce ani to nie je najobjektívnejšie, no chápem, že Teba na FS asi nik ničím nepresvedčí. :)

No k téme 80 vs 100mm ... je už hlúposť brať zámerne nižší zdvih. Teda ja by som sa dobrovoľne o 20% zdvihu nenechal obrať nech som chrt aký chcem. :wink:
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:18:14
00
ja nemam z FS komplexy... ani sa mu do buducna nebranim... no jedine ako druhy bike, nie ako jediny.
a takisto by som sa nebranil ani 80 vidle na nejakej riadnej XC rakete... tam ti to fakt staci :) dolezity je cas, nie pohodlie... ale to je zas na inu debatu (kazdy vykonnostny sport je o tom, ze pohodlie ide prec na ukor vykonu) .. ale to je fakt na dlhu debatu, a mne s anechce :)
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:20:43
00
Ani mne, no stále utekáš pred tým, že tých 80 vs 100mm bolo na pohodové jazdenie a nie na XC raketu. Takže tam je 80 fakt prežitok. :wink:
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:23:13
00
80mm by mne osobne stacilo aj na pohodove jazdenie...
pretoze ja si pred pohodovym jazdenim predstavujem naozaj a doslovne pohodove jazdenie kde sa za nicim a nikym nemusim hnat, a idem si len tak lazo plazo... a to iste plati aj o zjzadoch... proste pohoda, a ziadne bomby rozbitou cestou... takze na taku pohodu mi aj 80 staci... a vlastne aj pevna vidla :lol:
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:27:33
00
a takisto by som sa nebranil ani 80 vidle na nejakej riadnej XC rakete... tam ti to fakt staci :) dolezity je cas, nie pohodlie... ale to je zas na inu debatu

In your face! práve tu inu debatu ktoru ty vedieš odzačiatku ty. ale ono reč tu bola o kupe novej 80tkovej vidlice pre ŽENU a HOBBY, znova opakujem HOBBY jazdca. Z tohoto sa Michal už nevytiahneš :twisted:

Takže aká je investícia takejto vidly žene hobby jazdkyni ktora nerieši čas a zaslužila by si práve skor to pohodlie? ano ano, ak som pisal zpár stránok dozadu. aká? NELOGICKA, ZBYTOCNA,

Dakujem Miroslavovi, že tak krásne nadhodil, táto debata sa končí, dakujem zúčastneným, do skorého jazdenia.

Naposledy upravil LittleFox dňa 22.07.2009 - 21:31:27, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:29:19
00
little fox, ako som pisal vyssie, na take hobby je aj 80 moc... tam staci aj pevna vidla ;)
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:31:14
00
tak potom ale tvoja partnerka jazdi tazke palby ked si jej tam dal odpruženu vidlu a nie pevnu ako píšeš :lol:

Naposledy upravil LittleFox dňa 22.07.2009 - 21:35:38, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:33:27
00
K tym spolocnym vyjazdom :arrow: mal som kolegu co jazdi DH a raz mi navrhol aby sme sa isli previezt. ,,Ale ja nemam zjazdaka" - hovorim. A on ze je mu jedno na com sa vozim, hlavne ze pojdeme spolocne a zajazdime.Aj sme zajazdili :wink: ja som ho do kopca pockal /aj ked bol som fakt prekvapkany co na tej oblude vyslapal/ ale on uz siel down bezo mna :mrgreen:.No nestihal som.Ale niecomu som sa od neho naucil, ale to si necham pre seba :mrgreen: a po tych vyjazdoch s nim aj padlo rozhodnutie na kupu ohnutych a hlavne sirsich rajd.....
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:33:57
00
kimlo>
No neviem ako u vás, no u nás sú hobby jazdci takí, že vyžadujú pohodlie a nie sebatrýznenie. Tu nejde o biky pre babky do obchodu alebo o biky číslo dva v stajni, ktoré sú viacmenej exhibičné, ale o ľudí čo jazdia XC, len nie závodne a nenaháňajú sekundy, totižto si aj jazdenie vychutnávajú.
Zobraziť komentár 22.07.2009 - 21:36:10
00
keyboard_arrow_up