Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nejake haibike sa objavili v extreme-bike na bazovej, ale neviem ktore modely - pripadne sa tam skus zastavit... mozno ta tam oslovi aj nejaky felt, focus alebo gary fisher...
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 12:54:21
00
dream: zloženia a vlastnosti bežných Al zliatin sa dajú ľahko nájsť a ono tam ani nejde o zloženie ako o tie vlastnosti
rozdiel pocítiš hlavne na ušetrenej hmotnosti, a môžu to byť až stovky gramov
niečo sa mi donieslo, že niektoré zo zliatin nemajú v láske ani hydroforming... ale zas je to na výrobcovi aby prototypy poriadne potrápil a pustil do predaja to, čo mu vyjde optimálne
skandium pri jeho dosť vysokej cene sa do bežných zliatin nepridáva, ale zbežne som pozeral že sa vyskytuje v 6xxx aj 7xxx radách... a na mechanických vlastnostiach sa prejaví dosť výrazne, zas nejakých pár desiatok až sto g dole... len je otázka, či sa to oplatí za tie prachy... inak nárast ceny samozrejme nezodpovedá cene prísady, ale aj výpalnému za to, že sa im ju tam uráčilo dať...

Wladix:
1) mam pocit, ze ste ma mozno trocha precenili v tom, co jazdim. Mam 28 a za sebou navrat na bike po 5tich rokoch. tuto sezonu (vlastne len leto) som odjazdil na 8-rocnom biku po GO (komplet hard).

ja mám o 9 viac a minulý rok som sa po 5 rokoch posadil na bike, navyše to bol "presad" zo žiletky na MTB - to bolelo! no a rok uplynul a ako vidíš, upgradujem...
2) jednak pre mna prechod na kvalitny HT bude super zmena a jednak vlastne neviem, ci buduci rok odjazdim tolko aby som si uzil aspon bike za 20 k nie to este za 30k.

za rok ZATIAĽ najazdených 2k km a nebyť bahnitej zimy mohlo byť aj lepšie...
3) lepsi pocit budem mat z kvalitneho HT ako z menej kvalitneho fulla.

ten Haibike je asi suterén z toho, čo sa ako-tak oplatí kúpiť (jednočap nebudiaci dôveru - ale majú aj lepšie a navyše by sa k tomu mal vyjadriť niekto, kto to mal pod riťou, lebo zdanie z obr. môže klamať), ale taký Nerve XC od Canyonu za cca. 1000 EUR, to rozhodne nie je menej kvalitný full... tohtoročné modely síce UŽ nie sú - a budúcoročné EŠTE nie sú (ono aj to závisí od konkrétneho modelu) - ale ako tu správne poznamenal Kiri, vyzerá to, že na tomto modeli okrem zvýšenia zdvihu na 120/120 ešte prepracovali zadnú stavbu aj smerom aby ešte lepšie potláčala nežiadúce správanie pri šliapaní...
4) aj tak neviem ako by som sa dostal k tomu haibiku - cez net ani v ZA kupovat nebudem.

Nemám bariéru ani voči netu (u Canyonu jediná možnosť) ani voči vycestovaniu (keď mattovi dorazí kontraband zo Slimákožrútska, vyrážam do Partizánskeho)... bike je najlepšie vyskúšať naživo.
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 13:12:24
00
Tulenik, ty si vazne trieda. Vzdy zasnem, ake nove slovne spojenia vymyslis:)
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 13:14:50
00
Viac ako 23-25 za to nedam, skor pojdem k 20k hranici. ak to dopadne tak, ze sa budem citit limitovany, nemam problem vymenit. Ale zatial by som naozaj len rad vedel aky HT najlepsie za take ceny...
Zobraziť komentár 16.09.2008 - 14:29:00
00
keyboard_arrow_up