Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To all : podstata temy je dobry bike pre mna v okoli ZA 8)

neviem aké bikeshopy sú v okolí ZA, no myslím že precestovať pár KM nie je problém ... ja som z Bojníc a bike som kupoval v ZA ... dá sa to.
Tu u nás je dosť dobré zastúpenie značiek Trek, Gary Fischer, Merida, Author, Moongoose, Giant ... sadni do auta a sprav si výlet, pozisťuj čo majú, aké sú ceny .. pri osobnom jednaní je cena vždy na dohode ... myslím že každý predávajúci čo to spustí z ceny ak mu drzo povieš že či sa dá urobiť nejaká cena ... netreba sa hanbiť. Skús ...
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 11:52:52
00
http://www.koloshop.cz/horska-kola-mtb-16/trek-6700-disc-e-horske-kolo,-model-2008/
a co totok vcelku ujde postovne mas zdarma a co sa ti nepaci vymenia :mrgreen:

ten Trek je parádny ... ale s tou dopravou zdarma na SK som si neni celkom istý ... no a u Treku by som ešte upozornil na to že majú dosť dlhú geometriu .. asi by som volil pre teba dámsku verziu ... radšej si niekde vyskúšaj v predajni veľkosť rámu aby si potom nebola sklamaná ..alebo prekvapená :wink:
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 11:57:48
00
wow, ten sa mi paci....no ja som bike chcela vidiet aj nazivo a skusit (minimalne sa nan posadit)...inak ta cena super, aj vybava, taketo nieco hladam

viem ze je to OT, ale aky je postup, poslu aj na sk ? Kolko to trva ?
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 12:21:27
00
jaaaj, keby som mala na take vyletiky cas...na to mam MTBikerov :mrgreen: , Trek je aj v ZA, aj Giant, ale to co ja chcem nemaju :( ....pravdu mas, Trek si mozem aspon skusit, ak sa pren rozhodnem....ale urcite to nebude damska geometria...to je tycka dole a bledomodra s oblacikmi, ci ako to vyzera :D
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 12:45:16
00
najprv si odskusaj,potom napis ci maju a ku velkost kolega in potom volal a ,dohodli saeste mu menili aj brzdy a poslali mu ho na dobieru az domov..a pekne zostelovany len nahodil koleso ,pedale,vyrovnal rajdya uz jazdi do 3ch dni ho mal doma :mrgreen:
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 13:11:54
00
tiež mám Haibike a nevidím v ňom nejaký problém ... ak je niečo lacnejšie nemusí to byť horšie, rovnako ako vysoká cena nezaručí kvalitu ... veľkú časť ceny výrobku a nie len pri bicykloch, tvorí značka ...

Asi to nik nepochopí, ale značka neznamená len tá nálepka a znak na biku. Za vývodjom bikov stoja tímy ľudí, testovací jazdci a podobne. Väčší výrobcovia bikov majú vyššie ceny aj kôli tomuto, investovali do vývoja a aj naďalej investujú. To na koľko je úmerná cena ku kvalite si nedovolím tvrdiť, no ver tomu že kvalita u Hai a Spešla je niekde inde. Nepíšem toto prvý raz, no všetci čumia len na ceny a výbavu za túto cenu, málokto si uvedomuje čo stálo pred tým ako ten bike niekto vyskladal.

:roll:
Zobraziť komentár 07.04.2009 - 14:03:37
00
Za vývojom bikov stoja tímy ľudí, testovací jazdci a podobne. Väčší výrobcovia bikov majú vyššie ceny aj kôli tomuto, investovali do vývoja a aj naďalej investujú. To na koľko je úmerná cena ku kvalite si nedovolím tvrdiť, no ver tomu že kvalita u Hai a Spešla je niekde inde.

S tým vývojom, testovaním a všetkým okolo s tebou plne súhlasím ... len mám dojem, že stačí aby potom prišiel "Janko z Malinovej" s veľkou peňaženkou a kúpi si patent na ich otestovaný pružiaci systém alebo geometriu a dá si do Ázie vyrábať biky pod svojou značkou ... alebo to proste okopčí a má to "za málo" len s tým nemôže "zahltiť celý svet"...
Značky a výrobcovia vznikajú a zanikajú tak povediac každý deň. Rovnako ako napreduje vývoj, takže aj to, čo je dnes neznáme môže byť o dva či tri roky celkom známa a kvalitná značka, no samozrejme už nemusí existovať vôbec ... Tým nechcem povedať že investovať do značkových vecí sa neoplatí, to nie... všetko je však otázka peňazí ktoré máme v peňaženke. Mať značkový rám je určite super, no mať bike osadený slušnými komponentmi za tú istú cenu tiež nie je zanedbateľné, pretože aj tie komponenty robia dojem z jazdy.
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 06:59:35
00
to je ten problem Lapierre, ze u spesla mas istotu ze ram je 100%ny ale napr.u
Haibiku ?...nevies....no verim tomu ze aj ramy niektorych menej znamych znaciek su kvalitativne
porovnatelne so super znackami...a len preto ze nemaju reklamu a balik penazi na sponzoring
spickovych jazdcov nemusia byt horsie
Urcite aj biky ako Hai musia byt testovane, nie ? Ak nie som profesional, neskacem po skalach a nejazdim denne x km, v com je rozdiel ? Spesl ram mi vydrzi 100 rokov, Hai len 10 ?
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 08:50:37
00
Moze mi niekto porovnat tieto dva ramy ?
Ktore brzdy su lepsie ?
Je Rock Shox Tora Lite pruzinova vidla ovela horsia ako Recon ?

Hai RC 08
rám: Aluminium 6061 double butted, pear-shape
hydroforming
vidlica: Rock Shox Recon SL Air, PopLoc s uzamykaním z volantu 100mm, vzduch/olej
brzdy: Magura Julie Disc hydraulické 180/160 kotúče

Spec.RH Cmp D
Rám: Specialized M4 manipulated alloy frame, fully butted, ORE DT, forged dropouts w/ replaceable 98954020 hanger, disc only
Vidlica: RockShox Tora SLite, 100mm, alloy steerer, 32mm Cr-Mo stanchions, magnesium lower, preload and rebound adj. w/ LO 13-15": standard spring, all others: "stiff" spring w/ preload adj., disc only
brzdy : Avid Juicy 3 SL hydraulic disc,
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 09:04:32
00
to je ten problem Lapierre, ze u spesla mas istotu ze ram je 100%ny ale napr.u
Haibiku ?...nevies....no verim tomu ze aj ramy niektorych menej znamych znaciek su kvalitativne
porovnatelne so super znackami...a len preto ze nemaju reklamu a balik penazi na sponzoring
spickovych jazdcov nemusia byt horsie
Urcite aj biky ako Hai musia byt testovane, nie ? Ak nie som profesional, neskacem po skalach a nejazdim denne x km, v com je rozdiel ? Spesl ram mi vydrzi 100 rokov, Hai len 10 ?

no výraz 100% je veľmi háklivý .. aj u značiek ako Spešl a podobne... koľko sa popísalo o praskajúcich Meridách, alebo ako nedávno Mavic sťahoval z obehu kolesá .. a tak by som nič nenazval 100% ...potom vám niekto povie, "sorry, chybička se vloudila" :wink: ...
Všetko treba brať s istou rezervou a hlavne nebyť zaslepený tým že len svetoznáma značka dokáže ponúknuť kvalitu. Hoci, práve tá značka a samozrejme aj cena za ktorú si ju kúpite by mala byť akou-takou zárukou.
No našťastie sme tu "MY" chudobnejší ale odvážnejší skúsiť aj niečo nové ... :mrgreen: ... to mal byť samozrejme fór.
Ja som do Hai šiel s tým že ak ho za dva roky pokiaľ mi platí záruka nerozbijem tak je to OK a dlhšie ako štyri roky ho pravdepodbne aj tak mať nebudem ... čo v dnešnej dobe rýchleho vývoja nebude už o tri - štyri roky zastaralé?
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 10:18:41
00
[quote=""]Moze mi niekto porovnat tieto dva ramy ?
Ktore brzdy su lepsie ?
Je Rock Shox Tora Lite pruzinova vidla ovela horsia ako Recon ?

ťažko porovnať ...
Alumínium 6061 je označenie nejakej zliatiny hliníku a iných "kovov", myslím že to označenie 6061 presne špecifikuje o čo sa jedná,. ale myslím že to ťa trápiť nemusí .. robí sa z toho mnoho cyklo komponentov, od sedloviek, cez riaditká a predstavce a podobne .. bežne sa to v cyklistike používa ...Spešl má nejaké svoje označenie materiálu ktorý používa, ktorý pozná len on ..
rozdiel vo vidliciach ... Recon je v rebríčku vidlíc od Rock Shox postavený vyššie ako Tora z dôvodu že je tam použitý kvalitnejší a ľahší materiál, je vzduchový, je ľahší a má možnosť si tlakom vzduchu nadstaviť tvrdosť pruženia. Tora je ťažšia, s pružinou a tak ti jej tvrdosť nemusí vyhovovať ... No vraj sú pružinové vidlice citlivejšie na malé nerovnosti .. neviem, nikdy som pružinovú Toru nejazdil, ale vzduchový Recon je celkom OK.
...a brzdy? ... verím že brzdia aj jedny aj druhé ... Avid sú minimálne krajšie :lol:
Myslím že Spešlom nič nepokazíš ak ho kúpiš a určite ťa nebude potom hrýzť svedomie že si mala radšej kúpiť niečo ... :roll:
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 10:38:45
00
No vraj sú pružinové vidlice citlivejšie na malé nerovnosti.

to su, len neviem, ci sa da o rebe povedat, ze je citlivejsia... je rozdiel pruzinovka za 40 a za 4 :)
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 11:01:54
00
to su, len neviem, ci sa da o rebe povedat, ze je citlivejsia... je rozdiel pruzinovka za 40 a za 4 :)

... s pružinovou Rebou :shock: som sa zatiaľ nestretol... ale asi si myslel Toru.
A tiež neviem čo porovnávaš? ...pružinovku za 40 tisíc SK???
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 11:44:24
00
l_laco ze Hai na 4 roky, to si len srandoval, nie ? :shock: ja kupujem bike na cely zivot :)

dik za porovnanie, mne sa ten spesl paci, lenze hai ma vsetko lepsie, a to ma laka
RC 08 maju len biely :-(, keby bol cierny, neni o com, beriem....a RX 09 sice cierny je,no dodanie az v maji :-(
dnes dam tomu posledny pokus, obzriem este ine znacky a od zajtra slapem do pedalov :mrgreen:

Kde stoji rada SLX v Shimane ? nad Deore ?
Videla som Deore XT :shock: , to je sada deore oznacena xt ?
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 12:25:57
00
l_laco ze Hai na 4 roky, to si len srandoval, nie ? :shock: ja kupujem bike na cely zivot :)

dik za porovnanie, mne sa ten spesl paci, lenze hai ma vsetko lepsie, a to ma laka
RC 08 maju len biely :-(, keby bol cierny, neni o com, beriem....a RX 09 sice cierny je,no dodanie az v maji :-(
dnes dam tomu posledny pokus, obzriem este ine znacky a od zajtra slapem do pedalov :mrgreen:

Kde stoji rada SLX v Shimane ? nad Deore ?
Videla som Deore XT :shock: , to je sada deore oznacena xt ?

nie nesrandoval som ... od roku 2004 som jazdil na Treku a už je oplieskaný a myslím že aj matroš už nie je to čo bolo takže som z neho urobil taký hybrid na cesty a zimu ... a Hai je do lesa a verím tomu že o ďalšie 4 roky ho budem meniť zas za niečo iné ... zmena je život :lol:
Výber je na tebe .. niekto tvrdí že čierna je prežitok, no ja neviem ... mne až tak na farbe nazáleží, pod nánosom blata ju aj tak nevidno :lol:
rada SLX je medzi Deore a XT ... nahrádza bývalú radu LX ... je to od najnižšej Deore :arrow: SLX (bývalé LX) :arrow: XT :arrow: XTR
myslím že donedávna sa používalo označenie Deore XT ale je to proste XT ... :)
Zobraziť komentár 08.04.2009 - 12:47:59
00
keyboard_arrow_up