tiez nerozumiem. ak chcem ist rychlo po asfalte tak si nekupujem mtb-cko ale
cestak pripadne
gravel ktore na to maju plašte aj prevody usposobene. nehovoriac o tom ze pracovat sa da aj s prevodnikom. to je predsa to najlacnejsie riesenie. pozrem do bazaru a uz do 10e si vyberiem. nove od 15e. chapem, ze casto sa tu jedna o zaciatocnikov ktori sa prisli poradit. ale prave preto, ze sa prisli poradit do bajkerskej bubliny a nepytaju sa niekde v tescu, prave preto im nebudem radit to, aby svoju pozornost venovali takemu detailu kolko zubov ma kazeta. tema je ht, a internety su plne informacii. aj na yt su kanaly, ktore sa htckam dlhodobo venuju, aj ked specifickej oblasti drsnejsieho jazdenia. to vsak nemeni nic na fakte, ze klucove je vybrat spravnu velkost ramu, a učel s ktorym je uzko spojena geometria pripadne material/konstrukcia a zdvih. preto ak je tu vela prispevkov o geo, vobec mi to nevadi pretoze to povazujem za urcitu formu osvety.
https://www.youtube.com/watch?v=8iDEG6ibAg8&t=483s moj uplne prvy prispevok na mtbikeri bola otazka, preco vyrobobcovia klamu ze bicykel ma 27 rychlosti, ak mi predajca na predajni povedal, ze sa neodporuca pouzivat vsetky kombinacie