Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Marek, ten bike je na to, co chces dobry. Ak si z Bratislavy, chod pozriet do Cube storu za Lamacom. https://fenixbike.sk/
Mozno ho tam aj budu mat. A ak nebudu, tak ti poradia a priatelka moze vyskusat.
Zobraziť komentár 05.06.2024 - 17:11:03
10
Bavi, ale za tu cenu necakam zazraky. 80% vyuzitia budu normalne lesne trasy. Najlepsie len zo SR, pripadne aj bazarovy nejaky, nemam s tym problem. Stacili by ma aj tipy, ktore sa momentalne najviac oplatia v pomere cena - vykon. Dik

arrow_leftpotkanko007 napísal:
markTS ak vies tak aj napis ci ta bavi nejaka technickejsia cesta smerom dole z kopca. Taktiez je dobre vediet ci to musi byt nieco zohnatelne lokalne alebo to moze byt internet.
Zobraziť komentár 05.06.2024 - 19:01:23
00
arrow_leftpotkanko007 napísal:
imajoros nepisal som o 40kmh. 510% bude stale lepsi rozsah ako 454.54%. Nepouzije to - fajn. Bude jej chybat nieco viac pri 32-11 nuz ma smolu.
Podobny bike v tejto cene je napriklad FOCUS Whistler 3.9 2022/2023 u Kubicu ak bereme len lokalne obchody.
Mimo zakladnej matematiky (porovnavanie 2 cisel), odporucam aj pozret zadanie. Vascinou tvori 'beton' kde je podla mojho nazoru lepsie mat aj tazsi prevod. Nepaci sa ti moj nazor? fajn, skus sa s tym zmierit. Dufam ze to opat nebude trvat 10 stran ako naposledy.

Zbytocne maties ludom hlavu a komplikujes vyber. Nikto normalny 10z pastorok na betonovej rovine nevyuziva. A ako tu uz ktosi pisal, dievca bude dolu kopcom skor oddychovat ako dupat.
Zobraziť komentár 05.06.2024 - 20:40:22
02
Mňa tiež presviedčali keď som si kúpil súčasný commuter, čo je staršie CX s 46/34 vpredu a 11-32 vzadu, že mi bude chýbať 50 zubov vpredu. Jazdím na tom po rovine cca 28km/h, vzadu na 3. či 4. najmenšom koliesku a nejak nemám potrebu ísť nižšie. Nejak mi tých 50z vpredu nechýba. Mám na tom 28c hladké cestné plášte.
Zobraziť komentár 05.06.2024 - 23:13:07
00
Ľudia keď ste už spomenuli tú kazetu : Tak to je trošku jedna vec čo mi prekáža :D že dolu kopcom to ide naprázdno.
A to je 11-50t.
A ešte dosť často mi posledne keď idem na najmenšie kolečko spadne retaž a zasekne sa o rám.. :/
Zobraziť komentár 08.06.2024 - 20:32:49
01
ja nejak nerozumiem cyklistom čo majú potrebu točiť pri jazde z kopca...ak ide o pretekárov trebárs aj keď len trénujú tak dobre...ale bežný jazdec??? vidím to aj v okolí...napr. kto pozná Nemcovu dolku...veď tam bez pedálovania naberiem takú rýchlosť že musím brzdiť a niekto tam točí... prvé čo mi vtedy príde na myseľ je že : čo má zadreté ložiská na kolesách???
Zobraziť komentár 09.06.2024 - 07:23:02
02
arrow_leftPatrikTWD napísal:
Ľudia keď ste už spomenuli tú kazetu : Tak to je trošku jedna vec čo mi prekáža :D že dolu kopcom to ide naprázdno.
A to je 11-50t.
A ešte dosť často mi posledne keď idem na najmenšie kolečko spadne retaž a zasekne sa o rám.. :/

Aj na 10-51 budes eventuelne tocit z kopca naprazdno ked nadobudnes vyssiu rychlost. Akoze toto je taka tema ze ...

Ak ti pada retaz tak mas zle nastaveny doraz.

Naposledy upravil Iggy52 dňa 09.06.2024 - 13:15:39, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.06.2024 - 13:10:56
02
arrow_leftxyz napísal:
ja nejak nerozumiem cyklistom čo majú potrebu točiť pri jazde z kopca...ak ide o pretekárov trebárs aj keď len trénujú tak dobre...ale bežný jazdec??? vidím to aj v okolí...napr. kto pozná Nemcovu dolku...veď tam bez pedálovania naberiem takú rýchlosť že musím brzdiť a niekto tam točí... prvé čo mi vtedy príde na myseľ je že : čo má zadreté ložiská na kolesách???

A este sa bavime o biku pre priatelku, zaciatocnicku.
Zobraziť komentár 09.06.2024 - 13:12:47
00
tiez nerozumiem. ak chcem ist rychlo po asfalte tak si nekupujem mtb-cko ale cestak pripadne gravel ktore na to maju plašte aj prevody usposobene. nehovoriac o tom ze pracovat sa da aj s prevodnikom. to je predsa to najlacnejsie riesenie. pozrem do bazaru a uz do 10e si vyberiem. nove od 15e. chapem, ze casto sa tu jedna o zaciatocnikov ktori sa prisli poradit. ale prave preto, ze sa prisli poradit do bajkerskej bubliny a nepytaju sa niekde v tescu, prave preto im nebudem radit to, aby svoju pozornost venovali takemu detailu kolko zubov ma kazeta. tema je ht, a internety su plne informacii. aj na yt su kanaly, ktore sa htckam dlhodobo venuju, aj ked specifickej oblasti drsnejsieho jazdenia. to vsak nemeni nic na fakte, ze klucove je vybrat spravnu velkost ramu, a učel s ktorym je uzko spojena geometria pripadne material/konstrukcia a zdvih. preto ak je tu vela prispevkov o geo, vobec mi to nevadi pretoze to povazujem za urcitu formu osvety. https://www.youtube.com/watch?v=8iDEG6ibAg8&t=483s moj uplne prvy prispevok na mtbikeri bola otazka, preco vyrobobcovia klamu ze bicykel ma 27 rychlosti, ak mi predajca na predajni povedal, ze sa neodporuca pouzivat vsetky kombinacie :)
Zobraziť komentár 09.06.2024 - 16:29:45
02
Ahojte, nájdem aktuálne lepší HT ako toto? Budget do 1000€.
https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-7/3271.html?dwvar_3271_pv_rahmenfarbe=GN

Rád by som teleskopku, nie som veľmi technicky zdatný a cítim sa s ňou oveľa lepšie dolu kopcom. Brzdy sú v tejto cenovej relácii asi všetky podobné a čo sa týka radenia nemám nejakú preferenciu. Nevadí mi nový bike, viem zobrať bez DPH. Väčšina môjho jazdenia sú spevnené cesty, dolu kopcom sa nebláznim :) Gravel mi veľmi sympatický nie je, za rovnaké peniaze mi príde osadenie chudobnejšie ako pri MTB.

Vďaka
Zobraziť komentár 25.06.2024 - 21:52:13
00
arrow_leftxyz napísal:

Ja napr. tiez nechapem preco by niekto necinne sedel na bajku a idealne este pri tom brzdil aspon 2 kilometre vkuse. Sediet necinne sa da aj na lavicke. Rychlost je tam (a v okoli) tak 70km/h na mtbcku. Pomaly dalej zajdes, ale rychlejsie si tam skor. :)

V prvom rade je fajn sa starat o seba, niektori si mozu tiez mysliet o ludoch co nepedaluju ze co za dochodci na vychadzke.
Zobraziť komentár 25.06.2024 - 22:26:13
01
nooo...70km/h tam pôjdem bez pedálovania ako nič...a chcel by som vidieť ako sa dá na mtb-čku pri takej rýchlosti ešte ÚČINNE pedálovať .iba ak s prevodníkmi z cesťáku... dlabte na to nerozoberajte to ďalej.
Zobraziť komentár 26.06.2024 - 08:45:16
01
Vieš, len tú 70tku musíš aj vedieť ubrzdiť. A sú časti, kde je rýchlosť obmedzená (napríklad v Karpatoch okolo Bieleho kríža je často MPR 30, to že na to kopa ľudí z výšky kašle, je vec druhá). Tu bolo napríklad zadanie pre rekreačného cyklistu. On proste 70km/h dole kopcom nepôjde, lebo na to nemá ani mentálnu kapacitu a ani fyzickú a pri 35-40tke už začína byť vyklepaný, že ide rýchlo.

Zo srandy som si dal do kalkulačky. Kadencia 90 rpm, vzadu 10 rýchlostná kazeta, v predu 50 zubov a máš rýchlosť cca 56km/h. Ak chceš mať 70km/h, tak vpredu potrebuješ 62 zubov a vzadu 10 zubov. To je niečo, čo majú možno tak dráhový cyklisti, nie bežný smrteľník.
Zobraziť komentár 26.06.2024 - 08:57:27
01
keyboard_arrow_up