Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Caute potrebujem poradiť od skúsenejších. Plánujem kupiť najakú XC mašinu mal som v merku Specialized epic ročník 2020-2022. Pokukoval som aj po Canyon LUX ale akosi som tomu nebol naklonený a na bazaroch ich je velmi málo. Lenže včera som bol na bajkfeste a mal som požičaný Canyon LUX trail CFR LTD cenovka 7700e. Bol som z toho bajku ohromený ako to ide do kopca ako to akceleruje a aj v zjazde som sa cítil velmi dobre. Teraz mam chrobáka ci čakať kym sa len lacnejší model objavý na bazaroch myslím Lux Trail CFR ten je nový za 6tis. A či aj staršie modely LUXu sa budú takto drať do kopca. :D Aký mate nazor na tento bajk ? Dá sa porovnať s tým epicom ? Mal som jeden Epic vyhliadnutý to bol Model EPIC EVO PRO 2022 Ale niesom si isty ci to EVO PRO sa dá porovnať stýmto čo myslíťe ? ??
Dakujem
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 10:32:13
00
driapanie do kopca je aj o dobrých kolesach a rýchlych plašťoch... :)
v bazari je jeden čierny full.. ktorý je luxu podobný,tam maš ešte rezervu na nejakú výmenu dielov
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 11:06:48
00
Porovnat sa urcite da, kazdy bike bude mat vsak svoje + a -. Evo pro je uz v naslapanej vybave, kde netreba moc riesit. Bude urcite lahsi, s porovnatelne tazkymi cca 1450g kolesami ako tie top DT na Canyone. Konkretna hmotnost a charakter bude uz len zavisiet napr. od zvolenych plastov, posedu ci do xc-cka alebo viac "pohodova"... Sice je to uz vybehovy model postaveny na klasickom Epicu, ale urcite dostatocne dobre posluzi, bol chvaleny skrz na skrz. Netreba opomenut ze nema dialkovy lockout, cize bude sa treba nacahovat alebo si zvyknut na pohupovanie ktore urcite nejake bude. Prerobit sa da..
Lux Trail je nova, samostatna platforma s pren vyladenym pruzenim, napr. tiez vnutornym uloziskom, aktualnou a dost inou geometriou (epic aj vo svojom case bol dost "konzervativny", nieto uz teraz, zas nie zeby to bolo nejak zle...) a posedom, ktory sa na rychle xc moc nepodoba a bude tazko dosahovat. Pocitovo mi to pride taka lokomotiva na ultra dlhe vzdialenosti v uvolnenom posede, so zdvihovou rezervou a pohodou aj do drsnejsieho terenu ako xc preteky.. Ale schopnosti urcite ma aj na tie, aj ked hmotnost uz len samotneho ramu je dost vysoka. Kazdopadne oba biky zastupuju rovnaku kategoriu xc-ciek "na steroidoch", alebo downcountry ak chces. Myslim ze Lux Trail vsak bude mat lepsie schopnosti a bude vacsi univerzal, ale to je len moj dojem... Zas keby mal byt Lux v zaklade a Evo Pro tak zvolim Evo :lol:
Zobraziť komentár 03.06.2024 - 11:50:05
10
Ahojte... téma (okrem výšky sumy) spadá pod môj záujem a to XC bicykel okolo 2000€. Jazdil som z Marin Alpine trail 7 ale "nenašiel " som sa v geometri či zdvihoch. Vedeli by ste mi odporučiť nejaké modely (aj z bazáru)?

Za odpoveď ďakujem
Zobraziť komentár 04.06.2024 - 12:36:28
00
Jazdil som cez vikend epic 8 aj Lux trail. Oba bajky super. Keby mam vybrat 1 tak Epic (co teda bude aj moj dalsi bajk ak sa naskytne nejaka zaujimava zlava).

Epic8 je velmi podobny tomu stqremu Epic EVO.
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 08:48:07
00
Oba bike super- znamena ze su velmi podobne prejavom a oba su rovnako pouzitelne, alebo pri kazdom citit iny charakter za ktorym su vytvorene a ktory dobre zvladaju? Pretoze nemam pocit zeby luxtrail mal byt xc masina tak ako epic 8.
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 11:00:01
01
Za mna tie bajky jazdili velmi podobne, epic8 aj lux trail. Neviem ci by som na slepom teste ich rozoznal.

Lux trail by som ale nechcel kvoli tomu vedeniu cez hlavove. Proste za mna nie, hlavne ked ten epic to ma normalne. Oba boli tichucke, ziadne klepanie bovdenoc v rame ani nic podobne, na rozdiel od Trekov co som testoval...

Teraz cez vikend som na endure akurat menil horne hlavove, proste bolo hotove. Ked si predstavim, ze by som mal riesit kabelaz cez tie loziska tak radsej nie. Takto to bola rychlovka.
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 18:02:56
02
keyboard_arrow_up