Jezus: Keď som začínal z bikovaním písal sa rok 1996(teda tak poriadne). Pred mojím prvým opravdovým bikom som mal niaky Dawgs,a to bol riadny šmejd. Ťažky,nepohodlný,lenivý. Ale práve tento šmejd,mi ukázal cestu ktorou som chcel ísť. Veď nakoniec treba niako začať. Biking si ma získal, a kedže som sa chcel posunúť ďalej,tak som riešil nový bike. Chcel som niečo in. Po dohode s kamarátom,ktorý v tom čase závodne jazdil,a mojím srdcom padla voľba na najl.ocelový bika od GT Bravado. Mal som niečo americké,čo v tom čase nemal skoro nik. Bol som s nim spokojný,absolvovali sme spolu nespočetne veľa akcií,medzi nini aj niake šialené. Východná Vysoká,Baníkov,Chopok atď. Kedže
bike nemal odpr. vidlu,riešil som v záujme posunutia jazdných vlastností vidlicu. Všekých predajcov som presviedčal,že bike nie je robený na inštaláciu vidlice,márne. Nakoniec som povolil a kúpil SIDA,ktorý samo doebkal g
eošku,a bike bol už úplne iný. Kedže som nechcel ísť späť,začal som špekulovať nad novým rámom. Chcel som ako vždy niečo iné napr. Morati,ale kým som našetril časť peňazí,cena podsatne stúpla cez 40.000sk čo na tú dobu bol riadny majland. Takže potom padla voľba na Trek 8500,ten som neskôr zamietok kôli prílišnej tvrdosti. Nakoniec aj keď nerád,(nechcel som to,čo má v podstate každý)volil som Meridu magnesium elite,slušne som ju osadil XTR,XT WCS,niaky Titan,carbon a tak. Tento bike je o 2.tr. lepší ako predošlí,a v tú dobu určite jeden z najl.na svete. Často som sa neubránil pochybnostiam veď Meridu má predsa každý. Ale každým šliapnutím do pedála ma bike utvrdzuje o spravnosti pri voľbe. Potom som kúpil aj cesťák(kedže som začal jazdiť hodne cez 200km)tiež Meridu,ktorú teraz vystiedal opäť top model Target6. Nepochybujem o správnej voľbe. Veď je to 2hí najv. výrobca bikov na svete,môžu si dovoliť pustiť riadne prachy do vývoja,ktoré sú aj vidieť. Viem,že to vidíš správne,nie tak,ako pred rokmi ja,a neberieš na masovosť značky ohľad. Takže ja na Tvojom mieste volím Merida 96. Niet o čom. Maj sa