Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Miesto pod ramom na flasu je nepouzitelne - nerad cumlem prach a blato ked to nie je nutne. :) Dury, vidno ze si PN ked Ti myslienky lietaju po Virusoch. Ale dobry tip. :)
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:20:50
00
Takuto vyčerpávajúcu odpoved som nečakal, ale som jej rád. Zabudol som asi že ty si z bohatého kraja, z kraja kde si cyklisti pri kupe noveho stroja starý možu nechať :lol: , v tom prípade mi už je všetko jasné, a moja predchádzajúca otázka bola uplne zbytočná. Na adresu mojho epiku, jeho prasknutie bolo zapricinene nedbalou manipulaciou zo strany povodneho majitela, tento fakt som vsak pri kupe nemohol tusit. A co sa tyka toho dedushka, práve na "staré" kolená by som/si mal mysliet na pohodlie a prostatu a ist k vyssim inteligentnym zdvihom ktore nelimituju ale posuvaju bikovanie vpred.

I tak sa mi tvoje bidonové kriterium zdá dost svojské :D Ten simplon je inak velmi sympatický.
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:23:17
00
4. K dedkovskemu veku sa pomaly blizim :P a s tym urcite suvisi aj urcita zmena osobnosti ako napr. lepsi odhad svojich schopnosti + narast zodpovednosti a pudu sebazachovy a naopak ubytok chuti riskovat na hrane a tiez pokles mladickej nerozvaznosti resp. hluposti. V preklade to znamena, ze uz ma vobec nelaka robit metrove dropy ake som robil este na HT (btw. to je prave ta moja Merida z roku 1998 a stale v super stave) a potesenie mi sposobuju genialne singlace po hrebenoch s vyhladmi a spolocnost ludi, co zdielaju podobny nazor.

si Sratch-ka .... dedo :lol:
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:24:31
00
Jezus viem o čom hovoríš,na Tvojom mieste by som bral jednoznačne Meridu 96,splní všetky Tvoje očakávania. Je to však hlavne záležitosť hrubej(ba teraz už ani nie)peňaženky. A ak to osadíš solídnimi kompošmi,určite si pod 10kg,a to je už biking o inom,to mi ver z vlastných skúseností. Komplet bike 9.22 Merida magnezium elite.
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:27:17
00
pripadne hlinikovy virus, co je podla mna super ponuka co sa tyka pomer cena/vykon (hmotnost, vybava)
http://www.4ever.cz/modely.php?part=detail&id=42
a niesom PN, som NP s PN - normalne pracujuci s plnym nosom ..
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:34:34
00
pri tych virusoch by ma zaujimali jazdne vlasnosti tej stavby ... v porovnani zo sparkom a 96tkou kedze je urcite lacnejsi
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:39:44
00
Littlefox:
1. Predavat sa mi neoplati, musel by som ist pod hodnotu toho biku ktoru ma pre mna a tych par tisic by ma nevytrhlo.
2. Neviem ako je to so vztahom prostata vs. velkost zdvihu (podla mna je prostata o sedle, nie o zdvihu), ale na odlahcenie chrbtice a celkovo komfortnu jazdu 100 mm uplne staci.
3. Ak budem potrebovat kvoli veku kupit dalsi bike (napr. lehociped) tak kupim, ale to je este daleko. :)
4. Kazdy sme svojsky. Niekto riesi farbu, niekto gramy, niekto material, niekto znacku, niekto tuctovost, niekto technicke riesenie, niekto priestor na flasu a niekto vsetko. Ja riesim snad vsetko okrem tuctovosti (je mi jedno kolko ludi ma taky bike, lebo mna biky inych prilis nezaujimaju - len obcas zo srandy podpichnem v style "to je ale skarede a je to PRAVDA", abo "chuda jednonohe"). :twisted:
5. Simplon pouziva rovnaku technologiu na carbonove ramy ako Merida (vnutorne vystuhy trubiek pre zvysenie tuhosti), takze ked sa Ti paci Simplon, tak by si sa ani nahodou nemal smiat Meride (ak teda pozeras na bike aj z pohladu technickeho riesenia a nie len z pohladu dizajnu).

Dury: Ty vlastne nie si ani PN ani NP, ale PNP (prechod). :lol:

Lapalko: Rozdiely uplne zanedbatelne - bez laboratorneho merania by si medzi pracou tych stavieb podla mna nezbadal rozdiel, jediny realny rozdiel by si mohol vnimat v progresivite zaciatku/konca zdvihu.
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 13:46:42
00
ty sa zo vsetkeho vyzuješ :) , povedal som že je sympaticky. vdaka bohu nemusim premyslat o funkcnosti podobnych približovadiel.
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 14:11:35
00
Jezus: Keď som začínal z bikovaním písal sa rok 1996(teda tak poriadne). Pred mojím prvým opravdovým bikom som mal niaky Dawgs,a to bol riadny šmejd. Ťažky,nepohodlný,lenivý. Ale práve tento šmejd,mi ukázal cestu ktorou som chcel ísť. Veď nakoniec treba niako začať. Biking si ma získal, a kedže som sa chcel posunúť ďalej,tak som riešil nový bike. Chcel som niečo in. Po dohode s kamarátom,ktorý v tom čase závodne jazdil,a mojím srdcom padla voľba na najl.ocelový bika od GT Bravado. Mal som niečo americké,čo v tom čase nemal skoro nik. Bol som s nim spokojný,absolvovali sme spolu nespočetne veľa akcií,medzi nini aj niake šialené. Východná Vysoká,Baníkov,Chopok atď. Kedže bike nemal odpr. vidlu,riešil som v záujme posunutia jazdných vlastností vidlicu. Všekých predajcov som presviedčal,že bike nie je robený na inštaláciu vidlice,márne. Nakoniec som povolil a kúpil SIDA,ktorý samo doebkal g
eošku,a bike bol už úplne iný. Kedže som nechcel ísť späť,začal som špekulovať nad novým rámom. Chcel som ako vždy niečo iné napr. Morati,ale kým som našetril časť peňazí,cena podsatne stúpla cez 40.000sk čo na tú dobu bol riadny majland. Takže potom padla voľba na Trek 8500,ten som neskôr zamietok kôli prílišnej tvrdosti. Nakoniec aj keď nerád,(nechcel som to,čo má v podstate každý)volil som Meridu magnesium elite,slušne som ju osadil XTR,XT WCS,niaky Titan,carbon a tak. Tento bike je o 2.tr. lepší ako predošlí,a v tú dobu určite jeden z najl.na svete. Často som sa neubránil pochybnostiam veď Meridu má predsa každý. Ale každým šliapnutím do pedála ma bike utvrdzuje o spravnosti pri voľbe. Potom som kúpil aj cesťák(kedže som začal jazdiť hodne cez 200km)tiež Meridu,ktorú teraz vystiedal opäť top model Target6. Nepochybujem o správnej voľbe. Veď je to 2hí najv. výrobca bikov na svete,môžu si dovoliť pustiť riadne prachy do vývoja,ktoré sú aj vidieť. Viem,že to vidíš správne,nie tak,ako pred rokmi ja,a neberieš na masovosť značky ohľad. Takže ja na Tvojom mieste volím Merida 96. Niet o čom. Maj sa
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 14:48:05
00
A na vysvetlenie:
1. Techniku jazdy mam dostatocnu (som neskromny, viem). :)
2. Jazdim v priemere asi tak 3-4 trasy rocne, na ktorych si nevystacim so zdvihom 100 mm kvoli povahe trailu a asi tak 50-60 tras rocne, na ktorych si pohodlne vystacim so zdvihom 100 mm.
3. Trasy co jazdim sa neskracuju, prave naopak - obcas sa pritrafi nejaky dlhsi extrem, na ktorom zbytocne kila navyse na aktualnom biku vadia.
4. K dedkovskemu veku sa pomaly blizim :P a s tym urcite suvisi aj urcita zmena osobnosti ako napr. lepsi odhad svojich schopnosti + narast zodpovednosti a pudu sebazachovy a naopak ubytok chuti riskovat na hrane a tiez pokles mladickej nerozvaznosti resp. hluposti. V preklade to znamena, ze uz ma vobec nelaka robit metrove dropy ake som robil este na HT (btw. to je prave ta moja Merida z roku 1998 a stale v super stave) a potesenie mi sposobuju genialne singlace po hrebenoch s vyhladmi a spolocnost ludi, co zdielaju podobny nazor.
5. Mam bike so zdvihom cca 140 vpredu a 125-130 vzadu, ktory sa nevypari ked kupim light fulla, takze ak budem potrebovat nieco s pre mna "nekonecnym" zdvihom (nikdy som na nom nedal doraz), mozem kedykolvek na tych par narocnych trailov za rok zobrat ten. :)

P.S. Ibis nesplna parametre tejto kategorie hlavne co sa tyka zdvihu. A u mna nema sancu tak ci tak - nemat v rame miesto na flasu je zly ftip za tie prachy (a to sa tyka aj dalsich par znaciek). Samozrejme toto je len moj nazor, takze tu nemusime zacat riesit, ze existuje Camel a pod.

tak podla toho co uvadzas by ti mal stacit aj HT... :wink: aspon ma to tak napada ked citam vsetky tie body
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 15:02:55
00
target6, pekny pribeh. :) Len este opakujem, ze tato tema nie je o mne a nie je tu preto, ze by som potreboval poradit. Je tu na to, aby pomohla v orientacii na trhu ako mne, tak aj ostatnym, cize ak tu este nejake light XC fully okolo 11 kg nie su, pokojne pridajte.

robikka - skus pouzit nabuduce funkciu "citovat", nebudu si vsetci mysliet, ze to vsetko si napisal Ty. ;) A netusim podla coho usudzujes ze mi staci HT, kedze som pisal len o tom, ze mi na väcsinu postacuje 100 mm.
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 15:34:38
00
len tak ma to napadlo ked som si to precital...ja viem ze si zaryty FS a nie HT :wink: a to citovanie som pouzil len to nejak zblblo :oops:
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 15:40:05
00
Nie som zaryty fullista, ale predstava dat cez 100 km na HT a ze tych X hodin pruzia medzistavcove platnicky sa mi prilis nepaci. :)
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 15:49:19
00
Neprotirecis si? hladas top light xc full ale zarovne chces setrit platnicky... rozhodni sa chlape :D
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 16:06:45
00
ale ved full okolo 11 kg sa da postavit aj na 2.5kg rame s obycajnymi komponentami :)
Zobraziť komentár 20.01.2009 - 16:38:32
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up