Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Presne toto ma zaujíma. Postrehy o pevnosti rámu, dobe výroby. Ja som vtedy bol mimo diania, preto sa obraciam na vás, skúsenejších. Takže to bol nejaký pokus o výrobu rámu z nejakého plastu ako napr. pokusy s Mg?

PS: Nechystám sa ho kupovať, aj tak naň nemám a svoj meniť ešte nechcem. Čisto špekulatívne sa zaujímam, rám sa mi veľmi páči (dizajn aj nevšednosť).

PS2: Kľudne by som sa do testovania toho rámu dal. Keby ho niekto ponúkal za rozumné peniaze samostatne. 8) Pre vedu treba prinášať aj obete. :D
Zobraziť komentár 29.10.2009 - 22:40:04
00
jak už tu padlo - osobně bych si hodně rozmyslel jakoukoli novinku co vymyslela Merida, a hlavně
XX let zpět, v dnešní době už to není tak šílené, ale některé jejich "novinky" stály opravdu za to
poznáš to jednoduše podle toho jak rychle se ztratily z katalogů :D přesně případ tohodle rámu
jinak pokud uvažuješ o slušném rámu kamoš se za rozumnou cenu zbavuje Team carbonového rámu v 20"
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 07:48:03
00
No jo, zmiznúť museli veľmi rýchlo. Keď sme už pri tom, mala v 90. rokoch Merida ešte nejaké podobné kreácie? Nech som trošku v obraze. Mg je dosť známe, teraz pribudol do môjho povedomia aj thermo plast.
Kupovať rám v najbližšej dobe sa nechystám, lebo ma (až na tento a 930, no tá je mimo dosah) žiadny svojim dizajnom veľmi neokúzlil. Najprv si totiž vyberám rám podľa dizajnu, potom sa pozerám, či spĺňa aj nároky na jeho vlastnosti.

PS: Potrebujem 18" a team nechcem. :)
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 08:59:48
00
Rostík tu už zmiňoval velice povedenou "novinku" AlbonTech nebo jak se to píše :D
ty se rády rozlepovaly přímo za jízdy že hehe :rofl:
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 09:02:55
00
Par linkov:

http://www.mountainbike.de/forum/thread.php?postid=88573 (trochu blizsie specifikuju nieco o termoplaste .. aky typ coho je v tom rame pouzity uz nevedia asi na Tajwane :D)

http://biphome.spray.se/hellcycles/site/merida.htm

ps: pouzi iny vyhladavac nez google ... yahoo,altavista, popripade http://www.searchlores.org
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 11:08:58
00
ak ti ide aj o vybavu zober ho a kup nejaku AL verziu TFS od meridy a prehadz komponenty..hetu si nechaj do mesta na rozky a do krcmy :lol:
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 11:15:01
00
Aj cez iné vyhľadávače to hádže +- tie isté výsledky.

Zihadlo, o výbavu mi nejde, však ja mám pomaly lepšiu. Zaujímam sa čisto o rám a obrázok je preto z toho inzerátu, lebo iný normálny som na webe nenašiel. ;)
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 11:26:36
00
jeden kamos ju vtedy ked s tym merida prisla kupil a sluzila mu bez problemov asi 5 rokov. potom ju reklamoval kvoli uvolnenej stredovej vlozke. pevnostne by som sa toho ramu nebal (jazdec mal 90-95kg a daval tomu ramu celkom slusne zabrat) ale ako tu uz niektori spominali, uvolnovali sa drziaky bowdenov a pokial viem tak stredova vlozka sa po case uvolnila takmer u vsetkych (je tam problem v kombinacii materialov a ak sa dobre pamatam tak povodcom problemov bola kontaktna oxidacia Al-insertu). dalo sa to pre lahsich jazdcov poriesit vlepenim, prevrtanim a znitovanim ale pre vyssie hmotnostne kategorie by som neodporucal lebo sa z toho praskania ktore skor-neskor urcite pride asi zblaznia. ten ram sa mne osobne velmi paci ale myslim ze takyto youngtimer sa uz kupuje viac srdcom ako rozumom ;-)
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 12:57:35
00
t-max:Nezvyknem sa tu casto zapajat,ale tie hypotezy kdebolotambolo-meridanemerida su niekedy fakt dojemne.Bracho jazdi termoplastovu meridu od r.1997,celorocne,takmer pravidelne cca 2x tyzdenne,XC teren vsetkeho druhu,bikove dovolenky v Alpach.Nechce ju vymenit(aj keby bez problemov mohol) - max.spokojnost.Bol som na nej niekolko krat,ram je velmi tuhy(v porovnani s Dura-carbon,ktory som v tom case jazdil),na urovni dnesnych karb.ramov.Do stupania idealny,v zjazde zivsi,tocivejsi+dobre sa skace,narocnejsi na ovladanie vo velkej rychlosti(kratsia geometria,strmsia hlava - lepsie by mi sedela velkost 20).Prezil vacero tvrdych uderov od kamenov a riaditok - ostali srami ale nic viac.Nadcasovy bike- ked nanho sadnem teraz vlastnosti sa nezmenili.Moze samozrejme prasknut uz zajtra,mozno ine kusy praskali(neviem),ale to je teraz po 13 rokoch uplne jedno.Jediny realny problem su tie kotucovky,zaujalo ma ako to chalan na foto vyriesil. A este vaha(ak bude prilezitost a konecne praskne - odvazim) - sucasne karbony budu urcite lahsie.
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 13:11:47
00
DI2F4Y, máš pravdu. Kúpa tohto rámu je "prcavou príležitosťou", teda srdcovou záležitosťou. :D

PS: Keby niekto čírou náááhodou objavil na nete tento rámik na predaj, najlepšie v 18" veľkosti, sem s ním. ^_^
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 21:52:09
00
tmax: kvoli Meride ako takej ? Inak som ram, ze sa mi potvrdzuje co som si o termoplaste aj myslel, ale zaroven sa aj ukazuje klasicky problem ne-kovovych materialov ... rozne spoje, vlozky, ktore sa casom vyvaklaju, odlepia, a pod...
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 22:18:18
00
... a preto potom vymysleli rám ako monokok ;)
Zobraziť komentár 30.10.2009 - 22:28:21
00
Lto, nie. Kvôli tomu, že môj druhý bike, kedy som už začal normálne jazdiť, je Merida a som spokojný. Čiže som verný značke, ďalší bike bude opäť M. No a tento thermo plast ma zaujal vzhľadom, preto som to nazval, ako DI2F4Y skôr srdcovou záležitosťou. Lebo rozum by mi určite také niečo kúpiť nedovolil. :D
Zobraziť komentár 31.10.2009 - 12:00:19
00
Este raz zopakujem, ze proti Meride nic nemam, ale to co napisem tak mozno nevyznie.

tmax, treba jazdit Meridu za kazdu cenu. A cim nespolahlivejsi typ bez dostatocnych referencii, tym lepsie. Okrem tejto bakelitovej srandy by si mal zacat zhanat aj magneziovy cestak a Albontechovy horak, nech mas ucelenu seriu omylov minulosti. Drz sa tejto svojej filozofie a budes spokojny so vsetkym co kupis, lebo vzdy si to obhajis aj ked to bude nanic.

P.S. Ked si presvedceny o tom co chces, tak sa nabuduce ani nemusis pytat na nazor inych a pokojne to rovno kup.
Zobraziť komentár 31.10.2009 - 15:23:52
00
tak tak škoda pisma
Zobraziť komentár 31.10.2009 - 17:14:15
00
keyboard_arrow_up