Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte.Skusenejsi citatelia, poradite s vyberom?

Uvazujem nad kupou HT biku s lepsou vybavou na rekreacne jazdenie po polnych cestach, lesoch.

1. https://sport.bazos.sk/inzerat/167103590/whyte-901.php

2. https://sport.bazos.sk/inzerat/167361332/horsky-bicykel.php

3.novy https://www.exisport.com/sk/horske-bicykle/99959-horsky-bicykel-mondraker-chrono-dc-graphite-desert-grey-orange-8435392857345.html

Dakujem
Zobraziť komentár 01.08.2024 - 14:34:07
00
1. Celkom urcite s tym chodil len po cyklochodniku, ked ma hentak nastaveny posed a fotil to tam kde to fotil...

2. Tu by som si dal velky pozor ci ma od toho papiere, inak dobra volba

3. Tiez asi nemozno nic namietat, ak chces mat vsetko bez starosti.
Zobraziť komentár 01.08.2024 - 19:56:02
04
Co sa týka tých dvoch inzerátov, keď niekto napíše "v dobrom stave" väčšinou podľa mňa nevie o čom hovorí oba majú staršiu vidlu predpokladám, že ani jedna servis nevidela. Myslím si že na oboch bajkoch budeš musieť niečo hneď servisovať ak ich chceš mať tip top. Ak si to nevieš spraviť sama, môže sa to predražiť.

Mondraker je na istotu za 1000€ je to viac ako schopný bicykel a rockshox Judy sa nemusíš báť je to jedna zo základných vidiel ale tiež ju jazdím a bola dokonca aj v bike parku. Je to výborná a funkčná vzduchová vidlica na tvoje potreby bez zbytočne komplikovaných nastavení.

Radím ti kúpiť číslo 3 a paradoxne ťa vyjde možno aj najlacnejšie zo všetkých týchto možností.

Ak chceš kúpiť jazdenku, kupuj od niekoho kto sa tomu rozumie, že ti bude vedieť konkrétne povedať čo a ako často servisoval. Aj keď sa tomu nebudeš ty možno rozumieť, je to znak toho, že ten človek bike nebral iba ako spotrebák.
Zobraziť komentár 02.08.2024 - 09:29:29
02
dovolim si tvrdit ze tento bike ma vsetko lepsie ako ten mondraker, kde sa nam sportovy obchodny retazec snazi nahovorit aka super cena to je. https://www.bike-discount.de/en/radon-jealous-al-8.0-2. radon ma lepsiu vidlu, spolahlive brzdy aj pohon. v prvom rade si treba ujasnit co chcete jazdit a kupit si podla toho geometriu ramu a predovsetkym spravnu velkost ramu bicykla podla vysky postavy a ostatnych proporcii tela. ak je to na bezne vozenie ten radon je uplne ok, na to netreba ani teleskopicku sedlovku a ak , tak sa da kupit za 100e nova.

Naposledy upravil martin15 dňa 03.08.2024 - 10:50:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.08.2024 - 16:40:37
05
Nemozem nesuhlasit, dobre si nasiel. V tom kontexte by som uz nezvazoval ani ten Trek z bazosa.
Zobraziť komentár 02.08.2024 - 17:10:36
01
U Slováka väčšinou pojem "v dobrom stave" znamená, že z toho ešte nič neodpadlo, ale polovica vecí je na výmenu. Nemusím byť ani extra odborník, aby som videl, že ten TREK je zanedbaný, že má narazený zadný ráfik, chýbajú čiapočky na ventiloch a jediný servis, ktorý to videlo bol ten kýbel vody, ktorý použil pred fotením. Ten Radon nepoznám, neviem aký ten rám reálne bude, ale za dané prachy to vyzerá super...minimálne teda to prevedenie a výbava.
Zobraziť komentár 03.08.2024 - 11:32:33
01
radon je privátna značka bike discountu podľa všetkého to nie sú o nič horšie rámy ako čokoľvek iné v tej kategórii.

Sada je rovnaká úroveň ako na Modraker akurát konkurencia.

Vidla je citelny rozdiel hlavne v zamykani z packy na radone inak to iste.

V brzdach ma zrejme mierne navrch tiez radon uz len za mensiu udrzbovost.

Cena tiez v prospech radon

ALE: slečna pani alebo dievčina zrejme chce kupit nieco hotove na co sadne. Objednavat z nemecka, nasledne zlozit a popripade nieco reklamovat jej za tie dve stovky stat nemusi. Keby su to obchody vedla seba tak jasne ze nie je o com.

Hovorim ako laik co ma bicykle ako hobby a az tak sa nevyznam a v geometrii sa mi rypat nechce lebo to by som sa mohol zahanbit no stale by som na jej mieste bral mondraker.
Na svojom mieste asi ten radon je dobre ze to bolo spomenute ako moznost aspon si slečna pani alebo dievčina rozšírila obzory :)
Zobraziť komentár 03.08.2024 - 12:24:08
00
no, pokial viem, judy gold RL je dost ina ako judy silver tk. materialovo (hlinik vs ocel) aj patronou (motion control vs tk). na brzdach myslim ze v komunite panuje vseobecna zhoda na tom ze lowcost shimano je urcite lepsia volba ako lowcost sram. co sa kupy tyka, v dnesnom svete uz nie je nic vynimocne kupit tovar spoza hranic, najma pokial ide o EU. robia to tak miliony inych ludi. ak by som si mal vybrat medzi jazdenkou s otaznou historiou z bazosu vs x-milion krat overeny eshop tak myslim kazdy clovek pri zmysloch pochopi co je rozumnejsie. co sa geometrie tyka, paradoxne by som tiez siel do toho mondrakeru, ale to hovorim ako clovek ktory je na nu viac zatazeny a tiez ju porovnavam s ostatnymi bikami ktore slecna uviedla. whyte a roscoe su agresivnejsie biky, mondraker dc chce byt tiez viac nez len bezne xc- (dc=downcountry?). ci tie agresivejsie biky vybrala zamerne sa asi nedozvieme.

Naposledy upravil martin15 dňa 03.08.2024 - 13:23:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.08.2024 - 13:09:09
00
Spomínala rekreačné jazdenie po poľných cestách a lesoch...z toho by logicky vychádzalo XC. Otázne je, kto si čo predstavuje pod pojmom "rekreačné jazdenie po lese".
Zobraziť komentár 03.08.2024 - 13:20:02
00
XC sa uz davno nejazdi po polnych cestach :lol:, na to uz je dnes kategoria gravel. Avsak na rekreacne jazdenie je teleskop ako stvoreny.
Zobraziť komentár 03.08.2024 - 13:57:03
00
No Ty si vtipný...skoro som padol pod stôl... |(
Zobraziť komentár 04.08.2024 - 15:20:48
00
to nebol vtip :)
Zobraziť komentár 04.08.2024 - 19:53:43
00
Ahojte, nakolko nechcem zakladat novu temu s rovnakym nazvom, tak potrebujem poradit.

Hladam pansky bicykel do 1 000 eur.
Vyska: 175cm , Vaha: cca 77kg
Rovnako ako pani Martina tiez len take rekreacne polne/lesne cesticky, obcas nejaky ten asfalt (cyklotrasy)... proste ziadna zverina.

Co som posledne dni prezeral forum, tak z podobnych prispevkov mi padol do oka uz v inych temach vela krat spominany Radon Jealous, alebo nejaky zlacneny Grand Canyon.

Dnes som nahodou natrafil na stranke TS Bohemia na znacku MMR. Moc informacii som tu na fore k danej znacke nenasiel.

Napriklad tento kusok:
https://www.tsbohemia.sk/horsky-bicykel-mmr-zen-50-ex-gx-1275-graphite-n-white-velkost-m-23-2024_d513659
Co si o nom myslite? Je to dobra znacka a v pohode cena za tu vybavu, alebo iba zbytocne vyhodene peniaze?

Cela ponuka tu (filter velkost M):
https://www.tsbohemia.sk/horske-bicykle-mtb_c58575#brands=2360&par-0-5754=P%C3%A1nske&par-0-5753=M&sortBy=3

Dakujem.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 11:11:27
00
MMRko ma sice zlavu, no 1700 je cena za ktoru by to kupil blazon. Cize tu zlavu tak musis brat.
Osobne by som bral nieco viac podkopnutejsie. 70 stupnov vpredu je sice v pohode rekreacne jazditelne, ale dlhodoby trend je inde. Jedine ze by si chcel curat proti vetru ako kolega z temy do 700e ;-)
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 11:31:02
02
keyboard_arrow_up