Ja som z lacnejšieho kraja...
Dvakrát do roka býva cyklistický týždeň u Hofera (Rakúsko, v Nemecku sa reťazec nazýva Aldi). Na jar s letným cykloošatením, na jeseň zo zimným. Každý rok kúpim krátke gate. Dresy sa mi nepáčia - materiál, ani design. Treba sledovať adresu
http://www.hofer.at a v správny deň sa vybrať - smer Hainburg, Bruck alebo až Schwechat, na druhý-tretí deň sú už len okrajové veľkosti. Ceny sa pohybujú medzi 10-15 E. Toto leto som točil troje. Teraz jedny-dvoje odložím a vytiahnem iné, z trochu hrubšieho materiálu, pravdepodobne tiež od Hofera. Ak sa od jara dobre pamätám, tak jedny z tých hrubších budem musieť vyradiť, už sa začal rozchádzať materiál na zadku.
Raz po mimoriadne bohatých prémiách som sa praskol po peňaženke a kúpil som si gate s nápismi Campagnolo, za cca 3-4 tis. bývalých. Pri druhom výjazde s nimi som si ustlal a gate išli do smetí. Odvtedy s drahým oblečením neriskujem.
Dresov z krátkym rukávom mám asi 5 - kúpil som len prvý. Ostatné boli súčasťou štartovného na rakúskych maratónoch. Z maratónu mám aj jeden bezrukávový, v lete ho občas nosievam, aby som nemal také výrazné opálenie - prechody.
Najslabšie som na tom s dresmi s dlhým rukávom - jeden výborný Shimano, ale už ma po rokoch začína opúšťať a druhý, ktorý sa mi nepáči, nosím ho v zime pod zimnú bundu. Ten Shimano mi doniesol kamoš z Nemecka za pár mariek z nejakého výpredaja (zlacnel zo 100 na 10-15), druhý mám tiež od neho, kúpil mi ho u Aldiho. Teraz v sobotu som chcel kúpiť ďalší vo Wildone, nemali moju veľkosť.
Dlhé gate mám opať od Hofera - jedny normálne, druhé s membránou (ceny v súčasnosti do 15 E). Ešte mám jedny od Wiliera, tie boli drahšie, ale sú aj najstaršie a pri najbližšom vyprázdňovaní skrine asi pôjdu do smetí. Už sa začínajú rozchádzať. Túto jeseň by som si jedny chcel kúpiť u Hofera - ak sa vydarí...
Vestičku a bundičku na chladnejšie leto mám z maratónov.
Zimnú
bundu od Hofera, kupoval som ju ešte za šilingy, cenu si už nepamatám. Podobné boli pred rokom-dvomi, do 20 E.
Rukávky a nohávky som mal dosť drahé s nápisom Campagnolo, kúpené u Koprnu (Zanzo), nohávky som po páde vymenil za lacnejšie z toho istého obchodu (400-500 SK?).
Návleky na
tretry od Koprnu (do 500 Sk), možno ešte vydržia túto sezónu.
Dvoje zimné neprefukové ponožky, jedny talianske za 5 - E príležitostná kúpa od kamoša, ktorému boli malé, druhé do 10 E z Lidla (ešte som ich netestoval v prevádzke).
Jedno tielko a jedno scampolo? (také tielko z viacej materialu) od Moiry (každé do 500 Sk), dávam si ich na jar a jeseň, jedno zateplené tričko od Klimatexu (to už mám dávno, nosil som ho aj na lyžovačky).
Jedny palčiaky od Hofera za 9 E, druhé tenšie od Wiliera (do 700 Sk). Ak sa dobre pamätám, tak tie Wilierky túto zimu neprežijú.
Zabudol som na niečo? Pravidelne niečo vyhadzujem z dôvodu opotrebenia (vekom alebo následkom pádu), pravidelne niečo dokúpim. Už asi 10 rokov.
Ale nenakúpil som to naraz - vrátim sa po rokoch k bicyklovaniu a okrem bicykla si kúpim komplet oblečenie. Najlepšie dve sady... Najprv
dres a krátke gate. Potom tretry. Potom aby sa dalo jazdiť na jar, tak dlhý dres a dlhé gate... A potom to už išlo... Radšej nepočítam, čo ma cyklistika stojí ročne. Či už materiál, doplnky, oblečenie, výjazdy, občas trochu pojazdenia v zahraničí, maratóny...
Najbližšie ma čaká kúpa dresu s dlhým rukávom (najlepšie dvoch - tenšieho aj hrubšieho, ale nebude to naraz) a dlhých gatí. Aj rukávky ma už začínajú opúšťať... Tenšie palčiaky... Návleky na tretry...
Drahé hobby...
Aha, ešte mám nákolenice, vlani som ich kúpil vo Wildone, cenu si nepamätám 6 alebo 9 E.