Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahote, pozeram, ze okrem ebajkov tu nie je velmi tema ohladom skuseneosti s mullet bajkami. Kedze sa coraz viacej objavuju trailove mullet bajky, pripadne take, co sa daju vahadlom prerobit, chcel som sa spytat - ma s tym niekto realnu dohodobjesiu skusenost verzus 29/29? Konkretne - nejde to vyznamne horsie hore kopcom, Alebo to slape dokonca lepsie? pripadne po rovinatejsom traile a terene? Predpokladam, ze dolekopcom to bude mat iste vyhody, skor ma teda zaujima ci to ma prinosy aj pri beznom 'makokarpatskom' trailovom jazdeni?
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 12:29:08
00
Rok som jazdil Canyon spectral cf 29, ale casto som mal v tazsich veciach kontakt so zadnym kolesom, dost neprijemne situacie. Tak som ho dal manzelke. Teraz rok jazdim to iste, ale mullet na pruzine. Som s nim uplne spokojny. Kedykolvek mozem presadnut na 29, ale ani ma to nenapadne.
Ak si vyssi alebo nebudes jazdit narocnejsie technicke zjazdy, tak kludne 29.
Ja som pri slapani ziaden rozdiel nepostrehol.
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 18:35:06
01
Ja by som povedal ze takto sa pytat nemozes pretoze kazdemu sedi nieco ide. Nejde len o to ci chces viac rychlost alebo obratnost ale i o to ake traily jazdis, ako jazdis, pozicia tela, ako zatacas, ake mas skusenosti, aku mas silu, ... Cize ked ti tu niekto napise ze na MK je mullet lepsi a druhy ti napise ze na MK je 29ina lepsia tak budu mat bohuzial obaja pravdu a ty nezistis nic. Napriklad rozbity zjazdik, nie moc prudky - 29ina to presvisti, stopy budes vyberat viac rozbitejsie, zakruty trochu viac nasiroko - mullet ta tam trochu viac vyklepe ale mozes tam zase viac pumpovat, rychlejsie menit smer a celkovo sa s tym viac hrat - vo vysledku mozno rovnake casy ale trosku odlisne sposoby prejazdu. A zase sa neda povedat ze na 29-ine nevies byt obratny a na mullete rychly, ... to je to ze kazdy jazdime trochu inak, mame ine skusenosti, ine preferencie atd.
Mne osobne sadne viac 29ina ale teda dlhodobe skusenosti s mulletom nemam (najvacsi rozdiel i tak uvidis hned na zaciatku ked si biky porovnavas, potom si uz len zvykas a uz ti to take neprijde) len dva biky na testing. Asfaltove stupanie je rozdiel v stoji pri dupani kde je bike stabilnejsi kedze mas osku kolesa vyssie voci stredu. Trochu je rozdiel i v prevodoch ale i to mi viac sadlo na 29-ine (malicko tazsie zprevodovanie).
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 19:02:28
01
Ja som muleta skúšal a vrátil som sa späť na full 29. Jednak som nahodil 27,5 koleso na bajk ktorý neponukal oficiálne možnosť mulletu, žiadne Flip čipy... Aj vďaka tomu som častejšie skrtal klukami o korene či sutre... Ale najviac mi vadilo ten pocit "zasekavania" zadného kolesa počas prejazdu cez nerovnosti v technickejsom úseku pri nižšej rýchlosti... To mi vadilo a nešiel som si nato zvyknut
Zobraziť komentár 16.02.2025 - 08:54:43
01
a-biker ano je mi jasne, ze je to prudko individualne a ak niekto jazdi jedno alebo druhe tak to mozme byt subjektivne. Preto som sa pytal, ci niekdo jazdil oba setupy na porovnatelnych bajkoch a ma tym padom priame porovnanie v podobnych podmienkach. Tak ako pisal Liteville. Voci mulletu som trochu skepticky, lebo sice jazdim po trailoch, aj technickejsich, ale zas slapem si za svoje, niekedy sa vozim po zvazniciach, alebo rovinatych traloch atd. Zaroven trpim tym, ze som medzi M-L velkostami a toto my mohol napr ten mullet mozno trochu eliminovat - znova mozno ma niekto taku skusenost.
Zobraziť komentár 16.02.2025 - 19:09:48
00
Mullet ti rozhodne nic neeliminuje vo veci velkosti.
Ja ti sice neporadim, lebo nejazdim 29. No ked som kupoval Liteville, bol som si ho otestovat na Garde 27.5/29. Nasledne som si vyskladal 26/27.5 a potom zmenil na sucasnych 27.5/27.5. Takze moje pocity ti v rozhodovani nepomozu. Treba proste vyskusat.
Zobraziť komentár 16.02.2025 - 19:27:13
01
kozaq Asi si uplne neporozumel tomu co som pisal. Prave to co pisal filus je pekny priklad toho ako to funguje. Jemu sa mensie koleso na mullet setupe ako keby zasekavalo na nerovnostiach a najviac to citil pri pomalych rychlostiach. To je tym mensim kolesom a horsou priechodnostou terenom. Lenze vies to i vyuzit, hrat sa s tym a na takych terennych hranach pumpovat kde ma to mensie koleso oproti 29-ine vyhodu. To bol moj pripad ked som testoval mulleta, to mensie koleso mi viac sadlo na taketo hranie sa v terene, v rockgardene som vedel lepsie zrychlovat a proste som na tom prirodzene jazdil tak ze sa to nikde nezasekavalo (dlho som jazdieval amen 26-tku, tam som to asi vycibril). Cize mas tu dvoch ludi, ta ista vlastnost na tom istom kolese jednemu prisla ako nevyhoda, druhemu ako vyhoda. Mne osobne ale i tak 29ina priniesla viac vyhod, viac sadla tomu ako jazdim vacsinu casu - uzke zakruty skor nasiroko, traily napriamo, fakt technicke vyslapy, na trailoch skor plynule a rychle jazdenie ale zaroven i rozne xc okruchy a dlhe trasy vratane asfaltu i bikepackingu.
Najlepsie je pozriet si asi testy co su na yt kde to testuju viaceri jazdci na tych istych bicykloch, tych istych trailoch a prehadzuju len kolesa. A tiez sa tam nakoniec stane ze jeden si vyberie ako najvhodnejsi bike mulleta a druhy 29inu. Casto to potom vidno i na casoch co si meraju, ze jeden vytiahne z 29-iny viac, druhy naopak z mulleta.
Este moj osobny pocit - ani jeden z tych bikov nezvladne to co druhy, zvladne vsetko len na to potrebujes dodat trochu vacsi impulz - na 29ine v zakrute to musis trochu viac prehovarat, na mullete v rockgardene silnejsie drzat alebo pumpovat, na mullete na malych hrankach trochu pretlacit to zasekavanie, na 29ine mas trochu tazsie prevody tak do toho musis viac tlacit, rovnako na 29ine musis viac potiahnut pri manualy atd. Cize si v podstate vyberas taky bike aby si sa na nom pri svojom jazdeni nadrel co najmenej, Ale je tu jedna vec ktoru silou nepretlacis: kratsia vzdialenost kolesa od zadku pri 29ine - cim vyssi zdvih, technickejsi teren a viac prace s bikom v zjazde tym vacsi problem.
A este jedna vec, nejde len o rozdielny setup v kolesach ale i od konkretneho biku. Kludne sa moze stat ze budes mat 29inu co bude pocitovo jazdit skor ako mullet a mullet co bude pocitovo skor ako 29ina.
Zobraziť komentár 16.02.2025 - 21:03:14
02
keyboard_arrow_up