Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zdravím Vás,

chcem sa poradiť ohľadom veľkosti rámu konkrétne sa mi jedná o bicykel značky: Radon Cragger 7.0:
Link na konkrétny model:
https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/hardtail/cragger/cragger-70-2024/

Moja výška je 176 cm dĺžka nôh 80 cm (od rozkroku po zem)

Neviem či by S-ko nebolo malé a M-ko veľké (vôbec sa v tom neviem zorientovať)

Účel je cyklotúry cez poľné cesty, les, sem tam zjazdy a presuny po ceste..
Nie som profi jazdec skôr rekreačný.

Ďakujem vopred za rady.
Zobraziť komentár 27.11.2024 - 17:41:58
00
Mam 176 a 86 cm nohy a bral som radona skeen L a v pohode... podla mna S isto nie... M bude akurat... Ze robia skor mensie ramy proti tym cislam...
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 07:15:44
00
Použil som aj stránku značky Canyon pri modeli Stoic (hľadal som vhodný hardtail na porovnanie) keď som zadal svoje údaje vyhodilo mi, že vhodná je veľkosť M. Pozeral som geometriu resp. rozmery a oproti tomu Radonu (veľkosť M) sú to milimetre kdež to pri veľkosti Radonu v S-ku tak to sú už skoro desiatky mm.

Som zmätený lebo predajca mi napísal, že vhodná veľkosť pre mňa je S, ChatGPT mi tvrdí, že M, Rozmery má podobné ako ten Canyon a podľa toho to tiež vychádza na M a kamaráti ktorí sa tomu ako tak rozumejú tvrdia, že M je pre mňa vhodný.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 08:12:55
00
Mko ti bude idealne. Inak na tvoje pouzitie nebude vhodnejsi klasicky XC HT, napr Radon Jealous AL, ako trailove HT(Cragger)? NA cykloturi chod urcite do XC geometrie.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 09:00:40
00
semiro

Ja som pôvodne chcel „fulla“. Ale tento Radon ma vraj geo (ja sa do toho houby vyznám len čo som si o tom čítal) na pomedzí Trail a XC čiže pre mňa asi lepšie. Moje trasy budú väčšinou v horskom teréne (kde sú sekcie ktoré by boli vhodné aj pre „fulla“) samozrejme do tej hory sa treba dostať nejakou „poľňačkou“ a asfaltom. Asi zvolím teda tú veľkosť M a snáď to bude OK.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 10:10:28
00
A preco uz nechces full?
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 11:42:17
00
libizaho

Nechcem to tu rozoberať a ísť mimo témy príspevku. Potrebujem len poradiť s výberom veľkosti.
Ale dôvody sú také, že ten full by som nevyužil na plný potenciál a v neposlednom rade vyžaduje náročnejší servis a je aj cenovo inde.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 11:51:50
01
podla mna vyber velkosti na tvoju vysku 176cm v pohode M-ko.
podla tejto ich tab dole je to tak , aj ked je iba orientacna
ale v zhladom na to ze planujes vela slapat , a nepotrebujes extra hravy maly bike tak by som povedal M.

pekny bajk za cca tisicku (pre istotu pisem lebo stranka radonu ukazuje 881e)
https://www.radon-bikes.de/en/mountainbike/hardtail/cragger/cragger-70-2024/
lebo objednavat budes nakoniec z tadeto
https://www.bike-discount.de/de/radon-cragger-7.0-3

ale tam sa naozaj rata s tym ze to je na drsnejsie jazdenie. minimalne plašte o tom jasne hovoria.
2,5/2,4 dhf/dhr su pomerne pomale, tazke zjazdove plaste z hrubym vzorom.
na to co pises : "cyklotúry cez poľné cesty, les, a presuny po ceste a sem tam zjazdy" to nie je.
nastastie zmenit plašte je asi to najlahsie, a za par eur (napr bazar) mozes bike vyrazne zrychlit ked chces viac slapat.
inak stranka vyrobcu radon-bikes.de ma v rohu vpravo dole sluzbu "ask an owner".
tam si mozes vyhladat cragger a ukaze ti majitelov ktorych sa na cragger mozes opytat.

Prílohy:

cragger.jpg
cragger.jpg 42.9 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 28.11.2024 - 12:11:38
00
Viacerí resp. všetci mi píšete, že veľkosť mám zobrať M takže je to jasné.

Ďakujem za rady

martin15

Áno majú teraz akciu tak ten bike vychádza na nejakých 1080 € s daňou + 70 € chcú za poštovné. Čo som kukal tak tie komponenty čo sú tam a celkovo ten bike je čo sa týka pomeru cena / výbava na tom celkom dobre.

No a tie plášte to je minimum vymením keby boli príliš drsné a je z toho XC takže v podstate univerzál keď bude treba urobím z toho XC keď budú trasy drsnejšie bude z toho Trail. Aj to je jeden z aspektov ktorý hrá plus pre tento bike, že sa z neho dá urobiť relatívne ľahko oboje.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 12:30:34
00
chapem, mam to podobne.
mam podobne ht a prehadzujem plaste.
este k tej ich tabulke a tych 80cm co mas medzi nohami :) kluky 170mm, sedlova 426mm + teleskop 150mm. ku tomu treba priratat este cca 50mm stack telaskopky a vysku sedla.
to su len tak na narychlo pocty, ti co tu tomu rozumeju lepsie a riesia viac posedy ti poradia lepsie.
alebo napis do radonu/bike discountu alebo ownerom ohladom tej velkosti.
neviem no, na prvy pohlad by som si pri tvojej vyske zobral M.
ten rozkrok ma mierne zniestil.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 12:51:38
00
martin15
Podľa obrázku na webe to vypadá tak, že s tou sedlovkou sa dá ešte pracovať (aspoň to tak vyzerá, že tam je priestor aby šla hlbšie do rámu) otázne je či sa to bude dať. Predpokladám, že áno.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 13:03:58
00
.

Naposledy upravil mizaky dňa 30.01.2025 - 13:40:50, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.11.2024 - 13:14:05
00
@mizaky

Tak dúfam že s tým M- kom neurobím chybu. Ale snáď nie keď sa toľko ľudí zhodlo že M je správna voľba.

A ceny má Radon s DPH akurát si stránku treba prepnúť do nemčiny tam je uvedená cena s nemeckou DPH. Na americkej verzii stránky je cena bez DPH keďže tam majú v každom štáte inú sadzbu dane.
Inak keď človek už je v procese objednávky a vyberie krajinu kam to chce doručiť tak cenu to prepočíta na DPH danej krajiny.
Zobraziť komentár 28.11.2024 - 13:38:08
00
Má niekto skúsenosť s objednávkou od Radonu? Objednal som bike ale do mailu mi prišlo len, že ďakujú za objednanie. Pri objednávke tam písali, že dodacia doba je 8-12 dní ale okrem toho mi nič do mailu neprišlo. Keď objednám niečo z tunajšieho eshopu tak mi príde info, že zásielku má kuriér a číslo na sledovanie. Od nich mi neprišlo nič takže neviem či tú moju zásielku už poslali alebo ešte nie alebo v akom je to stave. Preto ma zaujíma či dakto objednával niečo a aký bol postup či mu prišlo dáke info na sledovanie zásielky alebo rovno len bike dorazil?
Zobraziť komentár 04.12.2024 - 11:40:54
00
Asi normalka, ja som cakal 3 tyzdne na odoslanie, potom sa normalne dal balik sledovat... cakaj na mail o odoslani...
Zobraziť komentár 04.12.2024 - 12:01:46
00
keyboard_arrow_up