Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ako som už písal v inom vlákne.Chcem sa v mene môjho spolužiaka opýtať na bike do 2900€.
Mal by to byť full.Má váhu 80kg a výšku cca.176cm ,nechcem mu navrhovať bike sám,tak sa pýtam vás.Obchody v okolí BA a PK.Požiadavka je aby bol do 15kg a aby vydržal čo najviac ,kedže jeho štýl jazdy je dosť nebojácny a agresívny. Vopred dakujem za odpovede a rady.

pri rozpocte 2900eur je toho na vyber uz neskutocne vela. ale v globale plati to co som napisal vyssie len si treba pozriet drahsie modely + znacky lapierre a mondraker.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 10:24:47
00
Tada jednocap nie a potom volba Trek Fuel?Aj jednocap moze byt fajn volba pokial je dobre urobeny (vyska hlavneho capu, geometria atd.)Starsi RB Monster EN ide prekvapivo pekne za pedalom,ten novy IQ6 na tom podla mna nebude horsie,ale samozrejme za ten budget je tu uz kopa inych moznosti.
Ten Votec nevyzera zle,len sa mi vidia trocha predimenzovane rafiky na 140mm AMko a tiez trocha by som sa bal ci to nebude hadzat blato rovno na tlmic.
Moznosti je fura,zalezi na tebe ci si chces zvolit skor kultovejsiu znacku,alebo das prednost radsej lepsej vybave,ci pojdes po vahe alebo skor pevnosti,ktory system odpruzenia ti sedi,ci ti nevadi kupit cez net(niekto ma obavy koli garancii) atd.atd.Treba trochu viac upresnit.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 10:52:34
00
Tada jednocap nie a potom volba Trek Fuel?

fuha si zabil... Trek je dokonaly priklad jednocapu hej :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
a nejdem sa tu bavit o tom preco nie jednocap na AM a EN.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 12:13:40
00
Pisete tu o "serioznych" AM bikoch. Prihrejem si polievocku, ja hovorim ze "seriozny" AM bike je aj GT Force. Ja ho sice mam ladeny trocha na "chrtenie" ale zaklad je AM bike. Alebo sa mylim?
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 13:54:55
00
lakko suhlas,kadzemu sedi nieco ine a GTcka svoje slabe miesto v chode zadnej stavby urcite nemaju,tam je skor vytykany hlavny cap a jeho vydrz,ale toho by som sa tolko nebal.
Evo prepakovany jednocap, nazvi to ako chces |( viem,ze to nieje uplne klasicky priklad obycajneho jednocapu.Na Fueli(2008?) som si jeden uphill dal a celkom sa mi to pozdavalo,ale ako pisal Maestro Capone,ze je "jeho štýl jazdy je dosť nebojácny a agresívny" tak by som skor volil Remedyho.Dost univerzalny bike.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 14:05:05
00
warzone pruzenie Trek Full Floater ma s jednocapom spolocne akurat tak mozno to ze tiez "kupodivu" pouziva tlmic.... ;)

zrejme ty myslis este stary system Treku: http://static.panoramio.com/photos/original/4603242.jpg
ten bol prepakovany jednocap a dost zle prepakovny jednocap.

od 2008 uz pouzivaju uplne novy komplet rerobeny system kedy je cap priamo v oske zadneho naboja a funguje to vyborne...

a co sa tyka radenia biku niekomu kto opise styl jazdy ako agresivny a nebojacny si naozaj netrufam. nakolko to moze byt od krkolomneho XCckara bez techniky az po vyskillovaneho zjazdara.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 14:35:27
00
Evo a už si sa na tej 575 vozil či ako pišeš iba čítal? Doporučujem sa na ňom povoziť a potom písať hluposti.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 15:25:32
00
Evo a už si sa na tej 575 vozil či ako pišeš iba čítal? Doporučujem sa na ňom povoziť a potom písať hluposti.

toto neznasam. co vozil, jak vozil? nie nevozill. Kua ale presne na to su recenzie a testy a fora.
Vychadzam z toho co pisali ludia co na tom sedeli, co sedeli na dalsich 150 inych bikoch a vedeli to porovnat. Preco by som na tom mal ja sediet? Preco by som mal ja moj subjektivny v podstate neskuseny nazor porovnavat s nazorom niekoho kto sa zivi tym ze porovnava a testuje produkty?

Ja nepodavam svoj nazor ako fakt ale odvolavam sa tu na relativne objektivne nazory a skusenosti od ludi ktori su presne ti co maju pravo sa takto vyjadrit.

Za druhe nazor cloveka ktory pre mna za mna jazdil aj desat Yeti 575 ale okrem toho nic poriadne nejazdil ma presne taku vahu ako nazor niekoho kto na Yetim nikdy nesedel ale sedel na kope inych bikoch.

Pristup k diskusii stylom: nepis o tom ked si na tom nesedel je nezmyselny lebo potom by sa tu nikdy nikomu poriadne neporadilo.
Tak si prosim odvyknime ked nemam co povedat vzdy zautocit tym istym sposobom: "Ty uz si na tom sedel. Ty si to uz jazdil? Ked nie tak bud ticho"

Ked si ty jazdil na Yetim tak sem napis svoje skusenosti. Samozrejme pokial to mas s cim porovnat. A ked si na nom nejazdil tak spadas presne do tej skupiny ludi co som spominal - "Nemam co napisat k veci tak si aspon rypnem obohranou pesnickou"

Ospravedlnujem sa vsetkym za takyto Offtopic ale podobne pripsevky ma vedia vzdy neskutocne nas**t

Naposledy upravil Evo dňa 30.03.2010 - 18:52:30, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 30.03.2010 - 15:48:44
00
K tomu či je Trek Fuel jednočap alebo nie: ja by som ho za štvorčap zrovna neoznačoval. Teda podstatou štvročapu je, že zadné koleso neopisuje kružnicu ale určitú krivku danú čapmi; jeden čap by sa mal nachádzať pred osou. Keďže u Fuela je čap v osi kolesa, koleso opisuje kružnicu, tým pádom sa mi skôr zavesením podobá na jednočap s prepákovaním. Tento systém má však jednu podstatnú výhodu oproti ostatným jednočapom (s prepákovaním aj bez) a to, že pod brzdou nie je blokovaná funkcia tlmiča, keďže strmeň je uchytený na hornej vzpere, ktorá tlačí na tlmič.

Prakticky sa tu bavíme len o pojme "ako to nazveme" no mne sa tento systém podobá skôr na jednočap s prepákovaním. Vlastnosťami je to určitý "hybrid" medzi prepákovaným jednočapom a štvorčapom, možno by som takýto systém zaradil do osobitnej kategórie.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 17:35:19
00
K tomu či je Trek Fuel jednočap alebo nie: ja by som ho za štvorčap zrovna neoznačoval. Teda podstatou štvročapu je, že zadné koleso neopisuje kružnicu ale určitú krivku danú čapmi; jeden čap by sa mal nachádzať pred osou. Keďže u Fuela je čap v osi kolesa, koleso opisuje kružnicu, tým pádom sa mi skôr zavesením podobá na jednočap s prepákovaním. Tento systém má však jednu podstatnú výhodu oproti ostatným jednočapom (s prepákovaním aj bez) a to, že pod brzdou nie je blokovaná funkcia tlmiča, keďže strmeň je uchytený na hornej vzpere, ktorá tlačí na tlmič.

Prakticky sa tu bavíme len o pojme "ako to nazveme" no mne sa tento systém podobá skôr na jednočap s prepákovaním. Vlastnosťami je to určitý "hybrid" medzi prepákovaným jednočapom a štvorčapom, možno by som takýto systém zaradil do osobitnej kategórie.

plne suhlasim hlavne s vetou "možno by som takýto systém zaradil do osobitnej kategórie"
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 18:41:10
00
dakujem vsetkym, ktori sa mi snazili poradit.

Rozhodol som sa pre felt compulsion 2010.

http://www.soof.sk/soofshop/eshop/1-1-BICYKLE/108-3-MTB-Full-Suspension/5/880-FELT-COMPULSION-2

Pri zaregistrovani sa na stranke dostanete k nemu este zlavu. Obchodnik je tam velmi prijemny a ochotny co tiez zavazilo oproti kupovaniu z netu a najme zo zahranicia.

Po nejakom case napisem svoje pocity z bajku, aby aj ostatni mali info o Felt-och :>

Este raz vdaka.
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 20:48:55
00
Evo sedel a jazdil som na ňom a nie raz.A nebojsa mám hodne toho najazdeného na rôznych rámoch .Ja 575 neobhajujem,netrvdim ,že je to najlepšia volba na trhu,že cena je vyššia. Je to absolúne pohodový rám maju to premyslené.Nie nebuden nikomu nič radiť ja tak si 99% ludí poradiť nedá a kupi si Meridu alebo Hai.Mňa zase nesmierne nasiera keď niekto napíše že je to na ***** a pritom na tom vôbec nesedel.Ak by si na ňom jazdil a napišeš to čo si napisal beriem možeme o tom diskutovať čo sa ti na tom nepozdávala ale takto je to tliachanie prázdnej slamy.howg
Zobraziť komentár 30.03.2010 - 21:18:07
00
Evo sedel a jazdil som na ňom a nie raz.A nebojsa mám hodne toho najazdeného na rôznych rámoch .Ja 575 neobhajujem,netrvdim ,že je to najlepšia volba na trhu,že cena je vyššia. Je to absolúne pohodový rám maju to premyslené.Nie nebuden nikomu nič radiť ja tak si 99% ludí poradiť nedá a kupi si Meridu alebo Hai.Mňa zase nesmierne nasiera keď niekto napíše že je to na ***** a pritom na tom vôbec nesedel.Ak by si na ňom jazdil a napišeš to čo si napisal beriem možeme o tom diskutovať čo sa ti na tom nepozdávala ale takto je to tliachanie prázdnej slamy.howg

nejdem sa hadat takze howq :)
co sa tyka ale toho ze aj tak si kazdy vyberie Meridu alebo Hai tak to mas absolutnu pravdu ;)

vid rozhodnutie zakldatela temy. Vybral si Felt. No co uz. :n:
Zobraziť komentár 31.03.2010 - 09:23:19
00
jj, v tejto cenovej kategorii je podla mna Felt tiez :n: ....No co uz. Mal tu viacero alternativ a myslim, ze funkcne daleko lepsich...
Zobraziť komentár 31.03.2010 - 09:33:24
00
To tiahlo u toho Feltu zvykne pekne vŕzgať. Teda jeden taký Felt som už počul ...

Holt aj Felty sa musia predávať (asi ?).
Zobraziť komentár 31.03.2010 - 12:30:52
00
keyboard_arrow_up