jaj no nevadi ale aj tak nepodporujem kupovanie cez net a zo zahranicia skodime tym sami sebe !!!
máš aj nemáš pravdu.
ked ideš kupovať prvý bike, tak zákonite pôjdeš do kamenného obchodu, kde ti predajca vie poradiť a vyberie ti to na čom sa budeš cítiť dobre. Hned máš k dispozícii aj servis a doplnky. Na to aby si chodil po forach a nete nemáš skúsenosti ....
ked už zo svojho
biku vyrastieš (technicky), tak sa zase pôjdeš poradiť do obchodu a budeš vyberať tam, kde sa k tebe správajú dobre a cítiš sa príjemne.
dalšia varianta bude tá (pri x-tom biku), že spoznáš kúzlo netu a začneš si
komponenty prípadne celý
bike kupovať priamo. Týmto spôsobom sa dá ušetriť nemalá suma penazí, tak prečo to neurobiť?
Ked som v mojom oblúbenom obchode spomenul, že idem kupovať bike cez net, tak sme to začali rozoberať podrobnejšie a v podstate mi nedokázali ponúknuť v tej výbave ani približnú cenu, takže uznali "porážku" so vztýčenou hlavou. Napriek tomu, že sa dobre poznáme, pár bikov som od nich pobral (pre druhých) tak sa mi neotočili chrbtom, ale riešili sme problémy brzd a nábojov, ktoré budu na tom biku osadené a viem že tam môžem prísť kedykolvek na servis, alebo pre radu. Tomu sa povie profesionálny prístup.
Radšej by som kúpil tu a v prípade záruky netreba zdlhavé reklamácie.
Obavu o zánik týchto obchodov nemám, nakolko väčšína ludí pôjde do toho obchodu (moj osobný predpoklad je min 80%) a pokial tam budú ochotný predajci s vedomosťami, budú vedieť poradiť, tak zákazník nemá najmenší dôvod chodiť inde.