Lokalizácia
Formulár sa odosiela
potmehut skus dotiahnut prevodniky na klukach!Mam tie iste kluky a mal som s tym problem.Tiez som hladal co puka a bolo to tym.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 09:05:46
02
Mne pukala aj slabo dotiahnuta kazeta, sice nie na jeffsy ale skus aj to.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 09:59:00
00
Chlapi aj tieto dve veci som robil. Jediná vec čo som neskúsil je vymeniť kľuky za iné. Stále mám pocit, že to je nimi.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 10:55:11
00
kludne to mozu byt kluky,kamos mal aeffecty a nonstop mu pukali. Tak isto moje Turbiny sem tam pukaju,tie ich stredove zlozenia su uplne na prd,slabo utesnene a dostane sa vela prachu a spiny dovnutra.A dalsia vec je ze treba fakt riadne pritiahnut maticu na prevodnik,aj to moze pukat
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 11:05:10
00
skúšal si na tých klukách dotiahnuť tie matice,ktoré držia kluky na oske? raz som hladal pukanie na tomto biku,bolo to pekne na nervy,po dotiahnutí tých matíc pukanie prestalo(bol to nejaký divný rozmer imbusu,už si nepamätám aký)

Prílohy:

P9110001.JPG
P9110001.JPG 662.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 10.12.2016 - 11:12:55
00
Dano nad týmto som uvažoval a aj som sa pokusil o povolenie a aj utiahnutie no nedalo sa ním pohnúť. Asi ako poslednú možnosť to skúsim nasilu a ak sa to doj..e kúpim nejaké SLX a bude.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 13:47:33
00
s hentym pukanim som mal aj ja problemy na dvoch bikoch, konkretne na starej Meride HT a na Spesli Enduro Pro Carbon, tiez som si zo zaciatku myslel, ze je to chyba v rame alebo co, lebo sa to tak javilo na prvy pohlad...
nakoniec bol problem v klukach (resp. v stredovom zlozeni) ako som to toho casu zistil, na Meride som mal Shimano Deore a na Spesli Shimano XT, tam to bohuzial pukalo aj po uplnom rozobrati a naslednom zlozeni a poriadnom utiahnuti :muscle:
dalej som to vsak neriesil, zhodou okolnosti som tie biky predal, no hlavny dovodom nebolo to pukanie...
odvtedy ked vidim niekde Shimano, tak sa mi vsetky chlpy na tele zjezia, preto znacka YT ma zainteresovala hned ako zacali vyrabat este prve biky, kde som si ako prve vsimol, ze medzi ich komponentami sa takmer vobec nevyskytuje Shimano, netvrdim ze ta znacka je cela na hovno, no ja osobne mam k nej uz roky averziu :puke:
nuz ale ako tak citam, tak problem s pukanim v klukach maju okrem Shimana aj ine znacky :^)
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 14:59:10
00
billyroman tak to si 1 z mála čo nechce Shimano :) , lebo väčšinou sa tu objavujú presne opačné názory. Jazdil som oboje a nemal som problémy ani s jedným, takže je mi to prakticky jedno čo tam bude osadené, ale páči sa mi že dávajú napr. komponenty RF :)
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 15:36:03
00
haha, to nie si prvy co mi to hovori :D
uz roky sa stretavam s podobnymi nazormi, ze musim byt na hlavu, kedze som zavrhol taku prestiznu znacku ako je Shimano :P
ako som pisal, ja proti Šhiňamu nic nemam, len tu znacku proste nemusim :)
urcite sa najdu jedinci, ktori su alergicni napr. na Sram z urciteho dovodu...
ja vsak stale hovorim, ze kazdy je svojim sposobom je...ty (ja nie som vynimka) :rofl:
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 16:06:12
02
Pedale nie su povolene ? Mne naposledy pukal pedal, vsetky loziska na rame sme rozobrali premazali az potom dosli na to ze to bol pedal :lol:

Naposledy upravil silva dňa 10.12.2016 - 16:28:48, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 10.12.2016 - 16:26:12
00
billyroman: jazdil som vselijake kluky od shimana a nikdy som problem nemal /dokonca si myslim, ze vacsina kluk od Shimana su uplne najlepsie celkovo/.. ale ich stredove zlozenia fakt stoja za velky prd. Snad este XTR sa da akotak, ale tiez to nie je bohvieco. Ono ale celkovo hollowtech stredy stoja za prd. Ovsem uplne najhorsie som mal Raceface , ten vydrzal presne po prvu mlaku , doslova a dopismena. Potom sa loziska zadreli. Ale pravda, bol to rocnik 2005, toz mozno to poriesili :)
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 16:27:12
01
lto nestraš nás tu s tým RF :tmi: :D
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 16:31:59
00
To bolo davno, tusim ich prvy hollowtech a je to 11 rokov :D .. urcite to uz davno tak nie je. Ale taky Shimano stred, co som mal k Deore klukam rok, ci dva dozadu, tak to je uplna hroza. Ako nove to slo ztuha ale na druhej strane to malo fakt slabu vydrz. Prve XTR hollowtechy , ak ich clovek neutopil, tiez vydrzali. To nove, co ho tak zmensili, tak k tomu nemam doveru, ale 3/4 sezony som to jazdil a vyzera ok. Jazdil som aj keramicke lozisko, nim som sa zbavil problem v dazdi, ale tiez to dlho nevydrzalo. Zlaty 4hran (isis,oktalink) s dvojitym loziskom.. ale tam tiez boli sunty paradne (kinex a poniektore shimana). Ale uz som offtopic uplne, tak som nic nenapisal. Raceface je fajn :)
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 18:00:47
02
Čo sa pukania týka, hlasujem za stredové zloženie. Neumýval si ten bajk príliš? U mňa to začalo (BB30) práve po umytí, tak som s umývaním radšej hneď prestal, aby náhodou nepraskol ešte aj rám.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 18:28:33
02
arrow_leftHosť napísal:
Pedale nie su povolene ? Mne naposledy pukal pedal, vsetky loziska na rame sme rozobrali premazali az potom dosli na to ze to bol pedal :lol:

Nie nie, kvôli tomu pukaniu som vymenil aj pedále a nič.
Bike prehnane neumývam, pravidelne čistím len vidlu, tlmič a sedlovku. Nič, skúsim nasilu otvoriť tú časť kľúk od prevodníkov a uvidíme. Stále sa však pohrávam s myšlienkou reklamácie. Len sa mi nechce bike posielať, baliť a podobne.
Zobraziť komentár 10.12.2016 - 19:51:07
00
keyboard_arrow_up