Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Birkovnik - ake si mal pocity na carbone ked si presadol z hlinika? Je to citit, konfort atd? Niekto vravi za na lesnej ceste to ani nespoznam. Ja som na carbone HT nesedel, tak fakt neviem porovnat. Uvazujem ci mi stoji ta extra investicia 300eur oproti AL 6.9 za to...
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 10:53:35
00
nie som ani pan jazden a ani odbornik. ale ked ides po zvaznici dole kopcom tak 20-40 km/hod rychlostou tak ten karbon je omnoho prijemnejsi. tam je to citit asi najviac pre mna.
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 10:56:33
00
Ak by som kupoval znova HT siel by som uz do karbonu. A CF5.9 by som uprednostnil pred AL6.9. Ram je lahsi, krajsi a bude pohodlnejsi (sedlove vzpery z karbonu) a svoje vlastnosti si zachova do neviem kedy (netrpi unavou materialu ako AL zluceniny).
Prasknutia by som sa nebal, je na neho zaruka a ani kuriera nemusis riesit, Canyon ti ho vybavi. Co je vacsie riziko oproti AL ramu je poskodenie pri pade, napriklad na kamen. Na AL sa spravi preliacina, karbon moze prasknut. Na druhej strane, ak sa ti zlomi cela vzpera, na opravu Al ramu mozes zabudnut (okrem zvarenia to treba vypiect a pevnost spoja bude nizsia ako povodna), pritom karbon opravis, aj ked to nebude lacne, ale lacnejsie ako novy ram (a pevnost spoja bude vysia ako povodna).
Nad Al by som uvazoval ak nemas peniaze na karbon, resp chces usetrit a v pripade, ze casto tvrdo padas. :-)
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 11:14:07
00
to by som vobec neriesil -si zober ze fully ako Spectral CF 9.0 LTD za 6 litrov a Strive CF 9.0 Team za 5 litrov su stale "len" CF a nie "SL" alebo "SLX"

To som ani nemyslel ci CF alebo aj CF SL(SLX), tu to bude skor asi len ze SL a SLX budu lahsie verzie ramu . To by som ocakaval mozno.
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 12:08:08
01
ale uprimne ak si cenovo limitovany napr, ze chces utopit v biku 1500e a aj to sa ti uz zda dost.
tak by som zobral radsej hlinikaca. a kupil si poriadny equip. na hlinikaci v poriadnych tretrach s funkcnym pradlom a dobrym ruksakom ta to bude bavit omnoho viac. ako na carbone v tensiskach so skolskou taskou. pisem extremy.
p.s. ale carbon je carbon. dilema jak hovado. aj pre mna by bola.......
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 12:39:38
00
Mi vrav o tej dileme... :-)
Keby bol ten cierny carbon skladom tak sa mozno aj ukecam, ale cakat dva mesiace, to akurat napadne sneh :-)
Este pospekulujem...
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 14:40:59
00
No pokial niesi nejak slusne vybaveny na chladnesjie pocasie a zaroven nepracujes na smeny ze mozes cez tyzden jazdit aj doobeda tak si za svetla aj tak uz moc nepojazdis, takze koli tomu by som nekupoval narychlo to co nechcem...a ja sobne by som radsej kupil hlinu na deore novom XT 2x11. Pretoze je pekne ze tu ludia pisu ze komponenty pomenis, ale ja tak napr nefungujem, ak chcem mat bajk napr 4 roky tak kupim uz teraz co chcem a nic menit nemusim. Ja som karbonovy HT nikdy nejazdil, ale co sa tu riesilo ze na zvaznici sa niekoumu zdal karbon lepsi ako hlinik, ci to nieje z velkej casti len psychika. Ako pri comkolvek ked porovnavas nieco co si presvedceny ze je lepsie. Lebo mozem ti povedat ze ked si na tej istej zvaznici sadnes na najlacnesji slusny full pochopis ze to bola len psychika a ci to bol HT karbon ci hlina bol si vyhrkany a po zjazde rozbity jak ciganska hracka porovnani s fullom.

Ty si vlastne ani nenapisal na co chces ten bajk, co a kde budes jazdit? &Lebo bavime sa o stroji ktory by som teda ja kupil jedine ak chodim casto na preteky a ide mi dost aj o cas.
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 15:34:27
00
ja mam lacneho fulla (a ht by som si kupil jedine ako treti bike v poradi a to by som na neho musel mat 4000e). ale stojim si za tym ze carbonove htcko zerie teren omnoho lepsie ako hlinik. ale aj za tym ze radsej sa budem vozit na hliniku s dobrym equipom ako na karbone holy .
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 16:06:11
00
cyklisticka vybava sa dost precenuje, clovek naozaj nemusi mat komplet handry Castelli a Gore aby si uzil jazdu na bajku... kolko ludi tu bezne kupuje lidlacke handry, alebo lowcosty zo sports-direct, sportisimo a pod
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 16:21:43
00
bavime sa o eqipe za 250-300e takze nic premiove som ani nemyslel. 1000e hlinik 1300e carbon
Zobraziť komentár 09.09.2015 - 17:04:31
01
Btw. tretry by som hned neriesil, na ne nie som zvyknuty, kupil by som na zaciatok kvalitnejsie a lahsie plastove pedale (cca.40eur). Nepotrebujem ani znackove handry, nieco mam, nieco by som dokupil, to nebudem ratat do investicie na bike :-)
Cierne Sko je uz vypredane, sakra, musim sa rozhonut najblizsie hodiny.... (to su tlaky, asi moc spekulujem :-))
Zobraziť komentár 10.09.2015 - 07:59:40
00
Canyo Sko? aky si vysoky? podla toho kalkulatora canyonu sa neriad....
Zobraziť komentár 10.09.2015 - 08:17:15
00
Ja Lko zoberem (182cm po hlavu a 86cm po "vercajch"), myslel som ze sa uz zacali rozpredavat, lebo uz je Sko out of stock...
Zobraziť komentár 10.09.2015 - 08:27:47
00
tak ho klikni objednaj nespekuluj
Zobraziť komentár 10.09.2015 - 08:28:48
00
No je mozne ze je tam posledny kus a neujde sa ti aj ked tam este svieti ze maju. Takze nevahaj dlho.
Zobraziť komentár 10.09.2015 - 08:39:10
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Pevné a hardtail)
keyboard_arrow_up