Ahojte, prosim o radu potrebujem 170 kluky k systemu shimano sora 2x9. Vacsina dvojprevodnikov je pre system 2x10. Je mozne pouzit prevodnik 50/34 2x10 s retazou pre 9 prevody cn-hg53? Mate niekto s tymto skusenost ? Chcem pouzit tieto kluky : SRAM Apex Whites GXP kľuky, vrátane osi 68, 170mm, 50-34, 2x10, kazeta je HG200 9-sp. , retaz CN-HG53…Dakujem
Retaz 9sp a 10sp maju rozdielnu sirku (10sp je uzsia). Asi ziadny vyrobca nedoporucuje kombinovat 9sp s 10sp komponentami.
Ked 10sp stred, tak aj kazetu, retaz a mozno aj prehadzovac. Samozrejme radenie.
Malo by to fungovat. Ja mam na 2x8 retaz Campanolo C9. Rozdiel medzi 9 a 10 teda retaz je 0,5mm. 9ma 6,5mm a 10 6mm. Vychádzam stoho ze mam Tiagru 4700 a predný prešmik je 105 11sped a funguje to. Pokial mas ten novy model kluky tak staci prehodit podlozky s 9 na 10. Ale nemyslim si ze bude treba.
mardzo ktore podlozky myslis ? Inak myslim ze dolezite je aj dodrzat chainline pri klukach…myslim ze sora 3000 ma 43,5mm. Pri tychto sram klukach som sa k tomu zatial nedopatral
Takze vredikt: kluky nahodene..Kluky a ulozenie super, prevodnik je na 9 sp retazi dost volny a retaz mala vyraznu bocnu co sa mi nepacilo.nahodil som stare prevodniky a som spokojny..system shimano r3000. Dovod vymeny bol prechod zo 175mm na 170mm kluky a mozem povedat ze naozaj je to uspesna zmena. Postava 175cm a biomechanika je v tejto konfiguracii v “idealnom” stave, co je naozaj znatelne citit najma v kolenach.
Zdravičko ľudia, aký dvojprevodník v dobre cene by ste mi poradili miesto 3-prevodníka, ktorý mám originál na prerobenom graveli, nakoľko už ten najväčší prevodník nepoužívam. a chcel by som to zjednodušiť na 2x9. Os mám označenú ako "124,5 cartridge". Skúste niečo poradiť. Ďakujem
Palo TT on má prevodníky asi nitované… VBall17 príde to bez osky. Sedieť by to malo aj s tvojou oskou podľa mňa…ak by náhodou bol nejaký problém, čo predpokladám nebude, maximálne dokúpiš novú stredovú os…
elsi Máš pravdu, prevodníky sú nitované, nedá sa to ako to radil PaloTT, Len som mal obavy či ten rozdiel 1,5mm nebude nejak vadiť v originalnej oske. Stred som ešte neprerábal, všetko ostatné(skoro!) už na oboch bajkoch áno.Ešte zaobstarám sťahovák. Ale určite by mi to pomohlo táto zmena na dvojprevodník. Ďakujem zatiaľ za rady!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked 10sp stred, tak aj kazetu, retaz a mozno aj prehadzovac. Samozrejme radenie.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/2-prevodnik/shimano-stred-altus-mt101-175mm-36-22z-9-k-cierny-bez-krytu-na-stvorhran.html
savings Shimano Altus FC-MT101 kľuky, 175 mm, 2x9, 36/22T, štvorhran
20,99 € savings
MOC 35,99 €Mam takto 2x takmer 10rokov - vsetko na 3x klukach.
VBall17 príde to bez osky. Sedieť by to malo aj s tvojou oskou podľa mňa…ak by náhodou bol nejaký problém, čo predpokladám nebude, maximálne dokúpiš novú stredovú os…