Bicykel bol bezporuchový počas prvej sezóny kedy som najazdil cca 5500km. Od začiatku tohtoročnej sezóny som najazdil minimum KM a od počiatku ma sprevádzal nepríjemné pukanie. Nahlásil som teda bike na servis do hore spomínanej spoločnosti. Martin Dzurák teda jej hlavný predstaviteľ je odcestovaný v Belgicku a na servis mi bol odporučený jeho zástupca počas jeho neprítomnosti. Pukanie bolo odstránené k mojej plnej spokojnosti (moja hlúposť že to boli len nenatreté pedále), ale na druhý deň som si na ráme všimol pozdĺžnu prasklinu na hornej rámovej trúbke, ktorú som do servisu neevidoval a to som v tomto riadny puntičkár. Po oboznámení a zaslaní fotiek Pánovi Dzurákovi mi bolo po pár dňoch oznámené že toto poškodenie je spôsobené mnou a mojim mechanickým zákrokom. Ako som mu podotkol bike som nikde neupínal do montážneho stojana a servisovaný bol len zavesený za sedlo no to ho už nezaujímalo. Z jeho strany prišlo k obrovskému ústupku a pomoci mne ako zákazníkovi že mi vybavil opravu v CF ovšem opravu už si mam hradiť ja sam a ON mi zariadi odstrojenie a nastrojenie bicykla zadarmo. Teda za chybu v jeho servise a poškodenie rámu až takýto obrovský ústupok.
Fotodokumentáciu som poslal aj do opravovne carbonu MAMO Carbon kde je vyjadrenie viac ako jasne.
(Vyjadrenie prikladám v prílohe)
Z prístupu a výsledku mojej reklamácie u Strada Bikes som viac ako sklamaný. A aj keď od počiatku mi bolo hovorené od P. Dzuráka, že bicykle najradšej opravujú oni sami pretože sa najviac v danej stavbe vyznajú tak som si viacej ako istý že tento servis už nenavštívim a ani to nikomu neodporúčam.
Už len pre doplnenie počas cca 6000km odjazdených na tomto biku som nikdy nepadol ani iným spôsobom bicykel či rám nenarazil.
Čo ma teda čaká ? Oprava rok starého bicykla poškodeného nie mojou vinou za vlastné peniaze....
posledný komentár: 21. 6. 2019 o 6:51
Nijak nedokazes, ze si ram nepraskol ty sam.
Ako som napisal tie peniaze okaslat, ide o ten princip. Na jednu stranu sa tu budu hrat ako su ustretovy voci zakaznikovi ked nieje nikde ziaden problem ale ked uz nejaky nastane a je podozrenie ze ich vinou tak sa zachova takto. Skutocne som bol doteraz so vsetkym aj komunikacou spokojny to po tomto by som najradsej meno a spolocnost nikdy nepoznal.
na Slovensku to je tažké sa naťahovať
boh vie či to nerobil nejaký brigádnik cez sezónu resp. nejaká výpomoc počas dovoleniek, dnes je online doba, treba to riešiť na nete
ja osobne som taký človek že by som ich rozniesol po internete a opravil to za svoje a jazdil ďalej a do ich servisu už nepáchol, ale držím palce
určite si v práve
ps: mechanika ktorý celú pracovnú dobu odstrojuje bicykel by asi mali vymeniť, lebo to je skôr na plač ako sa tým brániť
na Slovensku to je tažké sa naťahovať
boh vie či to nerobil nejaký brigádnik cez sezónu resp. nejaká výpomoc počas dovoleniek, dnes je online doba, treba to riešiť na nete
ja osobne som taký človek že by som ich rozniesol po internete a opravil to za svoje a jazdil ďalej a do ich servisu už nepáchol, ale držím palce
určite si v práve
Opravoval to jeho otec ...
Tiež bolo toto mojim prvým planom. No nechávam si to prejsť ešte hlavou.
na druhej strane, ak vyjadrenie majiteľa je také, že odstrojenie biku je celodenná robota, tak mi to dáva zmysel..mám dve endurá a kompletná rozborka s premazaním ložisiek, výmenou bovdenov, výmenou kvapaliny v brzdách a malým servisom vidlice mi zaberie necelý deň pri dvoch bikoch..
Podľa tých fotiek nepochybujem že prasklina je spôsobená upnutím do servisného stojanu..
nemec by mu tam odniesol naspäť bicykel a otrieskal mu ho o hlavu že ho chce naspäť v stave v akom mu ho do servisu dával + navyše úkon za ktorý si zaplatil
Max. 2 hodky aj s pivom, zhodenie aj nahodenie ak ide všetko hladko. Ak ten jeho mechanik čo skladá celý deň bicykel robil aj na tom tvojom, tak sa nedivím tej praskline
Okrem toho rám praskol svojou blbosťou mechanik tak nech to dá preplatiť jemu. Na fotkách tiež nevidím najmenšiu stopu nejakého nárazu tak nemám dôvod neveriť tvojej verzii. Skôr oni by mali problém dokázať že si ho praskol ty keďže nenesie stopy úderu ani nárazu.
Začal by som každopádne pridaním fotiek na ich FB ak s nimi nie je rozumná reč. Stratiť môžu v tomto prípade hlavne oni.
pozor na to...opravoval som Pinarello ram a vsetky ramove "trubky" mali v mieste kde na seba navazuju cca 2 a viac mm hrubku a v strede medzi konstrukcnymi uzlami cca 0,8 mm (lebo viac netreba).
Karbonovy ram upevnovat VYLUCNE za sedlovu trubku, ktora je dostatocne hruba a na to dimenzovana
Ono prasklina nemusi vzniknut pri upinani.. staci vsak takto upnuty ram servisovat a zabrat na nejakej matici na kolese a cez pomerne dlhu paku a hranu stojana sa dokaze vyvinut znacny tlak na krehky karbon..
K uvedenej veci..ak je na rame este stopa po upevneni stojanom, jednoznacne naspat do firmy kde to servisovali a trvat si na svojom. Razantne a jednoznacne... Pohrozit vypracovanim sudnoznaleckeho posudku o poskodeni ramu servisnym stojanom a potom sudom.