Bicykel bol bezporuchový počas prvej sezóny kedy som najazdil cca 5500km. Od začiatku tohtoročnej sezóny som najazdil minimum KM a od počiatku ma sprevádzal nepríjemné pukanie. Nahlásil som teda bike na servis do hore spomínanej spoločnosti. Martin Dzurák teda jej hlavný predstaviteľ je odcestovaný v Belgicku a na servis mi bol odporučený jeho zástupca počas jeho neprítomnosti. Pukanie bolo odstránené k mojej plnej spokojnosti (moja hlúposť že to boli len nenatreté pedále), ale na druhý deň som si na ráme všimol pozdĺžnu prasklinu na hornej rámovej trúbke, ktorú som do servisu neevidoval a to som v tomto riadny puntičkár. Po oboznámení a zaslaní fotiek Pánovi Dzurákovi mi bolo po pár dňoch oznámené že toto poškodenie je spôsobené mnou a mojim mechanickým zákrokom. Ako som mu podotkol bike som nikde neupínal do montážneho stojana a servisovaný bol len zavesený za sedlo no to ho už nezaujímalo. Z jeho strany prišlo k obrovskému ústupku a pomoci mne ako zákazníkovi že mi vybavil opravu v CF ovšem opravu už si mam hradiť ja sam a ON mi zariadi odstrojenie a nastrojenie bicykla zadarmo. Teda za chybu v jeho servise a poškodenie rámu až takýto obrovský ústupok.
Fotodokumentáciu som poslal aj do opravovne carbonu MAMO Carbon kde je vyjadrenie viac ako jasne.
(Vyjadrenie prikladám v prílohe)
Z prístupu a výsledku mojej reklamácie u Strada Bikes som viac ako sklamaný. A aj keď od počiatku mi bolo hovorené od P. Dzuráka, že bicykle najradšej opravujú oni sami pretože sa najviac v danej stavbe vyznajú tak som si viacej ako istý že tento servis už nenavštívim a ani to nikomu neodporúčam.
Už len pre doplnenie počas cca 6000km odjazdených na tomto biku som nikdy nepadol ani iným spôsobom bicykel či rám nenarazil.
Čo ma teda čaká ? Oprava rok starého bicykla poškodeného nie mojou vinou za vlastné peniaze....
Karbonovy ram upevnovat VYLUCNE za sedlovu trubku, ktora je dostatocne hruba a na to dimenzovana
Ono prasklina nemusi vzniknut pri upinani.. staci vsak takto upnuty ram servisovat a zabrat na nejakej matici na kolese a cez pomerne dlhu paku a hranu stojana sa dokaze vyvinut znacny tlak na krehky karbon..
K uvedenej veci..ak je na rame este stopa po upevneni stojanom, jednoznacne naspat do firmy kde to servisovali a trvat si na svojom. Razantne a jednoznacne... Pohrozit vypracovanim sudnoznaleckeho posudku o poskodeni ramu servisnym stojanom a potom sudom.
presne to ma napadlo ked som cital hned prvy prispevok k tomuto ... kde pise ze problem bol v pedali ... ze proste upli bajk na ramovu trubku, potom sa klucom poriadne zaprel do kluky aby odkrutil pedal a ... prask
Byť na ich mieste radšej oželiem tých pár sto eur čo ich stojí nákup rámu a ešte by som k novému rámu pribalil fľašku koňaku aby to zákazník nerozpitvával na internete. Nuž ale kto chce kam
Sám sa ale vyjadril že komunikácia s p.Dzurákom bola obtiažna a trvajú si na svojej pravde aj s tým že vraj majú ,,vyjadrenie´´ čínskej fabriky k praskline(o čom pochybujem). Predajca sa očividne snaží silou mocou vyhnúť zodpovednosti, takže win-win riešenie bolo v nedohľadne, preto zverejnenie na fóre prišlo v správnom čase. Ďalej by som postupoval soc.sieťami, znalcom a súdnou cestou. V tomto prípade je zákaznik jednoznačne ten poškodený a Strada už teraz bez ohľadu na to či k sporu zmení stanovisko má nepekný špinavý fľak na svojej povesti...
Tazko sa to riesi kedze p. Dzurak je v belgicku a doma je zastihnutelny len jeho otec ktory aj cely servis vykonaval. No ked nepojde inak pojdem aj zanim.
Zatial som sa vsak niako nepohol kedze postoj zo strany predajcu a servisu zaroven ostal nezmeneny.
Prasklina je v rovnakom bode len z boku ramu.
Sám sa ale vyjadril že komunikácia s p.Dzurákom bola obtiažna a trvajú si na svojej pravde aj s tým že vraj majú ,,vyjadrenie´´ čínskej fabriky k praskline(o čom pochybujem). Predajca sa očividne snaží silou mocou vyhnúť zodpovednosti, takže win-win riešenie bolo v nedohľadne, preto zverejnenie na fóre prišlo v správnom čase. Ďalej by som postupoval soc.sieťami, znalcom a súdnou cestou. V tomto prípade je zákaznik jednoznačne ten poškodený a Strada už teraz bez ohľadu na to či k sporu zmení stanovisko má nepekný špinavý fľak na svojej povesti...
Komunikacia s firmou je stale len uvod bez ohladu na to,ako dlho to trva. A forum je krajne riesenie,nie hned druhe v poradi...tu je v tomto stadiu akurat dobte spytat sa bez konkretizacie firmy na moznosti ako dalej...
Pokial sa ale ty k tomu neodhodlas, nebudes mat nato naladu a neobrnis sa trpezlivostou, nic nedosiahnes a mozes si dat tak max opravit ram ako ti navrhli... Takze je to na tebe, mailov si mozte medzi sebou posielat kolko chcete, tym si myslim nic nedosiahnes, akurat stracas cas.
Pokial sa ale ty k tomu neodhodlas, nebudes mat nato naladu a neobrnis sa trpezlivostou, nic nedosiahnes a mozes si dat tak max opravit ram ako ti navrhli... Takze je to na tebe, mailov si mozte medzi sebou posielat kolko chcete, tym si myslim nic nedosiahnes, akurat stracas cas.
Presne v takto som mu dnes rano poslal dalsi mail na jeho dalsie zamietave stanovisko. Ak mi pride dalsia negativna odpoved bez naznaku snahy a doriesenie tejto situacie pridu narad recenzie a dalsie kroky.
Tomu hovorím naozaj nová generácia služieb. Dajte si k nám povoliť pedál, vrátime vám prasknutý rám
Inak tá firma je celá čudná, stránka sa nezmenila aspoň 3 roky, cenník je stále na starých sadách 5800, 6800, atď. Možno už len dopredávajú ,,svoje´´ rámy made in china a ani nemajú iný na výmenu.