ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Ja mám ten istý expandér na Soote 80, na predajni mi ten bike nastavovali pri kúpe a tú malú podložku mám pod predstavcom, inak ak by to bolo problematické tak by to zrejme vymenili a dali tu podložku na vrch. Tak si myslim ze je to OK.
Jo. Podložky pod, všetky. Prítlačnú časť na expandéri máš vysokú 39mm, pravdepodobne máš aj predstavec vysoký cca 40mm. Krúžkom nad by si posunul predstavec vzhladom k expandéru nadol a spodná časť predstavca so skrutkou by nemala ideálny protitlak. Toto inak riešia expandéry s vyššou prítlačnou častou. Na Soot 90 mám Deda Elementi s výškou 68,8mm.
čaute, mám soot 70 kupovaný minulý rok, najazdené cca 1500km a dnes som si všimol pukanie pravdepodobne z expandera, taký zvuk ako keď vás kopne elektrika mám ho vymeniť na vlastné náklady ak áno tak za aký model? bike nebol kupovaný priamo v kellyse, ale z miestneho obchodu, čiže tam asi o žiadnom praskaní krkov nebudú vedieť
richard250 určite sa zatiaľ toho ani nedotýkaj. Ak máš bike v záruke reklamuj a nech to riešia môže byť prasknutý krk vidlice a to nechceš riešiť na vlastné náklady cca 200€
čaute, mám soot 70 kupovaný minulý rok, najazdené cca 1500km a dnes som si všimol pukanie pravdepodobne z expandera, taký zvuk ako keď vás kopne elektrika mám ho vymeniť na vlastné náklady ak áno tak za aký model? bike nebol kupovaný priamo v kellyse, ale z miestneho obchodu, čiže tam asi o žiadnom praskaní krkov nebudú vedieť
je uz aj dost možne ze mas stary expander a prasknuty krk vidlice....v tom lepšom pripade to bude len uvolneny expander alebo špina v nom....
Jo. Podložky pod, všetky. Prítlačnú časť na expandéri máš vysokú 39mm, pravdepodobne máš aj predstavec vysoký cca 40mm. Krúžkom nad by si posunul predstavec vzhladom k expandéru nadol a spodná časť predstavca so skrutkou by nemala ideálny protitlak. Toto inak riešia expandéry s vyššou prítlačnou častou. Na Soot 90 mám Deda Elementi s výškou 68,8mm.
@ll09 otazka : bol som teraz v servise a upozornili ma, ze viecko expandera sa nesmie dotykat samotneho expandera, takze mi hore medzi predstavec a viecko expandera este dali 5mm kruzok/spacer. dava to zmysel? vdaka!
To je pravda, nesmie. Medzi hornou hranou krku vidlice, resp. “prírubou” expandéra (ktorá sedí rovno na hrane krku - dôvod prečo by mal byť krk rezaný v prípravku presne a kolmo) a hornej hrany predstavca, tam kde vlastne dosadá viečko expandéra by mala byt medzera. Ideálne niekoľko mm. Tj. krk (aj s prírubou) mierne “utopený” v nasadenom predstavci. Doťahovaním viečka reguluješ vôľu v hlavovom uložení. Na to potrebuješ priestor.
Bud dáš teda podložku aj hore (pokiaľ máš dostatočne vysoký expandér - 39mm je málo), alebo o pár mm opatrne skrátiš/zbrúsiš krk vidlice.
Dava, pretoze viecko sa ma opierat o hornu plochu predstavca (resp. podlozky, ktora je nad predstavcom) a stahovat dokopy cely "uzol" od vidly, cez spodne loziska, ramovu hlavovu rurku, horne loziska, predstavec (pripadne podlozky) az po samotne horne viecko. V opacnom pripade by bolo viecko pritiahnute/oprete o hornu plochu expandera a medzi vsetkymi vyssie vymenovanymi komponentami by ostala vola -> vidla by Ti "lingala/virgala"/dosad si v rame.
Nemuseli Ti tam nutne davat podlozku, mohli viac utopit expander.
richard250 určite sa zatiaľ toho ani nedotýkaj. Ak máš bike v záruke reklamuj a nech to riešia môže byť prasknutý krk vidlice a to nechceš riešiť na vlastné náklady cca 200€
predtym bol ten vrchny spacer pod predstavcom, priruba expandera bola "utopena" v predstavci, ale panko servisak povedal, ze by v mojom pripade mal ist ten spacer hore. tak uvidime.
zdravím, nedávno som menil reťaz pôvodnu KMC za shimano HG 701 , reťaz nestrieľa, prehadzovačka radí fajn, okrem jedného, 9. pastorok (od najmenšieho) tak na ňom je reťaz hlučná, síce nepreskakuje, ale akokeby si tam nechce sadnúť na 100%, ak skúsím s páčkou jemne pohnúť vľavo, tak stíchne a akokeby si sadne na pastorok...v čom môže byť problém?
to vypada skor na problem s napnutim lanka skus na tom problematickom prevode potocit trosku zo skrutkou na bowdene, pripadne na vrchu pehadzovaca ako ide bowden do prehadzovaca ci to nesticne ak ano prejdi aj ostatne prevody ci to nebude robit zas na nic a takto sa stym pohraj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za info.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/hlavove-zlozenia/jezkovia-a-krytky/force-jezko-do-karbonoveho-stlpika-1-18-52-mm-.html
FORCE ježko do karbónového stĺpika vidlice, Ø -1 1/8", 52 mm
17,79 €
MOC 20,99 €je uz aj dost možne ze mas stary expander a prasknuty krk vidlice....v tom lepšom pripade to bude len uvolneny expander alebo špina v nom....
@ll09 otazka : bol som teraz v servise a upozornili ma, ze viecko expandera sa nesmie dotykat samotneho expandera, takze mi hore medzi predstavec a viecko expandera este dali 5mm kruzok/spacer. dava to zmysel? vdaka!
Bud dáš teda podložku aj hore (pokiaľ máš dostatočne vysoký expandér - 39mm je málo), alebo o pár mm opatrne skrátiš/zbrúsiš krk vidlice.
Nemuseli Ti tam nutne davat podlozku, mohli viac utopit expander.
Môžte mi povedať, ktorá časť presne praská a aký mám expander, ten pôvodný ?
https://ibb.co/30Brb9D
Asi ten expander budem musieť vymeniť na vlastné náklady, nemôžem nájsť záručný list ?♂️
...a "dobre zrobili" (Sechny approved)
Dobre to mas.
Dobre to mas.
predtym bol ten vrchny spacer pod predstavcom, priruba expandera bola "utopena" v predstavci, ale panko servisak povedal, ze by v mojom pripade mal ist ten spacer hore. tak uvidime.