ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Keď mne ako výrobcovi niekto napíše že môj výrobok sa mu dajme tomu zlomil tak si pomyslím že dotyčný je nejaký grambloš. Keď sa ozvú viacerí, tak tam už budem vedieť že to zrejme bude problém a niekde sa asi stala chyba. Takže ako sorry ale keď dnes dupnem tak nemôžem tvrdiť že sa vďaka mne pohla zem.
Cena expandérov pre konečného zákazníka o ničom nevypovedá, veľkoodberatelia môžu mať iné ceny.
kamo keby tak ako ty rozmyslali vsetci vyrobcovia,to by asi veeela veci nefungovalo.Ved stacilo okom pozriet na stary expander a kazdy co len trochu ovlada fyziku by pochopil preco asi ten krk praskol.....ja byt vyrobca tak by som sa tym hned zaoberal a vobec by som si nemyslel ze uzivatel je nejaky grambloš, to si moze mysliet iba dilinko,ale hladal by som pricinu.....ono rozdiel je ked sa niečo niekde reklamuje,co ma na starosti nejky typek na reklamacnom, urobi si svoju robotu,vyreklamuje, a ide domov,a o probleme nikde dalej neinformuje, a ine je ked posunieš problem priamo vyvojarovi....ten stary expander bol urceny pre lahucke karbonove cestaky, ale nie pre gravel ,kde su pri jazde omnoho agresivnejsie tlaky na komponenty.
DT Swis je na nezaplatenie...lebo zase...Kellys spravil pekny Soot80 ale buchol tam lacne kellysacke kolesa s biednymi plastami.Supol tam dvojplacku /dnes uz zbytočnu/ a cenu bajku dal taku ze je skoro taka ista ako pri Soot90.....Pričom Soot 90 ma lepsie kolesa,jednoplacku.......tak ja neviem ale myslim si zeby tam mal byt minimalne 400 eurovy rozdiel......ta jednoplacka na Soot 90 utiahne všetko v pohode.
Nie je zbytočná, ja som Soot 50 využíval ako all-road bicykel a niekedy mi ani 34/32 prevody nestačili a mal som ťažkosti vyšlapať niečo. Ale tie kolesá to skutočne zabíjajú, za mňa ani 2x10 nie je výhra, za tú cenu som čakala už aspoň 2x11.
Sesulak Vyvojari Kellysu? To je nieco ako Colombova zena...?
Tak kopírovači....ale to je jedno...Sott 90 sa im vydaril, na par detailov ktore su vyriešitelne za par minut /expander /do modelov vyrobenych do konca roka 2022/, klepkajuce bowdeny /staci použiť Jagwire/ a inak nic...možnože zadna kazeta neni Shimano ale to je spotrebna vymenitelna vec....a sedlo,to Kellysacke si tam hadam naozaj necha len sado maso jazdec....to išlo dole ako prve
Moj Soot 70 ma cez 4000km a takmer 1 rok a som s nim spokojny. Expander som si vymenil a nie je s nicim problem. Na vyplete na zadnom mi praskali spice, tak som dal klasicke DT Swiss Stainless spice s mosadznymi niplami a vyse pol roka ziadny problem ani osma.
Ja som siel zamerne do dvojplacky nakolko planujem vyuzivat Soot80 aj na ceste, je pravda kludne mohli navysit cenu o 200€ a dat tam DT Swiss a bola by to velmi zaujimava ponuka
Akutalne si vystacim s klasickymi kolesami, predsa nie som profik aby som potreboval mat lahsie kilesa o par stoviek gramov a premakanejsi rafik. Kolesa poriesim mozno buducu sezonu, teram kupim na ten 17mm rafik nejake all-in-one plaste, ktore by bolo ako na asfalt (rychle a tiche) a zaroven na strk (sirsie a vsestranne) ako je Tufo Thundero 36. Nechcem zas uplne sleeky ani traktor, nieco medzi. Az po case zainvestujem do lepsich kolies.
bulido14 Tak pozor, jednoplacka ani Soot netahaju. Taha clovek, a ten je kazdy v inej forme ci ma ine preferencie. Dalsia vec je, co sa jazdi.
Za mna jednoplacka 80% teren 20% presun po asfalte, dvojplacka 50% teren 50% cesta. Za mna urcite 2placka ma vacsi vyznam, preco inak davaju aj na cestaky dvojplacky. A samozrejme, zalezi, kto co jazdi.
Tak urcite. Vyvojari nevedia, ze expander je zly a zmenia to az na zaklade tvojho emailu. Moj nazor je, ze urcite je (bolo) za tym mizernym expanderom znizovanie nakladov. Menit ho zacali az nasledne, ked zistili, ze sa akosi kopia reklamacie s praskajucimi krkmi a efekt znizenia nakladov sa postupne straca, kvoli vymenam vidiel v zaruke.
Podľa informácií nevymienaju, ale dávajú opravovať.
tak opravit karbon zase az taky problem nie je.....ale to praskanie uz de facto od noveho roku moc nehrozi kedze su tam nove expandery...jedine zeby majitel pretiahol utahovaci moment...preto je dobré si kupiť aspon momentovy kluč,a karbonovu pastu /spolu sa tu na mtbikeri da kupit do 20 eur....
ano presne tak,pastu na expander......ale pastu urcenu na karbon....ta ma ine zlozenie ako klasicka a su v nej zrnka piesku.....a potom si mozes dovolit utahovat nie na 5nm ale na 4.5....cim samozrejme chranis karbonove komponenty.....daval som aj na expander .aj na sedlovu trubku
Ahojte, mám Soot 90. Nesprávny expander mám vymenený za správny (predajca vymenil zadarmo). Ešte jedna vec mi je nejasná. Musí byť pri novom správnom expanderi jedna podložka 5 MM nad predstavcom? Alebo môžu byť všetky podložky pod predstavcom? Vopred vďaka za info.
Záleží od konkrétneho vyrobcu, expandéra a miery koľko máš krk vidlice zapustený pod úrovňou hornej hrany predstavca. Pointa je, aby si mal krk vidlice prekrytý expandérom zvnútra po celej výške tej časti predstavca, ktorá tlačí zasa zvonku na krk vidlice. Čiže ak máš hore “hluché” miesto (3mm+) bez tej prítlačnej časti - kde nie je tlak expandéra na krk zvnútra, a pôsobí tam iba tlak predstavca zvonku, niektorý výrobcovia odporúčajú mať nízku podložku aj nad predstavcom. Vtedy máš istotu že sa tieto časti v priemete prekryjú. Platí to pre krky s tenšou stenou (ako má napr Soot), pretože niektorým výrobcom stačí aj nízky expandér prekrývajúci sa iba so spodnou skrutkou predstavca (okolo krku vidlice). Mne osobne ten krúžok “nad” vadil, čiže mám to zarovno a použitý vysoký expandér. A bez problémov.
Základ je, dotiahnuť expandér do miery aby tam držal, a zvonku dotiahnuť skrutky predstavca na povolený a nižší moment. Samozrejme použiť vazelínu/pastu na karbón, vďaka ktorej to nie je potrebné doťahovať až po únosnú mieru.
Ahoj, mám tam FSA COMPRESSOR PRO 1-1/8".
Podľa výkresu komponentu by podložky mohli byť iba pod predstavcom. Alebo sa mýlim?
Ja mám ten istý expandér na Soote 80, na predajni mi ten bike nastavovali pri kúpe a tú malú podložku mám pod predstavcom, inak ak by to bolo problematické tak by to zrejme vymenili a dali tu podložku na vrch. Tak si myslim ze je to OK.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/cestne-kolesa/fulcrum-zapletene-kolesa-racing-6-db-28-orech-hg11.html
alebo o 50 euro viac
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/vypletene-kolesa/cestne-kolesa/mavic-allroad-s-disc-cl-shimano-gravel-zapletene-kolesa-hg11.html
Inak dobrú šancu budeš mať aj na bazáre, nebál by som sa toho. Čo na gravel potrebuješ je, aby ráfik mal šírku aspoň 20mm, ideálne 22-25. To je súčasný trend. A ideálne už aby boli aj Tubeless-ready, vieš, čo budúcna. Nižšie tlaky v teréne pomáhajú, nielen gripu ale aj komfortu.
Fulcrum RACING 6 DB 28“ sada kolies
369 €
MOC 394 €Cena expandérov pre konečného zákazníka o ničom nevypovedá, veľkoodberatelia môžu mať iné ceny.
kamo keby tak ako ty rozmyslali vsetci vyrobcovia,to by asi veeela veci nefungovalo.Ved stacilo okom pozriet na stary expander a kazdy co len trochu ovlada fyziku by pochopil preco asi ten krk praskol.....ja byt vyrobca tak by som sa tym hned zaoberal a vobec by som si nemyslel ze uzivatel je nejaky grambloš, to si moze mysliet iba dilinko,ale hladal by som pricinu.....ono rozdiel je ked sa niečo niekde reklamuje,co ma na starosti nejky typek na reklamacnom, urobi si svoju robotu,vyreklamuje, a ide domov,a o probleme nikde dalej neinformuje, a ine je ked posunieš problem priamo vyvojarovi....ten stary expander bol urceny pre lahucke karbonove cestaky, ale nie pre gravel ,kde su pri jazde omnoho agresivnejsie tlaky na komponenty.
https://www.bikestacja.pl/kola-dt-swiss-350-straightpull-cl-r470-db-1670g-p-8990.html
https://www.bikestacja.pl/kola-dt-swiss-350-straightpull-cl-r470-db-1670g-p-8990.html
DT Swis je na nezaplatenie...lebo zase...Kellys spravil pekny Soot80 ale buchol tam lacne kellysacke kolesa s biednymi plastami.Supol tam dvojplacku /dnes uz zbytočnu/ a cenu bajku dal taku ze je skoro taka ista ako pri Soot90.....Pričom Soot 90 ma lepsie kolesa,jednoplacku.......tak ja neviem ale myslim si zeby tam mal byt minimalne 400 eurovy rozdiel......ta jednoplacka na Soot 90 utiahne všetko v pohode.
Tak kopírovači....ale to je jedno...Sott 90 sa im vydaril, na par detailov ktore su vyriešitelne za par minut /expander /do modelov vyrobenych do konca roka 2022/, klepkajuce bowdeny /staci použiť Jagwire/ a inak nic...možnože zadna kazeta neni Shimano ale to je spotrebna vymenitelna vec....a sedlo,to Kellysacke si tam hadam naozaj necha len sado maso jazdec....to išlo dole ako prve
Za mna jednoplacka 80% teren 20% presun po asfalte, dvojplacka 50% teren 50% cesta. Za mna urcite 2placka ma vacsi vyznam, preco inak davaju aj na cestaky dvojplacky. A samozrejme, zalezi, kto co jazdi.
tak opravit karbon zase az taky problem nie je.....ale to praskanie uz de facto od noveho roku moc nehrozi kedze su tam nove expandery...jedine zeby majitel pretiahol utahovaci moment...preto je dobré si kupiť aspon momentovy kluč,a karbonovu pastu /spolu sa tu na mtbikeri da kupit do 20 eur....
ano presne tak,pastu na expander......ale pastu urcenu na karbon....ta ma ine zlozenie ako klasicka a su v nej zrnka piesku.....a potom si mozes dovolit utahovat nie na 5nm ale na 4.5....cim samozrejme chranis karbonove komponenty.....daval som aj na expander .aj na sedlovu trubku
Základ je, dotiahnuť expandér do miery aby tam držal, a zvonku dotiahnuť skrutky predstavca na povolený a nižší moment. Samozrejme použiť vazelínu/pastu na karbón, vďaka ktorej to nie je potrebné doťahovať až po únosnú mieru.
Podľa výkresu komponentu by podložky mohli byť iba pod predstavcom. Alebo sa mýlim?
Ja mám ten istý expandér na Soote 80, na predajni mi ten bike nastavovali pri kúpe a tú malú podložku mám pod predstavcom, inak ak by to bolo problematické tak by to zrejme vymenili a dali tu podložku na vrch. Tak si myslim ze je to OK.