ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
na dve tri otocky v smere hodinovych ruciciek /pripadne protismere/ vyskusaj, a ak prestane rapkat je to ok.Ak sa ti vsak problem presunie na iny prevod /moze zacat rapkat na vacsom,alebo mensom prevode,tak vtedy je lepsie nastavit prehadzovacku.....
na dve tri otocky v smere hodinovych ruciciek /pripadne protismere/ vyskusaj, a ak prestane rapkat je to ok.Ak sa ti vsak problem presunie na iny prevod /moze zacat rapkat na vacsom,alebo mensom prevode,tak vtedy je lepsie nastavit prehadzovacku.....
Jemne som s tým točil, upravilo sa to, ale zase najľahšie prevody mi vôbec nešli... Tak mne skôr zdá, že shimano je tichša
zdravim, pri pedalovani na soot 70 v sede aj v stoji pocut divný ako keby tlkot, mam pocit ako keby to slo zo stredu alebo ako je naboj....stred. zlozenie som vycistil a nepomohlo a robi to pri kazdom sliapnuti v podstate...
ten tlkot citim az cez pedal do nohy, skusil som aj ine pedale, dotiahnut pätku, aj sedlo sedlovku, tak pravdepodobne to budu mozno ložiská v stredovom alebo naboj/orech, radenie je v pohode
...ked som popri pedalovani chytil tu ramovu tyc stredovu v ktorej je sedlovka tak sa ten tlkot mierne utlmil...mal niekto podobne zvuky/tlkot?
zdravim, pri pedalovani na soot 70 v sede aj v stoji pocut divný ako keby tlkot, mam pocit ako keby to slo zo stredu alebo ako je naboj....stred. zlozenie som vycistil a nepomohlo a robi to pri kazdom sliapnuti v podstate...
ten tlkot citim az cez pedal do nohy, skusil som aj ine pedale, dotiahnut pätku, aj sedlo sedlovku, tak pravdepodobne to budu mozno ložiská v stredovom alebo naboj/orech, radenie je v pohode
...ked som popri pedalovani chytil tu ramovu tyc stredovu v ktorej je sedlovka tak sa ten tlkot mierne utlmil...mal niekto podobne zvuky/tlkot?
može byt ze sa ti voda dostala do stredoveho loziska...staci vycistit namazat,alebo aj tie pedale,zavity treba namazat vazelinou,rovnako sedlovku.Ono to moze byt aj ciste a pukat moze ak to nenamazes,hlavne pedale,sedlovka....Skus rozobrat aj pedal a skontroluj loziska,vycistit namazat vazelinou....Pukanie moze robit aj nevycentrovane prasa na brzdach,alebo spojka na retazi ak je po funuse
namazal som pedale aj sedlovku aj stred a skusil aj druhe pedale a tiež tlkot, dal som novu spojku tak uvidim zajtra lebo to pocut len pri záťaži ked jazdim, ale čudoval by som sa keby ten zvuk robila rychlospojka
Tak to mam v pohode potom. Dik za info inak Soot 80 good:) pozeral som po 90 ale chcel som 2 prevodnik koli kopcom. Casom kupim lepsie komplety kolies. Viete nieco odporucit tak do 400 max 500 e za komplet? A hlavne uzsie plaste . Tu mam 40 a chcem ist do 35
otázka od mechanicky nezručného človeka
mám soot 50 a keď zatlačím prednú brzdu a opriem sa alebo pohýbem bajkom, tak cítim vôľu cca 1mm medzi riadidlami a vidlicou/kolesom -- miesto neviem presne identifikovať...lebo keď druhou rukou začnem hýbať kolesom tak necítim nič..
no zistil som, že keď rukou dotiahnem "podložky" (vyznačené modrou šípkou na fotke) tak vôľa zmizne. problém je, že sa to dá ľahko pretočiť a potom tam je znovu voľa. musím nájsť správnu polohu aby to nerobilo.
je to normálne alebo kde hľadať chybu? ďakujem
dotiahni strutku "ježka" tie podlozky dole sa iba tocia, tie nemaju zavit. ale pozor nezatiahni tu skrutku moc, az si neznicis loziska v hlavovom. Dotiahni s rozumom a citom. Ta vola by mala zmiznut
Predtym ale samozrejme uvolni tie bocne skrutky na predstavci, inak to nebude mat efekt. Utiahnes vrchnu aby sa odstranila vola, (okontroluj si zrovnanie baranov keby sa ti vychylili pocas ukonu) potom znova utiahni tie bocne.
Vie mi niekto poradiť akú veľkosť zvoliť pri modeli Soot 70? Mam 189/88, pripadne koľko mm má XL lebo som našiel, že L má 568 mm, ale XL už neuvádzajú, pričom väčšina obchodov ponúka aj XL a velkostne tabuľky tiež majú len po L. Ďakujem za odpoveď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jemne som s tým točil, upravilo sa to, ale zase najľahšie prevody mi vôbec nešli... Tak mne skôr zdá, že shimano je tichša
može byt ze sa ti voda dostala do stredoveho loziska...staci vycistit namazat,alebo aj tie pedale,zavity treba namazat vazelinou,rovnako sedlovku.Ono to moze byt aj ciste a pukat moze ak to nenamazes,hlavne pedale,sedlovka....Skus rozobrat aj pedal a skontroluj loziska,vycistit namazat vazelinou....Pukanie moze robit aj nevycentrovane prasa na brzdach,alebo spojka na retazi ak je po funuse
mám soot 50 a keď zatlačím prednú brzdu a opriem sa alebo pohýbem bajkom, tak cítim vôľu cca 1mm medzi riadidlami a vidlicou/kolesom -- miesto neviem presne identifikovať...lebo keď druhou rukou začnem hýbať kolesom tak necítim nič..
no zistil som, že keď rukou dotiahnem "podložky" (vyznačené modrou šípkou na fotke) tak vôľa zmizne. problém je, že sa to dá ľahko pretočiť a potom tam je znovu voľa. musím nájsť správnu polohu aby to nerobilo.
je to normálne alebo kde hľadať chybu? ďakujem