ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Presne tak, ja mam dvojo kolies... Konkretne pri tufo 36 a 40mm je velky rozdiel v terene v komforte a bezpeci a mensi rozdiel na asfalte ako by niekto cakal. 44mm este nemam lebo sa nevyrabali a chcem dodrat 40mm thundero swampero kombinaciu. Tie 36mm plaste su uz dost nudzovka v terene...
na mojom Soote 50 (r.2019) potrebujem menit povodne Schwalbe Smart Samy 42-622 (700x40C) za nieco nove(znacne zjazdene smart samy idu po ceste celkom rychlo ). Kedze 85% jazd mam po spevnenych cestach(asfalt/rozbity asfalt) a len zvysnych 15% su nejake polnacky a pod., tak uvazujem o nejakom cestnejsom plasti. Zaroven uz chcem rovno prejst aj na bezduse, kedze v tych 15% som v terene casto sekal dusu(96kg, najlahsi niesom). Vyberam z troch moznosti:
Druhy par kolies s cisto cestnymi plastami nechcem, lebo presne viem ako by to dopadlo - stali by v kute, lebo by sa mi nechcelo neustale menit kolesa podla aktualneho pouzitia. Z tych troch sa mi najviac pozdavaju tie Pathfinderi. Jazdi ich tu niekto na Soote a tych 17mm KELLYS Grind Disc 622x17 rafikoch?
Ahoj, vlastnim Kellys Soot 80 (od mája tohto roka). Ide o to že na zadnej casti rámu (v spoji rámu s kolesom) je taká akoby prasklinka, vyzerá to byt na poskodeny lak pri montáži kolesa, alebo sa moze jednat o prasknuty karbon? Na pocit tam je mala ryha (ked prejdem prstom) ale ziadne zavadne pocity pri jazde som nepostrehol (ziadne pukanie, praskanie ci prehybanie, vsetko funguje v pohode). Moze to byt aj prasklina? Zatial som nerobil ziadnu demontaz/upravy na mojom bajku (iba vymena sedla) ale nic v spojitosti s ramom. Je lepsie ked to dam skontrolovat chalanom v Kellyse? Posielam v prilohe aj fotku. (Jeden chalan co tiez vlastní soot80 pisal ze to tam ma tiez od vyroby). Vopred dakujem za vase rady/tipy/postrehy.
Ahoj, vlastnim Kellys Soot 80 (od mája tohto roka). Ide o to že na zadnej casti rámu (v spoji rámu s kolesom) je taká akoby prasklinka, vyzerá to byt na poskodeny lak pri montáži kolesa, alebo sa moze jednat o prasknuty karbon? Na pocit tam je mala ryha (ked prejdem prstom) ale ziadne zavadne pocity pri jazde som nepostrehol (ziadne pukanie, praskanie ci prehybanie, vsetko funguje v pohode). Moze to byt aj prasklina? Zatial som nerobil ziadnu demontaz/upravy na mojom bajku (iba vymena sedla) ale nic v spojitosti s ramom. Je lepsie ked to dam skontrolovat chalanom v Kellyse? Posielam v prilohe aj fotku. (Jeden chalan co tiez vlastní soot80 pisal ze to tam ma tiez od vyroby). Vopred dakujem za vase rady/tipy/postrehy.
nie je to len vodny kameň? skus na to naniest mazadlo a zotriet nechtom či to pojde dole
Ahojte,
trošku naruším vlákono riešenia problémov a taká všeobecnejšia otázka k sootom. Váham práve medzi soot 50 a 70. Oplatí sa podla vás priplatiť si za komponenty na 70tke? Alebo je to +- porovnatelne a hlavný rozdiel je, že v predu ma 50tka dvojplacku a 70tka jedno?? Ak by ste si odmysleli cenový rozdiel ktotý by ste odporučili?
Dvojplacka je lepsia na kopce + cesta, a jednoplacka skor nejake rovinky a traily. Urcite ale vyhrava karbonovy ram, ten skvelo pohlcuje nerovnosti kde na druhej strane s hlinikom nic nepokazis
Jaaj ano sorry, nejako sa mi zdalo se aj S70 je karbon Tak S70 ma rozhodne kvalitnejsie kolesa (dt swiss rafiky a su pripravene na tubeless). Cize idealne na teren,zvaznice,polia,luky, mensie zjadzy a pod. Kdezto S50 ma 17mm rafik iba na duse, a s dvojplackou dava vyznam na asfaltky,strkove a polne cesticky. Treba zvavit co budes jazdit
Jaaj ano sorry, nejako sa mi zdalo se aj S70 je karbon Tak S70 ma rozhodne kvalitnejsie kolesa (dt swiss rafiky a su pripravene na tubeless). Cize idealne na teren,zvaznice,polia,luky, mensie zjadzy a pod. Kdezto S50 ma 17mm rafik iba na duse, a s dvojplackou dava vyznam na asfaltky,strkove a polne cesticky. Treba zvavit co budes jazdit
Ahoj,
pokial viem, tak kopa ludi tu jazdi tieto 17mm Kelly grind disc rafiky ako bezduse.
Tak, ako píše Roman98, treba zvážiť čo chceš jazdiť. Z mojej skúenosti, čo som mal Soot 50, tie kolesá ti spravia rozdieľ. Ja som odporca tých 17mm hlúpopstí, čo tam dávajú.
Soot 50 ti bude lepší, ak toľko nevládzeš do koncov alebo chceš jazdiť aj cestu, prípadne s inými ľuďmi v skupine.
Soot 70 ti bude lepší, ak žiješ na rovine a v okolí má najvyššie prevýšenie most cez rieku, prípadne si silnejší jedinec alebo hľadáš absolútnu jednoduchosť čo sa prevodov týka, jednoprevodník je jednoduchší na údržbu a servis.
S 50tkou však budeš mať jednoduchší najľahší prevod.
S 200 euro rozdieľom, ako je to tu na MTbikeri, si myslím, že dokážeš kúpiť aj slušné kolesá, minimálne cez bazár by sa dali.
Ahojte,
trošku naruším vlákono riešenia problémov a taká všeobecnejšia otázka k sootom. Váham práve medzi soot 50 a 70. Oplatí sa podla vás priplatiť si za komponenty na 70tke? Alebo je to +- porovnatelne a hlavný rozdiel je, že v predu ma 50tka dvojplacku a 70tka jedno?? Ak by ste si odmysleli cenový rozdiel ktotý by ste odporučili?
Ďakujem.
Ja mam 70tku a som spokojny. Tie kolesa su tam ovela lepsie ako na 50tke. Mam ich ako bezduse. Prevody do kopca som vyriesil kupou 36T prevodnika dopredu. Pozadavaj si udaje o kazete a prevodnikoch napr. sem https://www.bikecalc.com/gear_ratios Ta dvojplacka je rychlejsia akurat po rovine, do kopca mas tazsi prevod ako na 70tke. Ja s tym 36T ukrutim po rovine 42km/h bezproblemov a popravde mi chybal rychlejsi prevod mozno tak 5x, aj to cestou dole nejakou dolinou.
Nazdar hoši, obraciam sa na Vás so žiadosťou o radu.
Začiatkom tohto mesiaca som si zaobstaral nový Soot 90. Je to spokojný bicykel, urobil som dovedna 400km, no mám trošku starosti s prehadzovačkou. Prevody 1-7 v pohode, 8-11 rapčí. Spomenul som to chlapom na garančke, vraj mi to nastavili...to však stálo za fajku dymu, tak som to dnes dal nastaviť do iného servisu. 4,50€, chlap sa mi za to zaručil. Zobral som to teraz k večeru na rýchlych 35km a rapčí to stále. Už nie tak výrazne, ako pred tým, no rapčí.
Čo s tým? Mali ste s tým niekto podobnú skúsenosť? Trošku ma to štve, lebo prvých 7 prevodov ide tichúčko a zvyšné 4 cvakajú....a veru, že je to iné cvakanie, ako keď ide reťaz cez zuby kazety. Jazdím s clutch na On.
môžem skúsiť:
a) vymeniť reťaz - Shimano za KMC
b) vymeniť kazetu - Shimano za SunRace
c) vymeniť reťaz aj kazetu
d) do konca sezóny si vypeckovať do slúchadiel Oasis a na budúcu sezónu zvoliť jednu z prvých 3 možností?
Možno, že ten SunRace dobre nesedí s tou KMC reťazou, alebo sa to potrebuje len zabehnúť/vydrať? Veď ale vari 400 km aj stačilo na zabehnutie všetkého Je to nové, drahé, preto to vnímam ako naša Zuza - citlivo.
Pri kupe Sootu 90 mi to na poslednych najmensich pastorkoch rapkalo tiez....Detailne nastavenie sa robi otocnou skrutkou na bowdene ktory ide do prehadzovacky,a to bud v smere alebo v protismere otacania hodinovych ruciciek,otacaj pomaly po krokoch a testuj pocas jazdy.Na vsetkych prevodoch..Cize ak ti prestane rapkat na najmensom moze zacat na najvacsom,a ty sa musis trafit presne.....A ked nic rapkat nebude mas to nastavene.Pricin rapkania moze byt viac a nielen nastavenie prehadzovacky.....,....prinajhorsom vykrivena patka,ale ta stoji 10 eur...ale to urcite nebude.Inak Moj soot 90 pred par dnami absolvoval 800 km jazdu behom 6 a pol dni,natazko nalozeny /20 kil/ a zvladol to bez ujmy......a ten sunrace s retazou kmc praveze sedi ako rit na serbel,a lepsia kombinacia ako keby bolo oboje shimano....fakt...retaz kmc je omnoho lepsia ako shimano...ja som mal odnova na bajku kazetu sunrace a retaz kmc,ty si tam mal shimano? pricina rapkania moze napr byt aj nieco ine,to by si sa cudoval ale napr rozperna pruzinka v brzdovych platnickach alebo rozstelovane prasa ktore staci vycentrit. /skusenost z horskeho ktory mam tiez a myslel som si ze mi rapka zle nastavena prehadzovacka a nakoniec to bolo zle nastavene prasa a rozperna pruzinka....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
IngVisitor Co ma spolocne sirka plastov s dlzkou vyjazdu?
nejak 156 km...ale dal by som aj viac.aj 200 a celkom v pohode.
na mojom Soote 50 (r.2019) potrebujem menit povodne Schwalbe Smart Samy 42-622 (700x40C) za nieco nove(znacne zjazdene smart samy idu po ceste celkom rychlo
1. panaracer gravelking SS 700x38C, https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/gravel-a-cyklokros/panaracer-gravelking-ss-700x38c-tlc-plast-kevlar-.html
2. WTB Byway 40x622, https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/cesta-a-trekking/gravel-a-cyklokros/wtb-byway-tcs-fast-rolling-gravel-plast-kevlar-black-28.html
3. Specialized Pathfinder Pro 2Bliss 700x38C, https://www.velosprint.sk/trekkingove-plaste/specialized-pathfinder-pro-2bliss-ready-black/
Druhy par kolies s cisto cestnymi plastami nechcem, lebo presne viem ako by to dopadlo - stali by v kute, lebo by sa mi nechcelo neustale menit kolesa podla aktualneho pouzitia. Z tych troch sa mi najviac pozdavaju tie Pathfinderi. Jazdi ich tu niekto na Soote a tych 17mm KELLYS Grind Disc 622x17 rafikoch?
Dik!
WTB Byway 700x44C Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
54,99 €
MOC 56,99 €Prasklina to podľa mňa nebude
https://www.muziker.sk/panaracer-flataway-kevlar-puncture-protection-tyre-liner-mtb-gravel-27-5-29-40mm
nie je to len vodny kameň? skus na to naniest mazadlo a zotriet nechtom či to pojde dole
Ďakujem.
Ahoj,
pokial viem, tak kopa ludi tu jazdi tieto 17mm Kelly grind disc rafiky ako bezduse.
Soot 50 ti bude lepší, ak toľko nevládzeš do koncov alebo chceš jazdiť aj cestu, prípadne s inými ľuďmi v skupine.
Soot 70 ti bude lepší, ak žiješ na rovine a v okolí má najvyššie prevýšenie most cez rieku, prípadne si silnejší jedinec alebo hľadáš absolútnu jednoduchosť čo sa prevodov týka, jednoprevodník je jednoduchší na údržbu a servis.
S 50tkou však budeš mať jednoduchší najľahší prevod.
S 200 euro rozdieľom, ako je to tu na MTbikeri, si myslím, že dokážeš kúpiť aj slušné kolesá, minimálne cez bazár by sa dali.
Kellys SOOT 70 28 bicykel, sivá
1 399 €
MOC 1 699 €trošku naruším vlákono riešenia problémov a taká všeobecnejšia otázka k sootom. Váham práve medzi soot 50 a 70. Oplatí sa podla vás priplatiť si za komponenty na 70tke? Alebo je to +- porovnatelne a hlavný rozdiel je, že v predu ma 50tka dvojplacku a 70tka jedno?? Ak by ste si odmysleli cenový rozdiel ktotý by ste odporučili?
Ďakujem.
Ja mam 70tku a som spokojny. Tie kolesa su tam ovela lepsie ako na 50tke. Mam ich ako bezduse. Prevody do kopca som vyriesil kupou 36T prevodnika dopredu. Pozadavaj si udaje o kazete a prevodnikoch napr. sem https://www.bikecalc.com/gear_ratios Ta dvojplacka je rychlejsia akurat po rovine, do kopca mas tazsi prevod ako na 70tke. Ja s tym 36T ukrutim po rovine 42km/h bezproblemov a popravde mi chybal rychlejsi prevod mozno tak 5x, aj to cestou dole nejakou dolinou.
Začiatkom tohto mesiaca som si zaobstaral nový Soot 90. Je to spokojný bicykel, urobil som dovedna 400km, no mám trošku starosti s prehadzovačkou. Prevody 1-7 v pohode, 8-11 rapčí. Spomenul som to chlapom na garančke, vraj mi to nastavili...to však stálo za fajku dymu, tak som to dnes dal nastaviť do iného servisu. 4,50€, chlap sa mi za to zaručil. Zobral som to teraz k večeru na rýchlych 35km a rapčí to stále. Už nie tak výrazne, ako pred tým, no rapčí.
Čo s tým? Mali ste s tým niekto podobnú skúsenosť? Trošku ma to štve, lebo prvých 7 prevodov ide tichúčko a zvyšné 4 cvakajú....a veru, že je to iné cvakanie, ako keď ide reťaz cez zuby kazety. Jazdím s clutch na On.
môžem skúsiť:
a) vymeniť reťaz - Shimano za KMC
b) vymeniť kazetu - Shimano za SunRace
c) vymeniť reťaz aj kazetu
d) do konca sezóny si vypeckovať do slúchadiel Oasis a na budúcu sezónu zvoliť jednu z prvých 3 možností?
Možno, že ten SunRace dobre nesedí s tou KMC reťazou, alebo sa to potrebuje len zabehnúť/vydrať? Veď ale vari 400 km aj stačilo na zabehnutie všetkého
Ď.