ahojte, stalo sa to uz niekomu ? kupil som si novy bicykel Kellys Soot 30 2018, bike mi prisiel rychlo po poskladani bikeu som s kamosmi narazil na volnu zadnu kazetu /Shimano CS-HG50-8 (11-32)/, podotykam jedna sa o novy bicykel, tak som s nim siel do servisu tam mi povedali ze chyba podlozka, kupil som ju 1mm ale stale je tam vola, mate niekto podobnu skusenost ? ako to spravit ?
Super dakujem asi to urobim tam ze v pondelok skoncim do Kellysu rovno aj s novym expanderom pre istotu a poziadam aby mi to znizili a prehodili tie obrucky nad predstavec (pokazil sa mi momentak tak to nechcem robit bez neho)
Ahoj, bol si s tym v Kellyse? Ako si dopadol? Dakujem za info.
28mm je na zmiesany teren malo, ak chces obcas preletiet cez pole daj aspon 32mm, je to super aj na rozbite lesne asfaltky a kadejake strkove obchadzky. Vlastna skusenost, 28mm uz bolo malo pri mojich 94kg, jazdil som na tych 28 so ziletkarmi
Nakoniec som nebol lebo som nemal cas, ale pocas bicyklovania som nezaznamenal ziadne pukanie a teda pokial mi servisak v kellyse povedal ze to vymenil tak mu snad treba verit, inak by sa tým potopili ale riadne, kedze boli s tym nemale problemy. Jezka mam v rezerve keby daco
Inak ake plaste by ste odporucali na 17mm rafik? Chcem 32mm max 36mm plast, vacsi nie, aby bol univerzalny (rychly na ceste a zaroven aby odolal an nejakemu strku a kamienkom), budem pouzivat s dusou. Dakujem
Ja mam Schwalbe G-ONE ALLROUND 700x38c raceguard, tle (realne ma 40mm), je tichy rychly a aj nieco vydrzi. Robia sa aj uzsie. Mam na nich najazdene cez 4000km (ale som prehodil predny zo zadnym), tipujem, ze cca. 5000km vydrzia. Jazdim bezduse. Mam tie iste kupene na vymenu, som s nimi spokojny.
Roman98 ja som na Soote používal Schwalbe G-One Allround 700x40c. Jemný pravidelný vzor, keď som ich nafúkal, tak išli dobre po ceste. V teréne som mal občas problém, že mi prešmyklo koleso ale to bol veľmi voľný povrch.
Majú ich aj v šírke 700x35c, ktoré by spĺňali tvoje požiadavky.
Odporúčam ale však vymeniť kolesá, ja som po Soote 80 pokukoval ale odradili ma kolesá a prevody, za 2000 eur mi to príde hlúpe tam dať 17mm šíroké zastarané kolesá, už aj cestné kolesá mávajú širší ráfik.
Apropo expandér. Menil som tiež, už na začiatku. Čo je zaujímavé, že niektoré veľké firmy používajú podobné, dokonca s ešte menšiu výškou tej prítlačnej časti.
Majú však krk vidlice s hrubšou stenou, kam sa “štandardný”, aj dlhý expandér nezmestí (pod 22mm).
Nakoniec som nebol lebo som nemal cas, ale pocas bicyklovania som nezaznamenal ziadne pukanie a teda pokial mi servisak v kellyse povedal ze to vymenil tak mu snad treba verit, inak by sa tým potopili ale riadne, kedze boli s tym nemale problemy. Jezka mam v rezerve keby daco
ty si tam uz od novoty mal novy expander ,novy typ FSA,takže si nič riešit nemusel.A som rad ze Kellys dalo na moje rady,lebo som o tom probleme pisal priamo do Kellysu na vývoj.....minimalne 2 roky boli vsetci majitelia taki lenivi oboznamit kellys s tym nestastnym expanderom a nikto tak nespravil,len sa stazovali,az som im to na stol poslal ja, a uz davaju do vsetkych Sootov vyrobenych od r 2023 novy expander FSA,dlhsi...uz sa nema čo pokaziť a prasknut krk vidlice.
Tak urcite. Vyvojari nevedia, ze expander je zly a zmenia to az na zaklade tvojho emailu. Moj nazor je, ze urcite je (bolo) za tym mizernym expanderom znizovanie nakladov. Menit ho zacali az nasledne, ked zistili, ze sa akosi kopia reklamacie s praskajucimi krkmi a efekt znizenia nakladov sa postupne straca, kvoli vymenam vidiel v zaruke.
Možností je veľa. Ja som vtedy výber zúžil na Fulcrum, DT Swiss, Hunt a Mavic. Každý z nich má niečo pre Gravel. Ale každý má skúsenosti s niečim iným, prípadne si dáš kolesá spraviť. Cena bude +/- podobná.
Tak urcite. Vyvojari nevedia, ze expander je zly a zmenia to az na zaklade tvojho emailu. Moj nazor je, ze urcite je (bolo) za tym mizernym expanderom znizovanie nakladov. Menit ho zacali az nasledne, ked zistili, ze sa akosi kopia reklamacie s praskajucimi krkmi a efekt znizenia nakladov sa postupne straca, kvoli vymenam vidiel v zaruke.
predstav si ze to bolo na zaklade mojho mailu,ešte mi podakovali za interakciu a oznamili mi ze vsetky nove Sooty budu s novym predstavcom.Podakoval mi sam riaditel spoločnosti.....to je čo? a mysliš si že je to jedina interakcia s vyrobcom? uz som takych oznameni poslal tucty aj k inym vyrobcom....a ked bol moj podnet pravdivy tak vyrobca inovaciu uviedol do praxe.....a robim to nezištne bez naroku na honorar..... lebo neviem o akom znizovani nakladov to melies,povodny expander FSA co tam davali predtym, /23 eur/ sa predaval drahsie ako lepsi od B Force /10 eur/ ,keby chceli znizovat naklady tak od pociatku by tam davali ten lacnejsi a nie ten drahsi.a nemali by starosti navyse s praskajucimi krkmi......ked si uz taky mudry
Keď mne ako výrobcovi niekto napíše že môj výrobok sa mu dajme tomu zlomil tak si pomyslím že dotyčný je nejaký grambloš. Keď sa ozvú viacerí, tak tam už budem vedieť že to zrejme bude problém a niekde sa asi stala chyba. Takže ako sorry ale keď dnes dupnem tak nemôžem tvrdiť že sa vďaka mne pohla zem.
Cena expandérov pre konečného zákazníka o ničom nevypovedá, veľkoodberatelia môžu mať iné ceny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj, bol si s tym v Kellyse? Ako si dopadol? Dakujem za info.
To si kupil od tych Hunov s takym zrezanym krkom?
Edit: poslal som to do kellysu preco mam tak zrezany krk a ci mi to daju do poriadku. Som zvedavy co odpisu.
Inak to je nejaky velky problem ak to mam takto na biku? Dakujem za info.
edit: tiež mi to pripadá na odrezaný poškodený krk. osobne, asi by som v takomto prípade napísal priamo do kellysu (nie do DS).
poslal som im to aj na kellys aj do DS, tak pockam na vyjadrenie.
Majú ich aj v šírke 700x35c, ktoré by spĺňali tvoje požiadavky.
Odporúčam ale však vymeniť kolesá, ja som po Soote 80 pokukoval ale odradili ma kolesá a prevody, za 2000 eur mi to príde hlúpe tam dať 17mm šíroké zastarané kolesá, už aj cestné kolesá mávajú širší ráfik.
Majú však krk vidlice s hrubšou stenou, kam sa “štandardný”, aj dlhý expandér nezmestí (pod 22mm).
ty si tam uz od novoty mal novy expander ,novy typ FSA,takže si nič riešit nemusel.A som rad ze Kellys dalo na moje rady,lebo som o tom probleme pisal priamo do Kellysu na vývoj.....minimalne 2 roky boli vsetci majitelia taki lenivi oboznamit kellys s tym nestastnym expanderom a nikto tak nespravil,len sa stazovali,az som im to na stol poslal ja, a uz davaju do vsetkych Sootov vyrobenych od r 2023 novy expander FSA,dlhsi...uz sa nema čo pokaziť a prasknut krk vidlice.
Možností je veľa. Ja som vtedy výber zúžil na Fulcrum, DT Swiss, Hunt a Mavic. Každý z nich má niečo pre Gravel. Ale každý má skúsenosti s niečim iným, prípadne si dáš kolesá spraviť. Cena bude +/- podobná.
predstav si ze to bolo na zaklade mojho mailu,ešte mi podakovali za interakciu a oznamili mi ze vsetky nove Sooty budu s novym predstavcom.Podakoval mi sam riaditel spoločnosti.....to je čo? a mysliš si že je to jedina interakcia s vyrobcom? uz som takych oznameni poslal tucty aj k inym vyrobcom....a ked bol moj podnet pravdivy tak vyrobca inovaciu uviedol do praxe.....a robim to nezištne bez naroku na honorar..... lebo neviem o akom znizovani nakladov to melies,povodny expander FSA co tam davali predtym, /23 eur/ sa predaval drahsie ako lepsi od B Force /10 eur/ ,keby chceli znizovat naklady tak od pociatku by tam davali ten lacnejsi a nie ten drahsi.a nemali by starosti navyse s praskajucimi krkmi......ked si uz taky mudry
Cena expandérov pre konečného zákazníka o ničom nevypovedá, veľkoodberatelia môžu mať iné ceny.