Je už možno čas upriamiť viac pozornosť na kotúčové brzdy v oblasti cestných bicyklov. Už sa tu toho popísalo veľa a samostatnú tému som nenašiel (mohol som prehliadnuť). V MTB výhody určite pozorovať. Na ceste to určite tiež môže pozitívne pomôcť. Aké sú teda skúsenosti? Na horskom mám skúsenosť, že pri väčšej rýchlosti kotúč "bzučí". Cestný bicykel dokáže ísť o 50% rýchlejšie, čím môže byť tento nepriaznivý efekt v silnejšom prejave...
Vzadu by mal byt na rame standart FM na 140mm kotuc bez adapteru. AK chces dat kotuc 160mm, potrebujes ten kratky - maly adapterik co si daval v tom prvom odkaze.
Dopredu zalezi podla toho aku mas vidlu. Ak je to FM standart (dve diery M5 a (myslim ze) 70mm od seba), adapter uz mas na 140 mm... tak 160 mm das ze ho otocis hore nohami a tym ti posunie strmen vyssie (ako pisal stlaky).
Su vsak vidlice (napr mam take BMC), ktore maju zadny standart FM pouzity aj na prednej vidlici (ale na vacsi kotuc) a konkretne tie moje to maju vyrobene/nastavene na 160 mm kotuc bez akehokolvek adapteru. Tam ked pouzijes ten isty adapter ako vzadu, dostanes sa teoreticky na 180mm kotuc.
Ten druhy adapter je zo standartu FM - PM ale pokial viem tak ty chces zosatt pri FM strmenoch...
daj foto vidlice so strmenom a bude to hned jasne...
Caute, planujem menit kotuce, aktualne mam Ultegra 160/160 ale hrozne sa v zjazdoch krutia a vrieskaju. Nieco odolnejsie, co dobre odvadza teplo? Spekulujem nad Sram Centerline, neviete ako je to s kompatibilitou?
ja mam na graveli na cestnych kolesach RT70 a vrieskaju len ked som jazdil v dazdi ale to asi kazde
na 6 dier mam centerline a galfer DB002W
pre CL mozno tieto
borci, na graveli mam semi hydr brzy a kotuce. Ked je mokro alebo prsi tak akonahle chcem brzdit tak neskutocny hluk, kvilenie. Viem ze to je normalne pri vode ale tu je to fakt extrem. Robi mi to na oboch sadach kolies a teda aj roznych kotucoch (Galfer, Sram, RT76) platnicky su rovnake stale (original JuinTech co boli v brzdach).
Su nejake platne ktore tolko nehulakaju ked su mokre alebo to nema vyznam a bude ma pocut aj o 5km dalej ked stlacim brzdy?
Ja som presiel z metalickych shimano na resin hlavne kvoli tomu kvileniu, a je to velky rozdiel. Ak su to resin a takto kvilia, moze byt ze natiahli do seba nejaku spinu/mastnotu a teda prejavi sa to na oboch sadach.
Ahojte, aby som zbytocne nezakladal nove vlakno pripojim sa k tomuto. Nemate niekto doma , ciste nahodou , zbytocny par,alebo rovno dva kotucov Shimano DURA ACE SM-RT900 CL 140/160mm Ice tech, starsi model ? Alebo ste ich nevideli niekomu sa predajni bez vyuzitia sa povalovat .Na nete som nebol uspesny. Budem vdacny za kazdu pozitivnu spravu. Foto je ilustracne, bazar MTBIKER.
Dajako sa neviem vysomáriť z FM strmeňov. Chápem že keď chcem dozadu 140mm kotúč, tak sa strmeň montuje priamo do rámu (presnejšie cez rám), ale ide mi o to, či môžem použiť šroby ktoré sú na montáži s 160mm adaptérom. Hlavne mi ide o tie šroby ktorým je strmeň primontovaný k adaptéru. Či treba nejaké nové?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vzadu by mal byt na rame standart FM na 140mm kotuc bez adapteru. AK chces dat kotuc 160mm, potrebujes ten kratky - maly adapterik co si daval v tom prvom odkaze.
Dopredu zalezi podla toho aku mas vidlu. Ak je to FM standart (dve diery M5 a (myslim ze) 70mm od seba), adapter uz mas na 140 mm... tak 160 mm das ze ho otocis hore nohami a tym ti posunie strmen vyssie (ako pisal stlaky).
Su vsak vidlice (napr mam take BMC), ktore maju zadny standart FM pouzity aj na prednej vidlici (ale na vacsi kotuc) a konkretne tie moje to maju vyrobene/nastavene na 160 mm kotuc bez akehokolvek adapteru. Tam ked pouzijes ten isty adapter ako vzadu, dostanes sa teoreticky na 180mm kotuc.
Ten druhy adapter je zo standartu FM - PM ale pokial viem tak ty chces zosatt pri FM strmenoch...
daj foto vidlice so strmenom a bude to hned jasne...
na 6 dier mam centerline a galfer DB002W
pre CL mozno tieto
https://www.ridewill.it/p/en/galfer-bike-db102wcl-brake-rotor-db102wcl-wave-160mm-center-lock-silver/1417900/
https://www.ridewill.it/p/en/galfer-bike-db002wcl-high-performance-disc-brake-db002wcl-centerlock-diameter-160mm/1363116/
https://www.assolutions.ca/flat-mount-caliper-to-post-mount-adapter-guide/
Su nejake platne ktore tolko nehulakaju ked su mokre alebo to nema vyznam a bude ma pocut aj o 5km dalej ked stlacim brzdy?
user_id nevies co tam maju za default platne?
ak su tam tieto iste ako sa predavaju tak Organic su myslim resin
https://www.bikesmith.de/en/p/juin-tech-brake-pads-organic-suitable-for-juin-db1-r1-m1-f1