Čaute.Potrebujem surne kupit servisnu pumpu(na domace fukanie) pre cestny bicykel,teda stači do 10-11bar.Na nete som našiel mnoho púmp,no chcel by som kupiť čo najlepšie čo možno najlacnejšie,tak do 30eur keby sa dalo.Mam zle skusenosti s lacnymi pumpami a vždy som kupil zle a pumpa nevydržala tlak.Preto by som potreboval poradit,pri vybere.Taktiež neviem či lepie brat s alu alebo kovovym telom.Prosim odpište čo najskor.Diky.
Najprv som vybral deravu ale zdala sa mi ok, tak som do nej trocha pustil (da sa zasa zavriet) a vsimol som si ze fuci cez dierku priemeru spendlika. Tak som nahodil rezervu a na 3x som to do nej napustil /sledujete tie dvojzmysly? / Na 3x preto, lebo som sa bal, ze ked to tam necham pustit vsetko tam mi rachne alebo uleti Takze trocha som z bombicky odpustil - mäkká, trocha viac - uz by to bolo na dojazd, 3. krat - nabombovana. Trocha v nej aj zostalo, ale to uz je nevyuzitelne.
Onanovat sa s pumpickou pri defekte uz nikdy nebudem. Dokupim jeden CO2sersám aj na MTB.
Takze kde a ake bomby kupit? Je to univerzal?
Aka je presnost manometrov na servisnej pumpe? Kupil som Topeak a odchylka bola 10-15% (mozno 20% pri nizsich tlakoch) co sa mi zda dost. Alebo to kontrolujete potom este inym manometrom?
Presnosť bude asi len veľmi približná. Žiaden ciachovaný tlakomer bežne pumpy (hustilky) nemajú. A dokonca na tlakomere nieje ani uvedená tolerancia, takže akoby bola bez merača
Po včerajšej "nehode" som svoju Blackburn Trackpump 1 rozobral, lebo tlakomer išiel za roh, zasekol sa a fučalo to tadiaľ. Po rozobratí som zistil, že nastavenie merača je pomocou jednoduchej pružinky a plastovej skrutky. Nastaviť to nemám ako. Takže teraz ani po približnom nastavení "ako to bolo" to meria opäť len "od oka".
ak to neikomu pomôže tak pri porovnaní servisných púmp som neveril vlastným rukám!
S BBB AIRBOOST mám problémy už pri cca 7Baroch pri 9tich sa na pumpu navažujem celou váhou... s Longus STEP som natlačil 10Bar bez akéhokoľvek problému a pritom je o polovicu lacnejšia, otázkou je kvalita spracovania a opotrebovanosť, no teraz už by som neváhal keby kupujem..
dnes som skusal pumpu od matta. tesnost vyborna, tlak 6bar realnych pri fukani som nepocitoval priznak potreby vyvyjat nejaku enormnu silu pri fukani. akurat sa obavam zaistovacej paky resp. tej casti kde je kolik okolo ktoreho sa to otaca. zda sa mi to dost tenke. povoli? uvidime. inak slusny nemecky vyrobok
Pumpa vsetkych pump je SKS Rennkompresor. Klasika, ktoru pouzivaju takmer vsetci drahovi profici.
Idem do nej, uz ziadne setrenie na nespravnom mieste. Minuly rok som po kupe galuskovych kolies dal nemalo penazi za pumpu Topeak JoeBlow Sport II a je to uplny FAIL. Viac ako 8,5 barov s tym uz sam nedam, pri tom tlaku uz nedrzi hlavica na ventile. Pumpa dava toho moc na jedno stlacenie. Je sice rychla, ale dobra akurat tak pre batozkarov s balonmi a plaste do 8,5 barov.
ja mam tuto http://www.greenbike.sk/katalog/pumpy/bbb-airboost-bfp-21 uvadza sa sice ze je do 9bar ale tlakomer je do 11baro. a hlavica drzi na ventilku pekne aj na 11-ku (pravdaze ked ma niekto galusky a dava na 15-16bar. tak to je ine, ale podla mna na plastove verzie co su najcastejsie 8 a 8.5bar to staci) ja mam nejake Conti do 8.5 ale uz to davalo 11barov do galusiek TUFO a na nase prekvapenie v pohode
Filini :Jedna bobmbicka stoji cca 5 eur. Co som videl tak sa pohybovali v rozmedzi od 4.5 - 6 eur za kus
Oboy: Ja mam ten topeak blow joe a je to super pumpa. Do 9 barov nafuka dusu bez nejakych komplikacii viac som neskusal lebo som nepotreboval ale ked mas plast ako ja na 8-8.5 baru tak s tou pumpou nikto problem mat nebude
pripojim otazku do tejto temy, snad ma uzofkari neukamenuju
hladam nejaku skladnu, lahku pumpu - na ram/do ruksaku na fukanie kolies 29x2,4 tak do 50psi
mam nejaku prtatu noname pumpu, ale minule som bol nuteny fukat v lese po defekte a skoro som prisiel o ruky (kludne ju venujem nejakemu inseminatorovy na trenovanie )
Na pocudovanie najlepsie sa fuka s lacnou plastovou longus pumpou do 4 barov uplne v pohode. Odskusali to uz aj chalani na vyjazdoch. Je na autoventil aj galuskovy (staci otocit redukciu). toto je ona
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Onanovat sa s pumpickou pri defekte uz nikdy nebudem. Dokupim jeden CO2sersám aj na MTB.
Takze kde a ake bomby kupit? Je to univerzal?
ujo gugela,existuje,zacni sondovat
Asi napisem Mattovi
tufo, Conti Competition
Po včerajšej "nehode" som svoju Blackburn Trackpump 1 rozobral, lebo tlakomer išiel za roh, zasekol sa a fučalo to tadiaľ.
S BBB AIRBOOST mám problémy už pri cca 7Baroch pri 9tich sa na pumpu navažujem celou váhou... s Longus STEP som natlačil 10Bar bez akéhokoľvek problému a pritom je o polovicu lacnejšia, otázkou je kvalita spracovania a opotrebovanosť, no teraz už by som neváhal keby kupujem..
Idem do nej, uz ziadne setrenie na nespravnom mieste. Minuly rok som po kupe galuskovych kolies dal nemalo penazi za pumpu Topeak JoeBlow Sport II a je to uplny FAIL. Viac ako 8,5 barov s tym uz sam nedam, pri tom tlaku uz nedrzi hlavica na ventile. Pumpa dava toho moc na jedno stlacenie. Je sice rychla, ale dobra akurat tak pre batozkarov s balonmi a plaste do 8,5 barov.
Oboy: Ja mam ten topeak blow joe a je to super pumpa. Do 9 barov nafuka dusu bez nejakych komplikacii viac som neskusal lebo som nepotreboval ale ked mas plast ako ja na 8-8.5 baru tak s tou pumpou nikto problem mat nebude
hladam nejaku skladnu, lahku pumpu - na ram/do ruksaku na fukanie kolies 29x2,4 tak do 50psi
mam nejaku prtatu noname pumpu, ale minule som bol nuteny fukat v lese po defekte a skoro som prisiel o ruky (kludne ju venujem nejakemu inseminatorovy na trenovanie
toto je ona