46. deň tripu - kaňon popri rieke naryn a Kok art pass 2535mnm
Ráno som začal klasicky, praženicou a kávou. Bol som na veľmi peknom mieste. Kusok odtiaľ na pumpe som sa hneď aj umyl. Cesta išla pomaly. Najprv som stretol Francúza, ktorý ide do Austrálie. V kaňone mi dosť fúkalo oproti a boli tam také hupáky, hore dolu ale celkovo to bolo klesanie no išlo sa dosť ťažko ale veľmi pekná cesta to je. Stretol som aj kanaďana, ktorý ide do Malajzie ale nechcú sa mu riešiť čínske víza tak z Kazachstanu, Almaty preletí. Potom na mňa došiel už aj hlad, nemal som nič, len vifonky, tak som začal variť. Pristavilo sa auto a ujo, že "Salamalejkum brat, otkuda ty ?" a podal mi chlieb a vodu a upozornil "ne na takých mestach, čučut podalšie " a ukázal na rozsýpajúcu sa skalu. Len som mu poďakoval, sadol do auta a odišiel. Dovaril som, zjedol som, aj chlieb aj vodu vypil (voda mi dochádzala) a po zjazde pár km bol aj prameň. Zjazd do mesta Kazarman, tam som chcel neodbočiť z trasy a len nájsť obchod cestou, podarilo sa, začal som stúpať na Kok art. Stúpanie išlo pomaly, dlho ale žiadne autá. Na konci, na vrchu bol tunel, za aký by sa ani v Holandsku nehanbili. Pred tunelom zavretá cesta. Prešiel som zatarasu a uvažoval, prečo to je zavreté. Pri vjazde do tunela svietili všetky
svetlá na červeno, akože zákaz vjazdu. Tunel mal 4km. Prešiel som ho, ďalšia zatarasa, kamióny stáli, asi púšťajú len cez deň. Zjazd asi 30km, pri prvom náznaku stúpania som postavil
stan len za zvodidlami. Bolo 5h ráno
https://buymeacoffee.com/mifo14e