Problém môže byť že tam nemá byť volant, skús ho vymeniť za riadítka či sa to nezlepší :)

Ale vážne zaujímavý problém, skús vycentrovať sedlo, natiahni špagát od stredu riadítok (volantu) k sedlu a uvidíš či nie je vychýlené.
Potom ti už riadítka môžu ťahať do strany iba bovdeny...
08.05.2025 - 22:23:29
02
Je Ti jasné, že jediný gramaticky správny výraz je kormidlo? 😛
09.05.2025 - 08:51:51
00
Korman, veď 😎
09.05.2025 - 13:54:46
04
Ahojte, nejdem zakladat vlastne vlakno, skusim to radsej tu.

Mam zaujem k svojmu pomaly 10r. XCcku kupit nieco "rychlejsie". Z vyberu gravel/cestak mi bol poradeny cestak. Mam "svoju" trasu ktoru som ochotny upravit/zmenit jak pre pripad jeden, tak druhy. Bol som si v jednom cyklo obchode vyskusat a sedel som jak na Cannondale Topsone, tak na Orbea M30 a musim povedat ze cestak je asi way to go.

Trosku pri tom vybere ale tapam. Asi mam abnormalnu postavu, ale 90% velkostnych tabuliek ukazuje ze na zaklade vysky mam brat vacsi ram, na zaklade dlzky vnutornej nohy mensi ram. Ako postupovat v takomto pripade? Zial nazivo neda vyskusat vsetko o co mam zaujem, to by som cely budget skor precestoval :D

Zaroven, nasiel som nieco taketo, co sa mi aj celkom paci https://www.radon-bikes.de/en/roadbike-gravel/carbon/vaillant/vaillant-80-2025/ co si o tom myslite skusenejsi? Z docitaneho by malo ist o nieco medzi endurance a aero, posed viac sportovejsi ale udajne stale relativne prijemny.

Pripadne mi poradte po com pozerat, pripadne ako si "nastavit" hlavu pri vybere. Moj myslienkovy proces je, ze zatial nepotrebujem bike na 5-8 hodinove vyjazdy, vacsinou som v tyzdni na biku v dany den hodinku az hodinku a pol, ak by som bol na cestaku rychlejsi a viac ma to bavilo ako na XCcku tak kludne aj tie 2h. Mam rad rychlost, a cestak ako taky (resp barany a geometria okolo toho) je pre mna v podstate novinka. No ajtak ak mam dat za bike 2.500+ euro, tak by som tam radsej mal nieco co nebudem musiet hned dokupovat. Preto som rozmyslal aj nad elektrikou, z docitaneho staci aj 105 di2 alebo sram alternativa nejaka (nepoznam modelove rady, pardon) Zaroven ten Vaillant aj vyzera celkom zaujimavo. Karbonove kolesa nie su must, ale nice2have.

Pozeral som aj Canyon ale zial ti toho viac nemaju ako maju.

TL:DR
1 - Potrebujem poradit ako vybrat ram, ked sa mi nekrizuje vyska s dlzkou vnutornej nohy v asi 90% tabulkach
2 - Ako rozmyslat pri vybere 1. cestaku ak nechodim na prilis dlhe jazdy a bavi ma slapat v rychlosti (zaroven chcem aj trenovat v Z2)
3 - Nemam v umysle zavodit. Nikdy nehovor nikdy sice, ale momentalne to nie je ani moj ciel ani ziadny vyhlad
4 - Elektronika alebo mechanika? 105 di2 alebo Ultegra?

Dakujem za kazdy postreh a radu
11.05.2025 - 19:15:30
00
Za mna by som riesil geometriu-posed a velkost, vybava je az dalsi krok. Mas dlhsi trup, dobre to poznam a bojujem s posedom.
11.05.2025 - 20:00:06
00
Rozpocet na di2 2500 je malo to bude tazka rachotina
11.05.2025 - 21:32:24
00
Ten Radon ale úplný márny nebude. Boli tu debaty, že to je značka od Cube, pre bike discount, ktorá ale už funguje ako samostatná značka. Pripadne ešte skúsiť Van rysel nejaký.
11.05.2025 - 21:36:34
00
Ak Van Rysel, je tam aktuálne v zľave NCRko na elektrike Rival AXS vcelku blízko budgetu
https://www.decathlon.sk/p/339179-283278-cestny-bicykel-ncr-cf-rival-axs-etap-12-r-modry.html
12.05.2025 - 09:35:39
13
Ten Van Rysel moze byt zaujimava kupa, momentalne zlava 10% na vsetko na Decatlone s kuponom "MAJ10" = 2430Eur.
12.05.2025 - 12:56:53
02
V tej cene by som si ja osobne sice vedel poskladat s Rival AXS aj nieco krajsie, s integrovanym kokpitom, plne vnutornym vedenim kablov a lepsimi kolesami, ale kedze sme v teme prvy cestak, tak ak mu to na jeho "abnormalnu postavu" (jeho slova-nie moje...) bude sediet, tak by som to bral, s Rival AXS uz asi nic rozumnejsie v tej cene nenajde (s vynimkou bazarov samozrejme); a lepsie kolesa si vie dokupit aj casom, ak ho to bude bavit.
12.05.2025 - 13:34:01
01
Tych 2.500 neberte ako hornu hranicu budgetu. Nemam problem daj aj kusok viac, no s rozumom (povedzme max do 3.500+- ?). Skor som tym len chcel povedat ze by som rad za tu cenu kupil nieco rozumne. Ten Van Rysel je nejaka decathlon znacka alebo nieco "seriozne"?
12.05.2025 - 13:42:00
00
Je to seriozna Decathlon znacka - bez ironie. Jazdia ju predsa teraz uz aj vo World Tour teame :)

Ako ti pise Blackpyros, je to dobra volba ak nevadia kolesa a neintegrovany kokpit.

Ak nevadi horsia moznost reklamovat, ja by som ten Radon viac ako zvazil. Rival AXS a 105 Di2 su si ekvivalentne a mas to uz kusok modernejsie ako ten Van Rysel (kokpit). Aj kolesa su tam uz lepsie s celkom dobrou hmotnostou ako som kukol. Za tie prachy podla mna lepsie nenajdes.
12.05.2025 - 13:47:30
02
Ten Radon je parádne naložený za tie prachy. Len no, trafiť veľkosť, lebo tam s predstavcom nepohneš :)
12.05.2025 - 13:49:53
03
Predchadzajuci koment som zmazal, nakolko aj ChatGPT sa mi ospravedlnil za nepresnost informacie o integrovanom kokpite o.O

Okej, cize najidealnejsie by bolo mozno zainvestovat do bikefittingu? (Ponuka niekto nieco v okoli Kosic, pripadne vychodu, ci ist rovno na vylet do Hradku?) A na zaklade toho sa tam rovno opytat ci mi bude sediet konkretna velkost (L) na danom rame? Podla chatGPT ked som mu dal +-hodnoty (Výška: 182 cm, Inseam: 82.8 cm, Dĺžka trupu: 65 cm, Dĺžka paže: 61 cm) vyhodnotil ze Lko by malo byt okej take ake je, max s podlozkami pre komfortnejsi posed. (https://imgur.com/a/bWh0vrT)

Rozmery ale nie su 100% presne, bude tam nejaka odchylka, nakolko som to nemeral krajcirskym metrom, otazne je, ako velmi su dolezite pripadne milimetre hore dole.

Z kamennych predajni mam "problem" ze mam pocit ze kazdy chce len predat a malo kto ti realne poradi a pytat sa na "internetove" znacky alebo znacky ktore predajca nepredava mi pride blbe. Minule som bol v jednom bike shope a super, ale predavaju len cannondale alebo orbeu a ten vyber mi pride velmi uzky.
12.05.2025 - 15:33:07
00
Chapem, ze integrovany kokpit je strasne IN, no na prvom cestaku nemat moznost pohrat sa s dlzkou ci sklonom predstavca mi pride dost odvazne, hoci aj po absolvovani fittingu. A naopak, uz nik nepozera na rozsah a jemnost odstupnovania prevodov kazety a prevodniky, hlavne ze je to elektro? Cudna doba...
12.05.2025 - 15:53:05
08
keyboard_arrow_up