Ahojte, nejdem zakladat vlastne vlakno, skusim to radsej tu.
Mam zaujem k svojmu pomaly 10r. XCcku kupit nieco "rychlejsie". Z vyberu gravel/cestak mi bol poradeny cestak. Mam "svoju" trasu ktoru som ochotny upravit/zmenit jak pre pripad jeden, tak druhy. Bol som si v jednom cyklo obchode vyskusat a sedel som jak na Cannondale Topsone, tak na Orbea M30 a musim povedat ze cestak je asi way to go.
Trosku pri tom vybere ale tapam. Asi mam abnormalnu postavu, ale 90% velkostnych tabuliek ukazuje ze na zaklade vysky mam brat vacsi ram, na zaklade dlzky vnutornej nohy mensi ram. Ako postupovat v takomto pripade? Zial nazivo neda vyskusat vsetko o co mam zaujem, to by som cely budget skor precestoval
Zaroven, nasiel som nieco taketo, co sa mi aj celkom paci
https://www.radon-bikes.de/en/roadbike-gravel/carbon/vaillant/vaillant-80-2025/ co si o tom myslite skusenejsi? Z docitaneho by malo ist o nieco medzi endurance a aero, posed viac sportovejsi ale udajne stale relativne prijemny.
Pripadne mi poradte po com pozerat, pripadne ako si "nastavit" hlavu pri vybere. Moj myslienkovy proces je, ze zatial nepotrebujem
bike na 5-8 hodinove vyjazdy, vacsinou som v tyzdni na
biku v dany den hodinku az hodinku a pol, ak by som bol na cestaku rychlejsi a viac ma to bavilo ako na XCcku tak kludne aj tie 2h. Mam rad rychlost, a cestak ako taky (resp
barany a geometria okolo toho) je pre mna v podstate novinka. No ajtak ak mam dat za bike 2.500+ euro, tak by som tam radsej mal nieco co nebudem musiet hned dokupovat. Preto som rozmyslal aj nad elektrikou, z docitaneho staci aj 105 di2 alebo sram alternativa nejaka (nepoznam modelove rady, pardon) Zaroven ten Vaillant aj vyzera celkom zaujimavo. Karbonove
kolesa nie su must, ale nice2have.
Pozeral som aj Canyon ale zial ti toho viac nemaju ako maju.
TL:DR
1 - Potrebujem poradit ako vybrat ram, ked sa mi nekrizuje vyska s dlzkou vnutornej nohy v asi 90% tabulkach
2 - Ako rozmyslat pri vybere 1. cestaku ak nechodim na prilis dlhe jazdy a bavi ma slapat v rychlosti (zaroven chcem aj trenovat v Z2)
3 - Nemam v umysle zavodit. Nikdy nehovor nikdy sice, ale momentalne to nie je ani moj ciel ani ziadny vyhlad
4 - Elektronika alebo mechanika? 105 di2 alebo Ultegra?
Dakujem za kazdy postreh a radu