Lokalizácia
Formulár sa odosiela
na ISM sedlach sa nesedi na kostiach takze tak je tento udaj irelevantny, ale za pokus to stoji
ja som tiez isty cas vozil ISM Adamo typhoon ale to ma zas zacalo otlacat na inych miestach, navyse bolo priserne tazke
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 12:56:42
00
Typhoon sa prestal vyrabat pred 8 rokmi takze tvoje skusenosti su dost neaktualne, viem ake siroke mam kosti a aky model jazdim tak som mu poradil ten co by mu mohol sediet, na ISM sa sedi trochu inac ale ten udaj je stale relevantny ked vies co s nim
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 12:59:45
00
to ze sa prestal vyrabat je ako vypovedne tomu ze som ho vozil minuly rok?
jazdil som aj ISM Adamo 2.0 a to bolo este uzsie ale zas ovela tvrdsie
ale tak treba skusit, hlavne pozor na to kde sa tam sedi
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:02:40
00
mam 5 rokov stare ISM PR 1.0 a par mesiacov stare ISM PR 1.0 a to novsie je citelne pohodlnejsie, materialy casom degraduju a dekadu stare sedadlo podla mna ani nemoze byt pohodlne
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:12:18
00
tak ale na nom nikto dekadu nejazdil a nemyslim si ze polozene na policke degraduje. v materiali to isto nebolo. ISM ma po case zacnu tlacit vsetky na inom mieste ako klasicke sedla. ale ja nemam problem v mieste sedenia na sedlovych kostiach ale iny problem koli ktoremu neviem obsediet
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:16:11
00
arrow_leftDudo napísal:
Podla metodiky Sqlab by si mal hladat realnu sirku ca 160-170 (podla posedu) ak si spravne meral sirku kosti, a to uz je dost nezvycajne siroke sedlo.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1847830.html#p1847830
https://www.sq-lab.com/en/ergonomics/sqlab-measurement-concepts/sit-bone-measurement/

Merali mi sirku kosti a povedali ze mi treba sedlo 144mm, Vyhodnotili to na nejakom stroji na ktorom sedis. A stroj aj vybral dve sedla, tie som aj kupil. No nie som spokojny ani s jednym
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:17:58
00
no tak moment, ty nemas sirku kosti 144 ale menej a to je potom ine
tebe namerali mozno 120mm kosti ale to ti mali povedat kolko presne
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:19:40
00
arrow_leftmatko001 napísal:
BBB Echelon. Zobral som v Ba ako testovacie, uz ho mam tusim 2-3 roky a nedam nanho dopustit. Ale kedze je primarne na horsky, tak nesedim cely cas v jednej polohe ale hybem sa.

Krem so kupil minuly rok prvy krat a bez neho uz ani jazdu - dokonca aj na spinningu niemam s tymi ich smiesnymi tenkymi sedlami problem.

Takze hladaj obchody s testovacimi sedlami a skusat a skusat. To BBB som bral testovacie s malom obchodiku v Ba a mali tusim 4 rozne modely kazdy vo viacerych velkostiach, cize si si mohol dost presne vyskusat, ze ktorym smerom ist - respektive aj konkretny model doladit sirku.

dik, krem pouzivam iba na zaciatku dlhsej pauzy. Echelon som mal, po dvoch mesiacoch som ho predal, nesedel mi.
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:20:37
00
arrow_leftelpha napísal:
skbodva na 144 mm kosti skus ISM PR 3.0, ako moznost 2 by som skusil nejaky Ergon ako ti radil juju_pepe
Upresním to nejaké: nejaké s core technologiou 🙂
Alebo asi este lepsie Core 3D
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:21:34
01
jo joo tak z merania mi vyslo ze ma byt sedlo siroke 144mm. sorry
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:30:36
00
Ak ti superzazracny meraci pristroj urci sirku sedla na mm presne (bez ohladu na tvar sedla roznych znaciek) a zaroven tebe to sedlo nesadne, vylucil by som to meranie ako prve.
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 13:56:47
20
tiez som bol v kaktuse ale ten superzazracny pristroj bola len gelova podlozka a tiez mi nesadlo sedlo co mi dali
minuly mesiac som bol na fittingu a tiez ma nejak meral a kupodivu tiez vyslo ze sedlo 150mm a kupil som ergon co tam mal nahodene ale este s nim trochu bojujem
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 14:01:12
10
túto Ergon Core technológiu som po 20 km od zlosti skoro vytrhol zo sedlovky. nehovorím že je to zlé, veľa ľudí to chváli, ale každá riť je iná, treba skúšať. jazdím Ergon MTB sedlo, už druhé s prívlastkom Pro, oproti verziám Sport a Comp má výplň AirCell®, 100+ km žiadny problém, ani neviem že mám zadok. pri verzii Sport som o ňom vedel už okolo 60. km výjazdu.
jedna zvláštnosť pri Ergone, robia dve veľkosti sediel S/M a M/L, ale keď si porovnáte rôzne modely rovnakej veľkosti, šírka sedla sa líši.
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 14:49:04
00
arrow_leftjammin napísal:
Toto neviem ci ti niekto poradi. Ja jazdim ultra vyjazdy. Cely zivot ake sedlo si mi dal tak s tym som jazdil. Doslova. Raz som jedno zlomil, zobral som prve co bolo po ruke a na druhy den dal 10 hodin a ani som nespoznal rozdiel. Az z nicoho nic pred dvoma rokmi som zacal mat problemy s tym ze sa zodieram do krvi na niektorych miestach. Nezmenilo sa nic - ani vaha, ani zranenie, ani ine sedlo, ani gate a uz vobec nie posed. Proste z nicoho nic - resp nic co by som vedel urcit. Odvtedy sa s tym trapim, skusam, prisposobujem. Zmenou sedla (paradoxne mi najviac momentalne vadia sedla s dierou - derie sa mi to najviac na hrane diery) sa suchanie posunulo z jednej oblasti par cm vedla ale problem ostal. Pre mna je zatial jedine riesenie prelepovanie naplastami na pluzgiere (aj ked pluzgiere to nie su) Compeed. Prelepim, vydrzi to tak tyzden, a nederie sa koza, neboli to. Ale je to take riesenie ze...

Skus po sprche po vyjazde pouzit krem Babylove z DMky: https://www.mojadm.sk/babylove-vyzivny-krem-proti-zapareninam-ultra-sensitive-p4058172434273.html Je to proti zapareninam, obsahuje zinkoxid. Ja som s tym vyriesil nieco podobne v oblasti medzi zadkom a stehnami. Je dobre sa natriet, aj ked mas sedave zamestanie. Potenie a nasledna vlhkost vedia riadne rozdrazdit pokozku a bike to potom len dokona.
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 15:07:21
00
arrow_leftSesulak napísal:
Skus po sprche po vyjazde pouzit krem Babylove z DMky: https://www.mojadm.sk/babylove-vyzivny-krem-proti-zapareninam-ultra-sensitive-p4058172434273.html Je to proti zapareninam, obsahuje zinkoxid. Ja som s tym vyriesil nieco podobne v oblasti medzi zadkom a stehnami. Je dobre sa natriet, aj ked mas sedave zamestanie. Potenie a nasledna vlhkost vedia riadne rozdrazdit pokozku a bike to potom len dokona.

Dakujem za radu, kazdopadne toto nema nic spolocne so zapareninami. Bavime sa naozaj o do krvi, mechanicky zodratej kozi. Nieco s cim som nikdy problem nemal ale posledne dva roky to riesim - obcas uspesnejsie obcas menej. Kremy pred, pocas aj po su absolutnou samozrejmostou u mna - cele dni resp. niekolko dni za sebou non stop v sedle inak ani davat nejde.
Zobraziť komentár 18.04.2023 - 15:42:59
00
keyboard_arrow_up