Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Optimus, v Suchej nad Parnou -tiez SP- aj pretek aj casovku isli Trencania... Vyhrali prve tri miesta.
A neporovnaval by som Forman Cinelli s kontinentalnym profi timom.
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 12:08:59
00
Ked sa vam nezdaju tieto preteky tak skuste Banovecku parenicu aleb Topolciansky maraton je to cez 100 km nieco sa aj nastupa. Nerobi sa poradie ale urcite si najdete aj niekoho s kym si zazavodite. Toto su akcie pre hobikov.
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 12:15:09
01
Podla mna je problem v tom ze niekto si mysli ze na pretekoch sa bude vozit a pozerat po krajinke.Preteky su preto aby si kazdy siahol na dno svojich sil a vyskusal co je to byt aspon na par minut cyklista.....proste cyklista k..a boli.A od tych lepsich sa mozu hobbici ucit jazdit kolotoc,terezin,striedat a proste trosku cyklistickeho rozmyslania a taktizovania.
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 13:32:24
00
Toto večné riešenie hobby vs. profi je smiešne. Nech tam potom dajú organizátori sto kategórií , napr. muži od 19-29 pracujúci vo štvorsmennej prevádzke a pod. nech je to teda spravodlivé. Ako píše Tonito. Čosi okukaj, čosi pozávoď, keď na to nemáš tak sa zašívaj, a keď na to už ozaj nemáš vycúvaj a nerieš. Hlavne byť živí a zdraví v cieli s dobrým pocitom.
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 15:47:40
00
Na FB je už prvá sada fotiek. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.528737653829251.1073741824.376697205699964&type=3
Na tých fotkách pravdepodobne vidieť, aké množstvo ľudí treba na usporiadanie takýchto pretekov "Okolo hnoja", aby bolo možné povedať, že boli dobré zorganizované. A tu na fóre sa riešia úplné sprostosti. Dva dni pred pretekmi tu k téme boli myslím 3 (slovom tri) príspevky. Po pretekoch je každý generál. Teraz dva dni po pretekoch je tu toho zatiaľ šesť strán, ale koľko z toho je k téme?
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 16:28:08
00
divne ze hobici riesia ze tam chodia profici a pritom sami vypisuju ze oni jazdia pre radost a teda nechapem co ich to potom sere ze profici ujdu dopredu ;)), sak nech si idu a oni hobici dojdu v klude casom, ci?
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 16:43:20
00
tie slecny/panie su fajin :P PEKNE FOTECKY!!!
dzajro vyzera to ako prednaska na MATIKE v 1.rocniku kde je 300 ludi :lol:

som nevedel ze SLOVALCO sponzoruje za nase peniaze mladych parada... uvidime,ked mu skonci vyhodna zmluva podpisana zlodejmi,ze ci este nieco bude sponzorovat
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 16:45:48
00
Mne aj juniorovi sa to porovnanie HOBBY vs. PROFI páčilo - aspon vieme na čom sme :D

... a ešte by som rád pochválil organizátorov, sponzorov, políciu a ostatných dobrovoľníkov okolo toho za skvelú sobotu a hlavne "toho hore" :angel: za super počasie (trochu mohol ubrať vetra*inak SUPER) :y:
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 16:49:37
00
uz som to pisal do inej temy, cely problem je ten ze u nas su to skor preteky v ramci pohara nez akcia pre verejnost (co samo o sebe nie je chyba, jasne ze aj take preteky treba, len skoda ze u nas nie su klasicke cyklomaratony). Keby tam prislo 300 sk hobikov tak nikoho nebude trapit ze si spicu idu ludia co na to maju. V cechach to nie je problem, v rakusku to nie je problem, vo svajci to nie je problem, len u nas to akosi nejde, neviem preco :)
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 17:04:04
00
urcite by do buducnosti pomohlo oddelit start ludi co idu na 6 kol od ludi co idu na 3kola. kazdy by potom isiel ten svoj pretek a vysledky by neboli "skresklene". takto vitaz kratkej trate prevysel s prvou skupinou a vyhral bez toho aby musel co i len raz potiahnut spicu v protivetre. ja myslim ze najviac sa nadreli ludia z kratkej trate co nedokazali udrzat balik hned od startu a potom si sami vychutnali ten vetrik. samozrejme by potom ten pretek na 3 kola mal aj uplne iny priebeh, trosku inu priemerku a myslim ze do buducnosti aj viac hobby jazdcov na starte.

ice29, ako pises, v zahranici to funguje, musi to raz zacat fungovat aj tu. ale musia sa nad tym zamysliet aj samotni organizatori. napr v Partizanskom by tomu pomohlo oddelenie startu "profi" od "hobby". vlastne vsade by to tak malo byt. ludia bez licencie by mali mat vlastny start a vlastny pretek. byt vo vedeni SZC, ihned presadzujem ze kazdy organizator SP musi usporiadat aj pretek pre ludi bez licencie. startovne nech je kludne aj 15€, ale aspon by sa ludia osmelili a pocet ucastnikov na pretekoch by postupne rastol. komu by potom uz nestacili "hobby" preteky, vybavil by si licenciu a zacal by jazdit "profi".bohuzial aj maratony zacinaju obchadzat hlavne ludia s licenciou a aj samotni organizatori si vlasnym pricinenim zacinaju z pelotonu vytlacat tych skutocnych hobby jazdcov ktory by mali tvorit tu najvacsiu cast ucastnikov takychto podujati. je smutne ked sa maraton skonci prejdenim tretieho pretekara v poradi a zvysok je pomaly ako vzduch. dokonca mnoho krat sa stava ze ludia na chvoste sa na obcerstvovackach nedockaju ani vody lebo uz nie je. vrcholom je ked posledni prichadzaju do ciela a tam sa uz ciel rozobera...to je uz totalna ignoracia a nevidel som to u nas len raz!

ps : pekne fotky, mozeme sa tesit na dalsie :)
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 17:49:52
00
ako tak pozerám, mohol som ísť aj ja keďže sa tam zúčastnilo dosť veľa ľudí z fóra... bol som minulý rok na 6 okruhoch... niekto tu písal, že sa šlo po viac-menej kvalitnom asfalte s čím by sa dalo súhlasiť až na zjazd z Krštenian do PE kde som mal vždy smrť v očiach keď som to klopil do tej zákruhy :whew: aspoň že tie diery boli zvýraznené; trať bola zabezpečená na :y: až na to že tým, že v som bol v jednej s posledných skupín a "profíci" nás dali o kolo jak nie viac, tak posledný 6. okruh sme vôbec nemuseli ísť (avšak zo skupiny si to všimli 2-3 ľudia, keď začal kričať v mieste štartu 1 z organizátorov, ostatní vrátane mňa sme šli ďalej :lol: )... preto v poslednom okruhu už trať nebola zabezpečená vôbec, t.j. šiel som ho za plnej premávky a tým že som prišiel ako jeden z posledných tak ako písal matt, miesto štartu už začali rozoberať dokonca vjazd naň bol zahradený :n: napriek tomu som dostal pohár za 3. miesto keďže som sa ešte vtesnal do kategórie 15-18 a bol som posledný z troch zúčastnených v rámcie kategórie :lol: :rock: občerstvovačka nebola žiadna pokiaľ viem, zato vstupné myslím polovičné... súhlasím z vikinom, preteky pre verejnosť ako spomenutá BN parenica alebo rôzne časovky do vrchu (J. Vŕšok, Kykula, Javorina...) mi tiež vyhovovujú viac... asi si to tiež v priebehu týždňa pôjdem skúšobne prejsť a porovnám si čas
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 18:12:42
00
Ten zjazd bola najlepšia časť trate :lol: 64,58km/h :rock:
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 18:27:44
00
v zjazdoch sa nejak moc nevyžívam ale tiež som tadiaľ šiel podobnou rýchlosťou :) aj tak ma zvyšok skupiny vždy dobehol takže cez 70 šli určite...
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 19:47:53
00
Absolútne súhlasím s tonitom, prípadne niektorými ďalšími.
Zjazd by bol pekný, ale šiel som tam najviac len 72, lebo tá cesta nebola úplne ideálna a hlavne som bol neistý z tej zákruty a povrchu v zákrute...
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 19:59:55
00
uz som to pisal do inej temy, cely problem je ten ze u nas su to skor preteky v ramci pohara nez akcia pre verejnost (co samo o sebe nie je chyba, jasne ze aj take preteky treba, len skoda ze u nas nie su klasicke cyklomaratony). Keby tam prislo 300 sk hobikov tak nikoho nebude trapit ze si spicu idu ludia co na to maju. V cechach to nie je problem, v rakusku to nie je problem, vo svajci to nie je problem, len u nas to akosi nejde, neviem preco :)

ABSOLUTNE SUHLAS, POKIAL NEBUDE NAOZAJ KATEGORIA A PRETEKY HOBBY IBA PRE LUDI BEZ LICENCIE, POCET PRETEKAROV /JAZDCOV/ NIKDY NESTUPNE /SKOR NAOPAK/, ALE NA SLOVENSKU JE TO UZ RAZ PROSTE TAK.

ALE PRETEK TO BOL NA :y: POCHVALA ORGANIZATOROM.
Zobraziť komentár 10.06.2013 - 20:49:02
00
keyboard_arrow_up