Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nielen tvoj, Optimus. ludi s rovnakym alebo podobnym nazorom je daleko viac. keby sa urobil maraton iba pre hobby bez licencie a prislusnosti ku klubu, to by boli pocty. sutazivost je v ludoch, drviva vacsina s tym problem nema. ale vie si spocitat svoje sance. a preto je vela takych, ktori radsej volia maraton v okolitych statoch ako na Slovensku.
Zobraziť komentár 30.04.2014 - 17:22:51
01
tiez si myslim,ze by mali byt kategorie licencovany a nelicencovani
Zobraziť komentár 30.04.2014 - 20:33:04
00
tiez si myslim,ze by mali byt kategorie licencovani a nelicencovani,a mozno i cele preteky takto delene.aj tak sa ale moze najst nelicencovany s vysokou vykonnostou,a ostatnym to vyfukne.
Zobraziť komentár 30.04.2014 - 20:37:15
00
V rovnaký deň, v nedeľu, bol aj maratón v Morbischi okolo Neziderského jazera (Neusiedlersee Radmarathon), 125 km. Účasť cez 800 ľudí, z toho cca 50-60 zo Slovenska. A nielen z Bratislavy a okolia, vo výsledkoch som videl hodne cyklistov z cykloklubu v Zuberci. Keď sa im oplatí ísť ďalej, za vyššie štartovné, tak je hneď jasné, že je medzi týmito akciami veľký rozdiel a v Prievidzi pochybili, keď si dali termín kolidujúci s Neusiedlerom.

Ja som sedel doma (na záhrade sa hral na záhradníka), ale keby som niekam išiel, tak si vyberiem Neusiedler - väčšia účasť a tým pádom možnosť zvoliť si tempo a určite by som viac ako polovicu trasy, možno aj celú, jazdil v nejakej skupine, lepšia starostlivosť o účastníkov, lepšie zabezpečenie trate, ... U nás sa robia preteky, v Rakúsku je to akcia pre všetkých, s tým, že kto na to má a chce, si môže zapretekať (víťaz mal priemerku cez 40 kmh). Víťaz dostane pohárik a diplom a aj ten posledný má možnosť vyhrať slušnú cenu v tombole.
Zobraziť komentár 30.04.2014 - 20:42:08
03
nielen v rakusku...tak isto bol SP v krupine..cize sa to dost porozdelovalo...

a chalani...neviem co riesite ved licencovany isli vlastnu kategoriu... ELITE :)
Zobraziť komentár 30.04.2014 - 21:21:06
00
Súhlasím s Optimus . je to tak naozaj . ja som tam šiel vedel som že mi balík ujde ale chcel som to skusit .. balíku som sa držal od štartu do Brodzian a odtial sme tahali len traja .. a už to nebolo ono ...
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 18:42:30
00
JoKo pozeral,ze kebyze mam volno,tak idem jednoznacne to JAZERO: od 20 do 41 boli priemerky vsetkych cca 800 ludi... takze ked som to ukazoval viacerym,co jazdia len tak pre radost,tak najblizsie terminy co budu volne ideme nieco urcite do Rakuska...
inac takato podobna akcia je v sobotu vo Zvolenskej Slatine: klasicka cyklojazda 40km 200m prevysenie...totalne amaterski "pretekari" po akcii zabava,pivo,gulas-party apod. len to pocasie pozeram,ze bude naprd: dost bolo OT:

misopetrovic tazka pohoda? mne tie priemerky pohodovo nevyzerali: nevedel som,ze trat bola zmenena,lebo minuly rok ten profil vyzeral na infarkt
licencovani preco boli v baliku s hobby a sa vyvazali? tomuto takisto fakt nerozumiem,proste padnute na hlavu
Optimus ja doteraz nechapem,ze ten/ti co ma/ju priemerky na takychto pretekoch,co vlastne chcu? preco nechodia/nejazdia preteky aj inde?
Riky_4 a presne toto by ma proste nebavilo za 20 euro :D felat sa 110km v trojici,to si mozem takto jazdit aj doma s dievcatami :D
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 19:28:45
01
na tak rovinatu trat bola ta priemerka naozaj tazka pohoda :) btw medzi clovekom s licenciou a clovekom bez nej nieje ziadny rozdiel...mam licenciu a co teraz? znamena to ze som lepsi?? naslo by sa plno nelicencovanych pretekarov co by ma na maratone v pohode predbehli...takze neviem co riesite.....to ze si niekto zaplati licenciu a tvrdo maka je jeho vec a to iste moze urobit kazdy.... :)
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 19:37:15
01
canopus,v tej Slatine to je cele cyklojazda,alebo sa to ku koncu aj trhne?
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 20:56:38
00
Michal v tvojom prípade sa jedná o absolútne nepochopenie situácie ;) .Tu nejde o to, kto ide akú kategoriu,tu ide o to, že skutočných hobby cyklistov(v mojom ponímaní rozumej bez klubu a bez licencie,ktorí jazdia 1-max.2krát za týždeň,pretože im to časovo viac nevyjde,rodina+deti+práca na smeny atď.)odradí od účasti na takýchto akciách,práve to, že tam prídu jazdci napr.Dukly Trenčín alebo Cinelli a pod.
Presne ako napísal dovo- ten počet cyklistov, ktorí by prišli,pokial by sa spravil len maraton pre tých, čo nemajú žiadnu licenciu, ani klubovú príslušnosť,by bol určite veľmi zaujímavý..Aj keď mi je jasné,že aj tak by boli rozdiely vo výkonnosti,ale určite by to nebolo také deprimujúce.
Aešte raz zdôrazním-ten argument čo si napísal,že ty máš licenciu a aj napriek tomu ťa predbehne hobbík bez licencie,je totálny nezmysel,pretože človek bez licencie ktorý dosiahne na 120km trase priemerku 40km/h nie je Hobík!!!Skutoční hobbíci skončili na PD maratone úplne na chvoste s 30 a viac min.stratou. :)
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 21:16:41
01
veslar cital som propozicie a bolo tam jasne napisane "je to cyklojazda, nie pretek" ;) kazdopadne zatial to na sobotu s pocasim vyzera biedne
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 21:18:09
00
Michal v tvojom prípade sa jedná o absolútne nepochopenie situácie ;) .Tu nejde o to, kto ide akú kategoriu,tu ide o to, že skutočných hobby cyklistov(v mojom ponímaní rozumej bez klubu a bez licencie,ktorí jazdia 1-max.2krát za týždeň,pretože im to časovo viac nevyjde,rodina+deti+práca na smeny atď.)odradí od účasti na takýchto akciách,práve to, že tam prídu jazdci napr.Dukly Trenčín alebo Cinelli a pod.
Presne ako napísal dovo- ten počet cyklistov, ktorí by prišli,pokial by sa spravil len maraton pre tých, čo nemajú žiadnu licenciu, ani klubovú príslušnosť,by bol určite veľmi zaujímavý..Aj keď mi je jasné,že aj tak by boli rozdiely vo výkonnosti,ale určite by to nebolo také deprimujúce.
Aešte raz zdôrazním-ten argument čo si napísal,že ty máš licenciu a aj napriek tomu ťa predbehne hobbík bez licencie,je totálny nezmysel,pretože človek bez licencie ktorý dosiahne na 120km trase priemerku 40km/h nie je Hobík!!!Skutoční hobbíci skončili na PD maratone úplne na chvoste s 30 a viac min.stratou. :)

ak si dobre pamatam tak barenyi tam nemal nikoho z timu.....cize tam bol sam...jeden clovek nespravi priemerku celemu pelotonu :) ten peloton by siel takou rychlostou ci by tam on bol alebo nie :) priemerku som mal len 38km/h nie 40 :) mne osobne praveze vyhovuje ze si mozem porovnat cas s niekym kto je na tom kondicne uplne inde :) cloveka to nuti zlepsovat sa...to ze odstranis vsetkych ktory jazdia casto sposobis to ze to nebude mat uroven....100km sa pojde 6 hodin.... a dalsia vec...ako chces zariadit aby tam nedosiel niekto kto trenuje kazdy den? :Dto je proste blbost..nemozes to takto selektovat....su urobene kategorie to ti musi stacit :)

nieje cas jazdit?? prosim ta nesranduj....mam skolu...tento rok maturujem..chodim do prace a priatelka si vyzaduje tiez nejaky cas...a rodina tak isto...ale ten cas na bajk sa da najst :) a to robim dokonca aj v sobotu :)
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 21:42:56
04
misopetrovicked budes mat dieta a nedajboze zacnes robit na zmeny velmi rychlo vytriezves
Optimus to krasne napisal,HOBIK nikdy nebude dosahovat priemerky cez 30 na treningoch,viem o com pisem....to sa proste neda s tym casom co clovek ma

poznam cca 10tich ludi,ked som ratal co dupu jak svina aj na treningoch,neskutocni cyklisti,cele som si to zratal vsetci slobodni,bezdetni, praca 7:00 az 15:00 vekovo su od 26-42 takze asi tolko,vsetko podriadili cyklistike... ked som sa vcera dozvedel,ze jeden z nich ma natocene cez 10 000km od zaciatku roka,ostala mi papula otvorena :D
aby to nevyzeralo ze mrncim jak taka fiflena,trenujem po nocnej,alebo vstavam o 6tej a trenujem,ked polovicka s dcerou este spia,mam nakrutenych cca 2500 km a hovno z toho :( asi by som mal viacej zabrat,.ale kedy?

veslar presne ako Bradlo: cyklojazda,kde na konci bola polovicka odtrhnuta z retaze,si mysleli ze je to majstrak :D JoKo alebo Peto02 ti to mozu potvrdit

ja vravim,ze vsetky preteky by sa mali vyberat inou cestou,viacej zapojit "beznych" cyklistov

koncim OT
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 21:51:05
01
ja mam najazdenych len nejakych 1400km tusim tento rok :)
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 22:00:44
00
ahoj, nemam licenciu, nemam tým, najazdím okolo 10000km/rok , priemerky medzi 27-29 km/h ... takze som hobik či nie? a ktoré preteky bysom mal jazdit? alebo si mam vybavit licenciu?
Zobraziť komentár 01.05.2014 - 22:05:44
00
keyboard_arrow_up