má niekto skúsenosť,aký bude ďalší postup? objednal som viac párov brzdových platničiek,balík prišiel nečakane rýchlo,cca za 4 dni od zaplatenia kartou,stiahnutá suma je 49,38 Eur-teraz tracking píše,že prebieha čosi ako colné konanie:
Parcel Status Arrived in destination country; awaiting customs clearance
Objednával som z inej stránky ako Aliexpress ale postup bude rovnaký.
Najprv ti príde takýto list, v ktorom ťa vyzvú aby si doložil doklady o hodnote tovaru. Z tých vypočítajú výšku DPH/cla.
Attachment:
IMG_1489.jpg
Attachment:
IMG_1490.jpg
Ja som im poslal screenshot objednávky z eshopu, Paypalu a bankového účtu. Ďalší deň prišiel balík, kde som ako dobierku zaplatil vypočítanú DPH + 3,60E pošte za to, že to vybavili za mňa a prebral si balík. K nemu bola priložená takáto faktúra.
balík mi doteraz vždy prišiel domov v obálke,ale vždy bola cena do 20 Eur-teraz je to skoro 50 eur,a balík je na colnom konaní,čakám čo bude ďalej,vyzerá to celkom zložito,hmm...
Jezus podľa trackingu to ešte doma nemá, ale sú na colnici
misung áno 😉
Dano5, vôbec to nie je zložité. Napísal som im mail v tomto znení + som priložil tie 3 screenshoty. Robota na 5 minút.
Dobrý deň,
v prílohe Vám posielam požadované doklady k precleniu zásielky RU182879317NL, skladové číslo 6689. Priložil som tam objednávku, výpis z Paypal a bankového účtu. Tovar je kupovaný pre osobnú potrebu.
V prípade potreby ma prosím Vás kontaktujte na telefónnom čísle xxx alebo mailom yyy. Ďakujem.
Dano5, vyčkaj do zajtra a uvidíš, či tracking už bude hovoriť "výstup zásielky z colnice". Dovtedy by som to vôbec neriešil. Bežne je zásielka zadržaná a po pár hodinách uvoľnená.
Myslím, že môžeš byť pokojný, mne 90% zásielok ide na colné konanie a zatiaľ vždy na druhý deň je výstup z colnice a ďalší deň doručenie. Prišli tak veci už aj cez 100€. O cca dva týždne očakávam 4K akčnú kameru, tam už ale rátam, že sa plateniu nevyhnem...ibažeby
zavolal som,o zásielke majú len údaj,že 10.6. sa nachádzala vo Frankfurte n M. , skúsim zavolať na našu colnicu ? keďže v statuse je stále info,že :
Arrived in destination country; awaiting customs clearance
"Destination country" nemusí byť ešte Slovensko. Mne to pri posledných zásielkach z CRC písalo destination country trikrát po sebe, najprv to bolo Nemecko, potom Maďarsko a až potom Slovensko.
Dano, len klud a cakaj. Bud Ti prinesie postar balik / zlty listok, alebo Ti prinesie vyzvu z postoveho colneho uradu na zdokladovanie / preclenie zasielky s instrukciami.
máte niekto skusensoti so silikónovými gripmi z ali? popripade porivnanie s origo esi? chcel by som vyskusat esi ale na test mi pridu tie fejkove mensi risk
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Parcel Status Arrived in destination country; awaiting customs clearance
Najprv ti príde takýto list, v ktorom ťa vyzvú aby si doložil doklady o hodnote tovaru. Z tých vypočítajú výšku DPH/cla.
Ja som im poslal screenshot objednávky z eshopu, Paypalu a bankového účtu. Ďalší deň prišiel balík, kde som ako dobierku zaplatil vypočítanú DPH + 3,60E pošte za to, že to vybavili za mňa a prebral si balík. K nemu bola priložená takáto faktúra.
Tesak https://www.aliexpress.com/item/2018-Men-Women-3-Lens-Outdoor-Sport-Bike-Bicycle-glasses-Cycling-Sunglasses-Cycling-Eyewear-Cycling-glasses/32855586329.html?shortkey=VneYFnYj&addresstype=600
pozri tieto. perfektna kvalita. Dnes som obejdnal uz tretie.
misung áno 😉
Dano5, vôbec to nie je zložité. Napísal som im mail v tomto znení + som priložil tie 3 screenshoty. Robota na 5 minút.
Dobrý deň,
v prílohe Vám posielam požadované doklady k precleniu zásielky RU182879317NL, skladové číslo 6689. Priložil som tam objednávku, výpis z Paypal a bankového účtu. Tovar je kupovaný pre osobnú potrebu.
V prípade potreby ma prosím Vás kontaktujte na telefónnom čísle xxx alebo mailom yyy. Ďakujem.
S pozdravom
Vladimír Jančovič
Arrived at destination country
2018-06-10 19:30:00 [GMT+8]
Departed country of origin
2018-06-10 10:30:00 [GMT+8]
Departed country of origin
2018-06-10 10:30:00 [GMT+8]
Shipment accepted by airline
2018-06-08 13:33:13 [GMT+8]
Shipment left country of origin warehouse
2018-06-08 03:22:33 [GMT+8]
Shipment at country of origin warehouse
2018-06-07 15:34:09 [GMT+8]
Shipment dispatched
2018-06-07 11:31:30 [GMT+8]
Arrived in destination country; awaiting customs clearance
https://www.zive.sk/clanok/124442/nakup-z-ciny-colne-konanie-iba-elektronicky-pri-dovoze-cez-sukromnych-prepravcov/
Shipment arrived at country of origin post office
2018-06-15 12:39:00
Arrived at destination country
2018-06-10 19:30:00 [GMT+8]