ja som tiež rozmyšlal nad aero riadilami na cestak a aj sedlovkou aj sedlom na cestak ale pri mojej váhe 92kg sa celkom obávam ako to bude s vydržou. Pri nástupe sa celkom opieram do riadidiel tak neviem no ..... ak vyskušaš alebo ideálne ak by si mal a daš ošahať tak kupim aj ja
Mám z ali rohy, riadidlá, predstavec a sedlovku ( značka BXT a FCFB) cca rok. Za sebou niekoľko pádov. Pri mojej váhe 87kg čínsky karbón vždy prežil viac ako ja. Pri poslednom páde som ohol lyžiny na sedle selle italia a seba dolámal. Keby som bol Číňan.... asi viac znesiem.
Nechal som sa inspirovat a objednal som sedlovku BXT. Z ramu na cestaku mi bude vytrcat len cca 11cm, takze riziko zlomenia bude o dost nizsie v porovnani s MTB, kde by vytrcala viac .
Init len nezabudni prosím skontrolovať resp. odstrániť všetky ostré miesta na ráme v dotyku so sedlovku. Karbón to nemá rád.
A ešte jedna finta, ktorú používam sem-tam: ak je vôľa mezdi rámom a sedlovkou, tak ju vyplním "plechom" z plechovky od piva. Ten trocha prebehnem brúsnym papierom v správnom smere ( tak aby ryhy branili pohybu sedlovky v smere dole/hore).
Ale nevydržal a rozlepil sa, keď som si zle položil bajk na chrbát t.j. bočný tlak cca. 20kg do fľaše (p naložený bajk s taškami ). Zlepil som ho dvojzložkovým epoxidovým lepidlom a je OK.
do prdele, prečo by to niekto robil ?
videl som som už úraz keď sa v plnom zábere zlomila kľuka...
nestojí to za to, ser na to
kupovať pochybné karbónové sedlovky, riadítka, rámy, kľuky, predstavce
mám veľmi čaptavé nohy, teraz mám cestné spd pedále a neviem nastaviť ten istý uhol, ako keď pedálujem na platforme. a po výjazde cítim kolená tak skúšam už všeličo.
Skrutky sú uvolnené na max., kufre sú na vnútornej strane tretry, aby som mal nohy čím ďalej od kľuk - a keď pedálujem na platforme, nohy mám ešte ďalej od kľuk. Päty sú myslím v poriadku, len predok je vytočený von a túto polohu neviem nastaviť.
Ako som pisal, daj kufor do stredu, vznikne vola. Ak budes mat pocit, ze mas slapaj moc dovnutra, posun kufor blizsie k pate. Mne tiez smeruju slapaje smerom von, a takto som to riesil ja .
Dnes mi prisli TLDcka z aliexpressu za 27 eur. porovnanie s originalmi:
balenie - rovanke
material - rovnaky
vnutorna sietka - cinske maju jemnejsiu sietovinu
listocky v nohavicach a visacka - rovnaka akurat ze cinske nemali vo vnutri listocek warning
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nechal som sa inspirovat a objednal som sedlovku BXT. Z ramu na cestaku mi bude vytrcat len cca 11cm, takze riziko zlomenia bude o dost nizsie v porovnani s MTB, kde by vytrcala viac
A ešte jedna finta, ktorú používam sem-tam: ak je vôľa mezdi rámom a sedlovkou, tak ju vyplním "plechom" z plechovky od piva. Ten trocha prebehnem brúsnym papierom v správnom smere ( tak aby ryhy branili pohybu sedlovky v smere dole/hore).
Este mi ostava vybrat karbonove kosiky s postrannym otvorom na vyberanie flase.
Edit: Keby niekto hladal, tu maju par kosikov, jeden s otvorom dolava (pri osadeni na sedlovu trubku smeruje doprava) a druhy s otvorom doprava .
https://www.aliexpress.com/item/Deemount-25gram-Carbon-Fiber-Bottle-Cage-Bicycle-Cycling-Water-Bottle-Holder-Matte-Furnish-Comes-with-Stainless/32815739846.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dnLcCDH
Ale nevydržal a rozlepil sa, keď som si zle položil bajk na chrbát t.j. bočný tlak cca. 20kg do fľaše (p naložený bajk s taškami ). Zlepil som ho dvojzložkovým epoxidovým lepidlom a je OK.
rozmyslam ci to riskunut alebo radsej nieco overene s lokalnych shopov
videl som som už úraz keď sa v plnom zábere zlomila kľuka...
nestojí to za to, ser na to
kupovať pochybné karbónové sedlovky, riadítka, rámy, kľuky, predstavce
https://www.aliexpress.com/store/product/WEST-BIKING-Bike-Pedals-MTB-Road-Bicycle-Pedals-Purple-Aluminum-Alloy-Platform-3-Sealed-Bearing-Ultralight/1924503_32831480941.html?spm=2114.search0104.3.17.72e16aa5YqDsjB&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_5012611_10696_5012511_10084_10083_10618_10307_10820_10821_10303_5012811_10059_100031_10103_5012711_10624_10623_10622_10621_10620_449,searchweb201603_55,ppcSwitch_4&algo_expid=69374be1-d053-4fa4-8d12-65ce33d2d368-2&algo_pvid=69374be1-d053-4fa4-8d12-65ce33d2d368&priceBeautifyAB=0
Možno blbá otázka, má každý pedál rovnaký závit (myslím Bmx, cestný,...), lebo niekde som videl rozmer 9/16 coll.
balenie - rovanke
material - rovnaky
vnutorna sietka - cinske maju jemnejsiu sietovinu
listocky v nohavicach a visacka - rovnaka akurat ze cinske nemali vo vnutri listocek warning
som zvedavy ako sa to bude spravat v pracke
https://www.aliexpress.com/item/New-Designs-Motocross-Bicycle-Quick-Dry-Shorts-Downhill-Mountain-Sprint-Bike-DH-Shorts-MTB-Cycling-Motorbike/32861386023.html?spm=2114.13010708.0.0.3a994c4dtodBfq