1. Objednával som ja - kozmetickú špachtľu pre polovičku. Tá vec od začiatku nešla nabiť, použila ju raz asi 10 minút, potom kľakla a nedala sa už vôbec nabiť ani spustiť. Reklamácia 13.1., tovar osobne odnesený na centrálu. V aplikácii už týždeň vidím status "Otestováno" a ďalej nič, nehýbe sa to. Ani na tlf otázku čo s tým mi nevedeli odpovedať.
2. Objednával syn - dva externé HDD a hub. Kuriér priniesol papierovú bublinkovú obálku s tými HDD v hodnote cca 700 EUR (asi je to bežné, neviem), no hub chýbal. Syn reklamoval - vraj momentálne nie je na sklade, keď bude tak Vám to dopošleme. Ale ani bu, ani be, že posielajú nekompletnú objednávku. Po naťahovačkách nakoniec vrátili peniaze, hub nemajú napriek tomu, že v eshope stále svietil 1 kus skladom.
3. Objednávala drahá - žehliacu dosku a zubné pasty. Kuriér jej najprv podal brutálne dokrčenú bublinkovú obálku so zubnými pastami (na ktorej bola nálepka KREHKÉ; čert to ber, boli to len zubné pasty, ale z princípu, keby tam naozaj bolo niečo krehké tak je to v pánu, krabičky tých pást vyzerali akoby ich zožula krava) a potom narýchlo spoza dverí dosku a zdrhal. Drahá vošla do domu a ja keď som to zbadal jej vravím aby rýchlo bežala za ním, že tá doska má zlomenú jednu nohu a druhú ohnutú; v tej rýchlosti pred domom si to hneď nevšimla. Neskôr sme zistili, že chýbajú aj dve gumené nožičky na nohách. Kuriéra sme pred domom zastihli kým sa otáčal, len stiahol okienko, že on nič neberie, že on už tovar vydal a normálne zdrhol. Ešte som na neho aj kričal aby sa vrátil, ale ani nepribrzdil. Reklamácia po telefóne- dosku mám v aute a dnes ju veziem na centrálu.
Neviem či je alza už tak sebavedomá svojou pozíciou na trhu, ale takto si zákazníkov neudrží. Ja sa už normálne bojím aký problém zase príde keď si niečo objednám namiesto toho aby som sa na nové veci tešil.
Edit: Tak som im tam práve napísal recenziu a som zvedavý, či ju zverejnia. Napísal som len stručne to, čo tu.
https://www.alza.sk/sencor-sac-mt9020c-d5581270.htm?o=1
Ja ti neviem, z matiky som síce veľmi jednotky nenosil, ale výška mi vychádza na 63,4m a šírka na 35,5m
mozem vediet aka oled to bola ci nahodoue nie LG ?
moja otazka ak je preco si to nezaniesol sam teda. z vlastnej skusenosti asi tusim ze preco ak to bola vacsia tv
Lehota na vybavenie reklamacie zacina plynut dnom nasleducim odo dna prijatia zasielky. Urob si screenshoty trackingu, keby sa to nahodou zmazalo. Je uplne jedno, ci to rozbalili alebo nie. Lehota je 30 kalendarnych dni (rataju sa vsetky dni). Takze ak to nevybavia do 30 dni, tak im posli (odporucam postou a doporucene, aby si mal dokaz) odstupenie od zmluvy a musia ti vratit peniaze. Keby chceli lehotu predlzit, tak s tym nemusis suhlasit. To nie je tvoj problem,ale ich.
https://www.soi.sk/sk/najcastejsie-otazky/reklamacie.soi
Ano, cielene Ti chceli zneprijemnit sviatky a preto to nenaskladnili hned a naschval to nechali cakat bokom, aby sa Ti pomstili. Vobec to nemoze suvisiet s naporom na expediciu kvoli black friday/cyber monday a ze to proste ludia v sklade fyzicky par dni nestihali, alebo to proste omylom zalozili inym tovarom a nevsimli si, ze to este neprijali. Urcite chceli mat reklamaciu v rieseni co najdlhsie, lebo im to zlepsuje imidz. Ukrajinci v ostrelovanom Chersone nemaju tak vazne zivotne problemy ako vy tu poniektori...
EDIT: jasna pasca! lto