http://www.bike24.net - vydareny obchod, je sice o par centov drahsi ako bike-discount.de, ale ma lacnejsiu dopravu a udajne akcetpuje kreditky zo SR, slusny vyber
dnes som s nimi komunikoval, rychle reakcie a ochota
No ja cakam od pondelka a stale je stav In process, neodoslane. Uz som im aj pisal, ze kedy to odoslu, tak ze soon
Akoze su stale v tom rozsahu poctu dni, ktore uvadzaju pri bicykli, ale nechapem naco tam potom pisu, ze odosielaju okamzite.
V dnesnej dobe si myslim ze odoslanie do 1-2 dni, ak je produkt skladom by mal byt uz uplny standard.
No ja stale cakam, ale stala sa medzitym taka velmi zvlastna vec. Platil som za bicykel kreditkou, mal som na ucte dodnes, po tyzdni, stale len blokovanu tu sumu za bicykel, nebola zuctovana. A dnes ked pozriem tak blokacia z uctu zmizla a suma sa nezuctovala, cize akoby platba nakoniec nepresla. Objednavka zatial stale "In Process". Velmi divne.
No ale autorizacia platby netrva len po dobu blokacie platby? Bicykel mi uz odoslali dnes ale stale mi peniaze z uctu nezmizli. Este sa mi take nestalo.
M4rek22 je to chyba obchodnika (ze nema peniaze a posiela tovar), ale peniaze cez visa/mc od banky kupujuceho dostane uz/az/ po odoslani clearing suboru, zuctovania.
Ked ti bike pride a peniaze neodidu, bude prinajmenšom slusne sa im ozvat. Mozu to (bez rizika neopravnenej reklamacie) poslat do zuctovania myslim do 90 dni.
Obchodnikovi staci na zuctovanie (v principe,zjednodusene povedane) cislo karty, datum, suma a autorizacny kod (z autorizacie)
Takže mi vrátia peniaze a mám si ten tovar doobjednať, že to bude rýchlejšie ako keby som čakal že mi ho pošlú obratom späť. Nechápem prečo to týždeň ležalo na pošte a nik mi nedal vedieť, každopádne som našiel na nete lacnejšiu ponuku inde a objednám to odiaľ. Všetko zlé je na niečo dobré
Šlo to poštou alebo kuriérom? Možno taká klasika s nemeckými eshopmi. Nenapísali na zásielku číslo.
Ja keď beriem niečo z DE a podľa trackingu už vidím, ktorá spoločnosť to bude doručovať, tak rovno píšem mail či majú číslo a ak nie tak nech si ho doplnia do systému. Stalo sa mi to už viac krát.
Aj ja, ale niekedy ho napíšu, inokedy nie a preto rovnako, ako volodaj, vždy keď vidím, že to prekročilo hranice volám alebo mailujem spoločnosti nech si doplnia mobil,
volodaj Z toho trackingu som nebol moc múdry. 12.1 to ešte bolo v preprave a zrazu 16.1 už na ceste späť Ako prdím na to. Peniaze mi cez PayPal vrátili a budem to riešiť cez iný eshop. Ten ma v doručení zatiaľ nesklamal.
Akonáhle Bike24 zabalí objednávku a balík odovzdá prepravcovi, pošle ti mail s predmetom "Your order from BIKE24 is on its way" a dole máš modré tlačidlo na sledovanie zásielky ale pozor, po stlačení sa dostaneš na web, kde by sa ti mal zobraziť preklik na externý web s trackingom konkrétneho prepravcu, ktorý ti ukazuje presne kde sa nachádza balík, keď sa blíži na Slovensko. Skús nabudúce sledovať to. Podľa typu prepravcu sa niekdy ešte dá rozkliknúť samostatná stránka sledovania na Slovensku, kde som raz dokonca mala údaje priamo na kuriéra. To mi však išlo len na pc, nie v mobile.
DHL má asi databázu zákazníkov podľa adries a vedia sa nakontaktovať. Tento eshop má lacnejšie poštovné, tak to látajú Packetou alebo poštovými holubami, ktoré zdá sa niekedy poblúdia
Nejde o to, že by to "poblúdilo" lenže kuriér nemá číslo telefónu na zákazníka a nie každý skúša zvoniť. Aj to sa mi stalo, že kuriér zvonil a dal mi balík z B24 do ruky s tým, že skúsil, lebo adresa sedí a vie, že Nemci nedávajú číslo a je mu ľahšie to proste doručiť ako to brať späť. Prípadne si to kamoši dávajú posielať do firiem, kde kuriér vyklopí na recepcii všetko, čo ide na danú adresu bez toho, aby obvolával konkrétnych ľudí. Lenže nie každý kuriér to takto robí, niekto nevidí mobil a rovno to odnesie späť.
Stalo sa mi, ze mali status, ze odovzdali prepravcovi, balik nikde, po urgencii mi pisali, ze sa obcas stane, ze to daju zlemu (neviem komu zlemu) a oni si to potom nejako prerozdelia ci co, po tyzdnu sa balik objavil a dorucili mi ho. Bolo vtedy 7e postovne , tak ais preto Vratili mi postovne. Mali akurat jedinu vec, ktora uz nikde inde, alebo nie za tu cenu.
Naposledy tusim tracking tiez nic a zrazu dosiel kurier. Mam pocit, ze za posledny rok sa nejako pokazili v tomto. Telefon v adrese ale treba. Inak naposledy sa mi stalo, ze mi balik (z ineho eshopu) mala doviezt jedna spolocnost a zrazu vola kurier necakane, som dosiel a uplne ina spolocnost. Asi si to prehadzuju medzi sebou, co celkom chapem , ked su kamosi kurieri.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Akoze su stale v tom rozsahu poctu dni, ktore uvadzaju pri bicykli, ale nechapem naco tam potom pisu, ze odosielaju okamzite.
V dnesnej dobe si myslim ze odoslanie do 1-2 dni, ak je produkt skladom by mal byt uz uplny standard.
btw. tracking uz mam ale do vikendu prilba asi nepride
Že si nekúpil uňho
Ked ti bike pride a peniaze neodidu, bude prinajmenšom slusne sa im ozvat. Mozu to (bez rizika neopravnenej reklamacie) poslat do zuctovania myslim do 90 dni.
Obchodnikovi staci na zuctovanie (v principe,zjednodusene povedane) cislo karty, datum, suma a autorizacny kod (z autorizacie)
Ak by to niekoho zaujimalo, bicykel mi prisiel na 7. pracovny den od objednania.
https://activetracing.dhl.com/DatPublic/datSelection.do
Zadávam referenciu ako číslo mojej objednávky a stále nič, už 4. deň.
Či zadávať niečo iné?
Ja keď beriem niečo z DE a podľa trackingu už vidím, ktorá spoločnosť to bude doručovať, tak rovno píšem mail či majú číslo a ak nie tak nech si ho doplnia do systému. Stalo sa mi to už viac krát.
Nemci kvoli GDPR nesmu postupit telefonne cislo prijemcu kurierovi, treba to obist a zadat tel. cislo do adresy
Naposledy tusim tracking tiez nic a zrazu dosiel kurier. Mam pocit, ze za posledny rok sa nejako pokazili v tomto. Telefon v adrese ale treba. Inak naposledy sa mi stalo, ze mi balik (z ineho eshopu) mala doviezt jedna spolocnost a zrazu vola kurier necakane, som dosiel a uplne ina spolocnost. Asi si to prehadzuju medzi sebou, co celkom chapem