Platforma na oko vyzerá výborne, no reálna skúsenosť je reálna skúsenosť,
Ďakujem
Juraj
Divne sú rozdiely v shippingu, najdrahšie doručenie je z Poľska a Talianska 300€, Španielsko, Portugalsko majú za 80€, Nemecko 120€.. pekne to uvádzajú pri kúpe. Poplatok za kúpu cez nich je 5% dohodnutej ceny za bike bez shippingu.
Celkovo som spokojný, support firmy bol úžasný, hneď odpisovali, chceli aby bol zákazník spokojný, ozaj som sa doteraz s ničím takým nestretol. A hlavne mám bike o 1000€ lacnejší ako by som našiel tuna, aj keď som kus ošedivel za ten mesiac.
Kúpu aj napriek problémom odporúčam, dovoz z iných krajín je vraj rýchly, zákazník je chránený
A tak som si našiel tento bicykel - https://buycycle.com/en-sk/bike/via-nirone-7-105-2023-31894 . Pôvodná cena bola 800€ + provizia sprostredkovatelovi okolo 60€ + doprava okolo 118€ z Talianska (Puglia). Ako prvé, som pohľadal či neexistuje promo kód -a hľa, po zadaní bola doprava zdarma. Okrem toho som sa predajcu spýtal na 10% zľavu a vyhovel. A teda som zakúpil bicykel za 720€ + 44€ provízia = 764€ za nový, nikdy nepoužitý cestný bicykel. Nákup som uskutočnil cca 28.6. a do 03.07. predajca pripravoval a zabalil bicykel, potom to bolo odoslané a včera 09.07. dorazil. Korešponduje s fotkami, je úplne nový a nepoškodený.
U mňa má teda tento portál palec hore.
Dejstvo 1. Sklamanie
Našla som si krásny bicyklík čo vyhovoval vo všetkom mojim predstavám, predajca komunikoval super, dokonca mi poslal svoju stravu kde som si mohla overiť jeho najazdené kilometre, všetko vyzeralo ideálne do momentu kedy som klikla na "Kúpiť" a zistila som, že zo Spojeného kráľovstva sa prepravuje len do Spojeného kráľovstva. Tak sa neokašlite ako ja... (Zisťovali sme, nie, výrazne sa neoplatí sa snažiť to poslať mimo buycycle... je to škoda ale je to tak)
Dejstvo 2. Turecké trhovisko
Ako som zistila počas ďalšieho výberu, buycycle je úroveň tureckého trhoviska - každý zjednáva, a všetci očakávajú, že vy budete - samozrejeme sa na prvý pokus všetci tvária chrumkavo a ako to nejde, a ako to nie je nadhodnotené, a potom mi jeden pán ponúkol o 1000 € nižšiu cenu, než za akú to pôvodne ponúkal ... Takže - rozhodne sa nebojte zjednávať !
Dejstvo 3. Nákup
Odporúčam trochu pogúgliť kódy, dá sa nájsť kadečo + samotná stránka Vám neustále generuje nejaké cez newsletter
takže odo mňa :
B-CM-BUYNOW FREESHIPPING
OFF_B30 30%
B-CM-BUYINJUNE 30% ( stale funguje a už je júl - takže skúšajte)
Nákup samotný po dohode so súkromným predajcom (osobou) prebehol hladko. Mali sme veľmi dobrú komunikáciu, a keďže predajca Vám môže posielať fotky, ale mne ako kupujúcemu to nešlo, tak som dostávala fotky z priebehu všetkého. Naozaj som narazila na ochotného človeka. Videla som ako mu došiel baliaci materiál, ako to balil, kam mi dal čo ... fakt super...
Dejstvo 4. Sklamanie a doprava
Doprava sama o sebe bola bez problémov, trvanie išlo všetko rýchlo akonáhle to bolo v preprave... išlo to UPS, oni majú trochu neprehľadný systém informovanosti konečného odberateľa, ale netrvalo to dlho (konkrétne od prebrania do finálnej dopravy z DE 2 dni.
Sklamanie - krabica prišla s milion roztrhnutiami na xy miestach kde tie diery nemali čo robiť. Zároveň hlavný otvor držal len na jednej lepiacej páske ktorá vyzerala že tam bola dolepená značne dodatočne a všetko ostatné bolo pretrhnuté. Všetko som dôkladne fotila a žiadala kuriera nech o tom rovno urobí zápis ( nie , nechcelo sa mu, ale vyžadovala som to). Čakala som najhoršie.
Dejstvo 5. Radosť
Našťastie !
Obalový materiál síce hodnotím ako hrozný, lebo taký ten "papierový prach" bol všade a bicykel bol súci akúrať tak na umytie ... ale všetko bolo presne ako mi to predajca nafotil.
Následne odo mňa stránka vyžadovala potvrdenie, chceli doplniť fotky v prípade nespokojnosti ( a tam bolo milion možností, s čím máte možnosť byť nespokojní ... ) ...
Bicykel prišiel v odpovedajúcom stave a za veľmi výhodný peniaz.
Snáď moja skúsenosť niekomu pomôže.
Zaobstaral som si Cannondale Topstone Carbon Rival AXS (neprekvapivo) s elektrickým Sramom 2x, čo je super pre mňa a lokálne cestičky. Zároveň tam sú integrované svetielka. Budúci rok mám naplánovaný výlet do Slovinska, kde sa mi určite viac hodí gravel, má to kopec úchytov na kadečo, takže sa veľmi teším, keď ho budem môcť pojazdiť.
Čo sa týka Buycycle, čítal som veľa negatív. Ľudia sa nedostali k peniazom a podobne, prípadne vrátili bicykel a 2 týždne nič nepočuli od nich. Ja som to skúsil, cena bola viac než lákavá. Celkovo to trvalo 2 týždne (objednal som to 28. septembra, dnes to prišlo). Až na výhrady voči štedrému času na zabalenie (7 dní, aby som zhodil riadidlá, kolesá a dal to do krabice????) a UPS, ktorý celý čas super a jak sa to dostalo na Slovensko, aktualizácie zomreli jak moje sny a nádeje. Ale prišlo to, viac-menej ok. Dokonca som písal aj na support (potreboval som zmeniť adresu doručenia, lebo ich systém mi ju vypľul nejak divne) a tiež aj maličku reklamáciu po doručení a bolo to mega rýchle a odpísali doslova do hodiny. Za mňa teda Buycycle fajn, no druhý krát asi objednávať nebudem cez nich. To by skutočne musela prísť nejaka mega lákavá ponuka.
Ahojte, pridávam pokračovanie: dňa 05.12.2024 bajk dorazil do obchodu v Mníchove (Veloroo) kde ho začali kontrolovať. Písal som priamo do obchodu či bajk dorazil v poriadku a či je všetko OK. Zistili že bajk bol prebalený v Holandsku a že v balení chýba krabica do ktorej som uložil pre kupcu doplnky (hodnota cca 450€). Bol piatok 06.12.2024 a kontaktoval som Buycycle.com, oni mi odpísali že celú vec evidujú a že ju budú riešiť. Ja som sa už s kupujúcim nevedel skontaktovať že niečo nie je v poriadku. Buycycle.com mi odpísal na moju "sťažnosť" prečo mi niekto prebalil bicykel atď. že zásielky majú poistené a nemusím sa ničoho báť. Včera ráno mi prišlo avízo do buycycle.com appky že si už môžem požiadať o vyplatenie predajnej sumy sa bajk. V tomto momente si nemyslím že bajk je už u kupcu. Ja mám peniaze na účte čo je v mojom prípade nahlavnejšie a buycycle sa mi zatiaľ neozval že by niečo nebolo v poriadku s bajkom...
Po celej tejto skúsenosti s buycycle.com v budúcnosti ich služby ASI využijem keď na SK a CZ trhu nebudem vedieť predať bajk ako teraz...
Mala som dost obavy lebo kupec sa len spytal ci je bicykel dostupny a hned ho kupil, poslala som mu preto dodatocne asi milion dalsich fotiek aby mi ho nevratil kvoli nejakej vade. Krabicu neodporucam objednavat, popytajte sa znamych ci nemaju z noveho bajku, pripadne v dakych obchodoch, to co mi prislo rozhodne nestalo za 30eur (tie vam strhnu z predajnej ceny). Takisto baliaceho materialu nebolo dost (na obalenie ramu + dva stvorce na predne koleso), ja som ho preistotu este pobalila do bublinky).
Samotne odoslanie prebehne tak, ze si vyberiete termin kedy budete doma (ku mne prisiel SPS kurier, takze pochybujem ze to funguje aj cez vikend) a kurier pride a vezme krabicu. V instrukciach chceli aby som jeden stitok na odoslanie nalepila na krabicu, druhu kopiu vlozila do krabice a tretiu kopiu dala podpisat kurierovi ze to prevzal. Pozeral na mna ako puk, ze to este nerobil ale podpisal
Casovo to vychadzalo asi takto:
Predaj 04/03 -- Krabica prisla 07/03 -- vybrala som si termin vyzdvihnutia 12/03 -- dva dni predtym sa mi vygeneroval stitok k odoslaniu -- 12/03 prisiel kurier -- 14/03 pisal kupec ze bajk dosiel v poriadku (Nemecko).
Kedze 14/03 bol piatok, peniaze prisli za 2 pracovne dni - utorok na ucet (CSOB).
Ak odhliadnem od tej krabice a (podla mna) zbytocnych 30Eur, hodnotim cely proces velmi pozitivne
bajk mi šiel z Florencie. Predajca pýtal 2500, dohodli sme sa na 2250. S dopravou a kontrolou to bolo okolo 2450e… trvalo cca 3 týždne, kým mi bicykel doručili (predajca ma asi 2 týždne na zabalienie a následne odoslanie)…
potom mali bicykel skontrolovať… samozrejme žiadna kontrola nebola… bajk mi prišiel s ohnutou oskou… reklamoval som u predajcu osku a ošúchané riadidla, ktoré neboli nafotené. Predajca navrhol 100e za riadidla a 30e za osku. Prišlo mi to fér, nakoľko ostatné na bajku sedelo a veľmi sa mi páčil
problem nastal, keď som zbadal, že bajk prišiel len s jednými kolesami, ale v inzeráte bolo uvedené, že sa predáva s dvoma pármi kolies. Jedny mali byt mavic comete a druhé tréningové ursus… prišli len s kolesami ursus… tak som to riešil s predajcom, ktorý tvrdil, že on ma inzerát v taliančine a tam je uvedené, že ich predáva na kolesách ursus… hodil som to do chatu AI a mal pravdu… lenže v anglickom inzeráte na základe, ktorého som kupoval bajk, bolo jasne uvedené, že predava s kolesami mavic a plus pridáva tréningové kolesa ursus… takže zase ťahanice a buycycle…
kým odpíšu trvá to 2-5 dní…
Nakoniec si buycycle priznali chybu a navrhli mi kompenzáciu 130e od predajcu a 400e za chybu prekladu s kolesami, ktorú mi uhradil buycycle… takže suma sumárum -530e z ceny bajku
Mám peknú časovku za 1900e, na elektrike, v parádnom stave a kadejakými doplnkami.
Aj keď kolesa mali asi vyššiu hodnotu, súhlasil som. Mám v pláne kupit plny disk.
Taaaaaakze z mojej skúsenosti môžem buycycle smelo odporučiť.
Samozrejme som mohol bajk vrátiť, ale už som sa doň zaľúbil
Mal som S-Works Roubaix na predaj, bol pridaný aj tu, no nakoniec sa ozval nejaký Johannes z Berlína v nedeľu večer. Zaujímal sa o bike, pýtal sa na nedokoncalosti. Ja som mu ochotne popísal bicykel, povedal som mu, čo na ňom je a čo by bolo vhodné vymeniť, chcel vedieť, kedy bol naposledy servis. Poslal som mu dodatočne niekoľko fotiek, aby vlastne vedel, čo kupuje a aby som ja bol chránený (do určitej miery) pri prípadnej reklamácii.
Chlapíkovi sa bicykel páčil, v nedeľu okolo 11tej večer sme sa dohodli, že ráno to uzatvoríme a bicykel zoberie, dal som mu cenovú ponuku na ráno. Pred 7 ráno mi pípla aj notifikácia, že to je zaplatené a mám bicykel pripraviť. Bol som ochontý mu spustiť, nakoľko reagoval dobre a rýchlo, nemal problém s nedokoncalosti a popravde, aj som sa ho už chcel zbaviť lebo mi zavadzal.
Nasledovalo balenie. Ja som krabicu mal z predchádzajúcej kúpy a to vrátane všetkého obalového materiálu. Takže som do aplikácie dal, že mám svoju krabicu a nechcem tú ich za 30 €. Bicykel som nafoti pred krabicou, obalený materiálom, v krabici ... jednoducho všetko, čo odo mňa chceli. A že toho bolo dosť, reálne som spravil asi 14 fotiek, čo najviac detailne, aby videli, že je to ok. Najväčší gól prišiel, keď som zadával rozmery krabice a zdrbali ma, že je to príliš veľké pritom krabica od nich
Pôvodne som mal dátum vyzdvihnutia zajtra (piatok), no ešte v pondelok som písal na support, aby mi to presunuli na dnes, čo ochotne spravili. Že vraj tam majú pravidlo, 1 + 2, teda minimálne dva dni od dňa zaplatenia môžu dať najskôr vyzdvihnutie. U mňa prebehol predaj v pondelok, takže najskôr vo štvrtok. Zaujímavý poznatok.
Práve som bicykel odovzdal FedEx-u, môžem už len sledovať, kde sa bicykel nachádza a dúfať, že sa nič nepokazí počas prepravy a všetko dopadne dobre.
Pravdepodobne napíšem ešte part 2, t. j. doručenie u kupujúceho, výsledok a vyplatenie peňazí.
Mimochodom majú pomerne príjemne (aj keď možno na mobile nešikovne) spravené zadávanie údajov o platbe. Samozrejme, požadujú na overenie identity aj občianský, no malo by to fungovať tak, že po potvrdení príjemcu mi do 2 pracovných dní uvolnia peniaze a ja si kliknem v appke, následne mi ich pošlú (zase 2-3 prac. dni).
Naposledy sme sa dopracovali k tomu, že som odoslal bicykel, bolo to 5.6.2025. Deň na to bol bicykel už v Nemecku a tam stál niekde v zaprášenom sklade až do utorka, kedy bol doručený kupcovi. To bolo 10.6.2025. Kupec mi poďakoval, pobavili sme sa ešte kus. Bol z bicykla nadšený. Neskôr sme sa už nekontaktovali.
Reklamácie som nemal žiadne, takže mi uvoľnili plnú sumu mínus poplatky.
Kupec ho prebral, systém mi potvrdil doručenie (aj keď o niekoľko hodín neskôr). Čo bolo ale mätúce pre mňa bol systém sprístupnenia peňazí.
Píšu tam, že do 2 prac. dní to bude uvoľnené ale nájdete niekde aj text, že do 3-4 prac. dní. A čo bolo najviac divné, bol dátum, kedy mi uvoľnili peniaze.
Keďže som mal doručenie 10.6. myslel som si, že mi to pustí vo štvrtok večer (včera, 12.6.) Nebolo tak. V systéme platby som mal ale dátum 11.6. čo nesedelo ani s jedným dátumom. Ale bol to teda dátum, od kedy sa počítali tie 2 prac. dni.
Dnes ráno som našiel notifikáciu, že môžem presunúť peniaze na účet. Ráno o 5tej som to dal, o 15tej to už bolo u mňa na účte (mám ČSOB pre kontext).
Do budúcna zvážim predaj, ak sa mi tu nebude dariť, presne ako to bolo teraz.