zaleží čo píliš, aký priemer, ono s tým rezneš kludne aj 20cm.. ale z pravidla tak každých 5-10 rezov, pokvapkám rovno lišta-reťaz, pretočím a ide sa ďalej
Ak by boli tie dva akumulatory v pile zapojene v sérii , tak aternativne by bolo možné použit baterku z e-biku. Baterka v crussise ma po jej zapnuti vystup napetia na svorkach, ak by pila nevyzadovala nejaku smart aktivaciu, zapojenie by bolo jednoduché.
25 Ah by tej pile zabezpecilo peknú vydrž…
Hornym frezkam od inych vyrobcov ako bosch alebo makita uz neverim . Vydrz lozisk a vyvazenie rotora byva pofiderne co ma za nasledok nizku zivotnost. Radsej ako tuto baterkovu sa oplati Makita rto702 na kabel. Je to dozivotné naradie.
Tak su to veci na obcasne pouzitie a baterkac sa hodi, ked kabel nejde pouzit, pripadne zavadzia. Neni su inak tieto lidlacke veci, hlavne performance zle, okrem veci ako vrtaky , frezky (okrem performance), to byva este vacsi sunt ako Lux classic, co je uz co povedat Vrtak tupy od nova a pod
Lozisko by malo ist vymenit snad. Ale tak priamo v navode je , ze komercne pouzitie sa zakazuje
Baterka z ebiku by mala byt velmi dobra na toto, co som zbezne pocital, tak viac 2-3x vacsia kapacita, ako tieto 2ks bateriek. Oni su zapojene ako 40V (36V v zatazi), tak ak vies z ebiku vytiahnut kablom 40V (36 V), 2V naviac nevadi, tak cez adapter to napojis lahko. Ale treba pocitat s tym, ze pila si vie cucnut riadne A, neviem kolko vie dat max. ebikova baterka. Tento setup by bol super, ze dotiahnes na ebiku lahko pilu aj seba a este aj s nou popilis a naspat hoc aj na vybitej baterke dolekopcom
tak pri AKU veciach je to o tom ktory si zvolis a potom beries naradie hromadne.. mat kazdy pristroj ineho vyrobcu je blbost a rovnako mat len jedno AKU naradie, to potom ozaj vychadza draho..
inak toto nove performance ma hlavne vyhodu ze to ma 5r zaruku
Osobne pouzivam naradie len ako hobby, ale zase veľmi často.
Za tie roky som sa vsak naucil že radšej si kupim Makitu s dvojrocnou zarukou čo vydrží aj 15 rokov ako lacne naradie s 5ročnou zarukou, ktore budem kazdý rok reklamovať či neustale bojovať s komforom použivania. A rozdiel v cene uz nieje taký priepastný ako kedysi.
Mam dokonca jednu fajnotku - bruska Festool rotex 125. Rotacná a excentrická bruska v jednom. Neskutočný pracant. Silná ľehká vyvážená a trvacna. Neviem si prdstavit koľko Lidlackych brusok by som spálil za tie roky. Mozno aj kazdý týzdeň jednu…
tak pri AKU veciach je to o tom ktory si zvolis a potom beries naradie hromadne.. mat kazdy pristroj ineho vyrobcu je blbost a rovnako mat len jedno AKU naradie, to potom ozaj vychadza draho..
a aj tie performance nieco vydrzia? lebo klasika mi okrem vrtacky nevydrzalo nic dlhsie nez dva roky - posledne skapala priamociarka mesiac po konci zaruky, wapka 9mes., bruska 1mes. a 4 mes., priamociarka 25mesacov.
performance vydrzia snad este menej lebo bezuhlikov+kopa elektroniky okolo toho, ale zase 5 rokov zaruka. btw ked dostanes z reklamacie novy tovar tak sa ti znova rata zaruka od zaciatku, ako doklad sluzi reklamacny protokol
a aj tie performance nieco vydrzia? lebo klasika mi okrem vrtacky nevydrzalo nic dlhsie nez dva roky - posledne skapala priamociarka mesiac po konci zaruky, wapka 9mes., bruska 1mes. a 4 mes., priamociarka 25mesacov.
performance mám AKU skrutkovač C3 ten vydrží nemožné, sused kúpil dajaký príklepový, zhorel mu za 2 hodiny..
zelených "kktín" mám viac, väčšina náradia z rokov 2017-2019 a drží všetko.. a také búracie kladivo dostalo už riadne zabrať. jediné čo nevydržalo bola 230 karbina D4, ale to bol "známy" nahovno model..
Je na diskusiách dosť rozoberaný problém s poslednými modelmi, preto treba sledovať ktorá verzia sa oplatí a ktorá nie, nie všetko novšie je lepšie, a občas radšej vziať A1 než D4..
zvyknem nakupovať vždy cez akcie v kombinácii s kupónmi cez eshop (kvôli faktúram, netreba hladať bločky) a to vychádza náradie v priemere za 30-40€
Jj, verzii byva velakrat vela, niektore su ok, niektore zle. Priklepove kladivo mi doslo take, ze priklep nefungoval . Dalsie ok. Su ludia, co postavili dom s tesco naradim, ktore neustale vracali/reklamovali
Inak 30e za adapter baterky 18-18 je riadne ustrelena cena. Plus treba ale pocitat este s tym, ze (aspon v pripade makity), ze to naradie (ps) baterku moze aj zlikvidovat, pretoze ta nema prislusne veci na ochranu proti pretazeniu (min. tie cinske nie) , co funguje voci inemu vyrobcovi (neviem presne ako sa to vola).
Inak baterkova makita horna freza stoji 150e, baterka 4Ah 55e.
Nik sa ti neprihlási. Všetci dobre vedia, že vlastniť Lidl stojan je nutná podmienka pre registráciu do MTbiker fóra.
Takže, ak tu niekto nezodpovedný bez stojana je, nebude sa chváliť porušovaním pravidiel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.lidl.sk/p/parkside-performance-aku-multifunkcna-freza-3-v-1-pmfap-20-li-a1-bez-akumulatora/p100374332
25 Ah by tej pile zabezpecilo peknú vydrž…
Hornym frezkam od inych vyrobcov ako bosch alebo makita uz neverim . Vydrz lozisk a vyvazenie rotora byva pofiderne co ma za nasledok nizku zivotnost. Radsej ako tuto baterkovu sa oplati Makita rto702 na kabel. Je to dozivotné naradie.
Lozisko by malo ist vymenit snad. Ale tak priamo v navode je , ze komercne pouzitie sa zakazuje
Baterka z ebiku by mala byt velmi dobra na toto, co som zbezne pocital, tak viac 2-3x vacsia kapacita, ako tieto 2ks bateriek. Oni su zapojene ako 40V (36V v zatazi), tak ak vies z ebiku vytiahnut kablom 40V (36 V), 2V naviac nevadi, tak cez adapter to napojis lahko. Ale treba pocitat s tym, ze pila si vie cucnut riadne A, neviem kolko vie dat max. ebikova baterka. Tento setup by bol super, ze dotiahnes na ebiku lahko pilu aj seba a este aj s nou popilis a naspat hoc aj na vybitej baterke dolekopcom
Za tie roky som sa vsak naucil že radšej si kupim Makitu s dvojrocnou zarukou čo vydrží aj 15 rokov ako lacne naradie s 5ročnou zarukou, ktore budem kazdý rok reklamovať či neustale bojovať s komforom použivania. A rozdiel v cene uz nieje taký priepastný ako kedysi.
Mam dokonca jednu fajnotku - bruska Festool rotex 125. Rotacná a excentrická bruska v jednom. Neskutočný pracant. Silná ľehká vyvážená a trvacna. Neviem si prdstavit koľko Lidlackych brusok by som spálil za tie roky. Mozno aj kazdý týzdeň jednu…
Ked ma jeden vyrobca super jeden produkt a druhy dalsi, riesenie existuje.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Battery-Adapter.html
https://www.akuadapter.cz/
https://www.spojovace.cz/prechodky-adaptery-k-baterkam-bosch-wurth-makita-dewalt-narex-milwaukee/
Menej caste kombinacie tu: napr. Lidl bateria na stary 18V B+D system
https://www.msd3d.eu/products/aku-parkside-x20vteam-pre-naradie-black-decker-power-connect-18v
performance mám AKU skrutkovač C3 ten vydrží nemožné, sused kúpil dajaký príklepový, zhorel mu za 2 hodiny..
zelených "kktín" mám viac, väčšina náradia z rokov 2017-2019 a drží všetko.. a také búracie kladivo dostalo už riadne zabrať. jediné čo nevydržalo bola 230 karbina D4, ale to bol "známy" nahovno model..
Je na diskusiách dosť rozoberaný problém s poslednými modelmi, preto treba sledovať ktorá verzia sa oplatí a ktorá nie, nie všetko novšie je lepšie, a občas radšej vziať A1 než D4..
zvyknem nakupovať vždy cez akcie v kombinácii s kupónmi cez eshop (kvôli faktúram, netreba hladať bločky) a to vychádza náradie v priemere za 30-40€
Inak 30e za adapter baterky 18-18 je riadne ustrelena cena. Plus treba ale pocitat este s tym, ze (aspon v pripade makity), ze to naradie (ps) baterku moze aj zlikvidovat, pretoze ta nema prislusne veci na ochranu proti pretazeniu (min. tie cinske nie) , co funguje voci inemu vyrobcovi (neviem presne ako sa to vola).
Inak baterkova makita horna freza stoji 150e, baterka 4Ah 55e.
Za 25€ (tvrdia, že zľava 50%), na Karloveskej mali takých odhadom 20ks
Kto ešte nemá...nech sa hlási u súdr. Žinčicu
Za 25€ (tvrdia, že zľava 50%), na Karloveskej mali takých odhadom 20ks
Kto ešte nemá...nech sa hlási u súdr. Žinčicu
Kto ešte nemá? Fakt prosím prihláste sa
Nik sa ti neprihlási. Všetci dobre vedia, že vlastniť Lidl stojan je nutná podmienka pre registráciu do MTbiker fóra.
Takže, ak tu niekto nezodpovedný bez stojana je, nebude sa chváliť porušovaním pravidiel.