Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
Presne tak. Aj u nas bol podobny pripad, ze chalan namiesto Iphonu rozposielal ludom cukor. Treba to oznamit poste ona to stopne.
Kazdopadne som sa popálil a mozno to bolo aj na nieco dobre, teraz to bolo len 55€, nabuduce by to mohlo byť viacej. Takze moja rada znie, ked si nieco objednate, opytajte sa aj na vahu daneho balika ak viete vahu veci co sa ma nachadzat vo vnutry. Keby som to spravil a nie sa do toho nural na poste po vyplateni (aj ked som to poskodil minimalne), tak sa nic nestane. Pripadne nazrite do balika s co najmensim moznym poskodenim (ak to ide), nasledne to zamaskovat a potom Vam balik este vezmu s5 na poste s nejakou "vyhovorkou"
to Chris: u nas na poste mame nastastie velmi "mile tety", viac krat mi vyhoveli vo veciach, ktore vobec nemuseli/nemali by robit. Problem bol len v tom, ze som to otvoril aj ked na poste, inac by mi to zobrala s5 ... Este sama trochu spekulovala ci to nenapisat ako poskodeny balik ze to prislo, no sefka povedala ze nie, co samozrejme chapem. Ale myslim si ze mas pravdu, ze je to aj o ochote ludi, ci to je ochotna stornovat, no urcite sa to da.
vycerpavajuce vysvetlenie.... tak isto ta mozu ofajcit aj na inom inzertnom mediu, alebo aj pri priamom predaji
nehovorím, že sa to nedeje aj tu, ale určite v menšej miere
EDIT: dotyčný začal komunikovať a vyzerá to, že to dopadne dobre a peniaze mi budú
vrátené
EDIT2: zásielka bola osodlaná späť odosielateľovi..
EDIT3: zásielka bola doručená späť na adresu odosielateľa a bola prevzatá, už len počkať na služby pošty, kým dôjdu peniaze a je to doriešené
Som rád, že som to takto doriešil a to bez žiadných problémov.
http://sport.bazos.sk/inzerat/23712438/Maxxis-High-Roller-Ii-26x240-3c--2-Ks.php