Určite veľa ľudí rozmýšľa pri kúpe nejakého komponentu na svoj bicykel, či to bude vec nová, z obchodu, alebo niečo z druhej ruky. Ako začínajúci biker som sa rozhodol pre druhú možnosť. Mám staršiu Meridu s pôvodnými brzdami a tak som pri hľadaní nejakých schopných véčok zablúdil na toto fórum. Nakukol som do sekcie Bazár. Zaujal ma inzerát používateľa 23jump s emailovou adresou [email protected]. Ponúkal Avid Single Digit 7. Čo to som si o týchto brzdách zistil, aj kamaráti mi ich odoporučili zobrať. Tak som sa dotyčnému ozval. Bola sobota, sľúbil, že začiatkom týždňa mi brzdy pošle. Nasledujúci piatok som mu zavolal pre overenie, či mi ich poslal. Tvrdil, že brzdy sú poslané, treba len čakať. Nádejal som sa, že zásielka je už na našej pošte a oznámenie o nej sa len niekde zapatrošilo, tak som od neho chcel podacie číslo. Bez neho by mi teta za priehradkou nepovedala, či sú už brzdy tam. Tvrdil, že lístok stratil. Tak som čakal. Čakal a čakal. Pokúšal som sa mu dovolať, sms-kovať, nereagoval. Neviem, čo si mám o takomto človeku pomyslieť.
Nič sa nedá robiť, musím sa poohliadnuť po iných brzdách...
Vid internetovy obchod Biga. Bol to obchod ktory fungoval niekolko rokov, mal vsetky mozne "vyznamenania" z porovnavacich portalov, nikdy neboli problemy s dodanim tovaru, reklamaciami alebo s odstupenim od zmluvy. A za platbu prevodom mali zlavu okolo 2% (co je logicke, nakolko manipulacne poplatky pri platbe kartou na mieste su 2.0 - 3.5 %). Navonok vsetko fungovalo vporiadku, a zo dna na den prestali komunikovat a desiatky, mozno stovky ludi prisli o peniaze. 3 mesiace predtym ako skrachovali som odtial bral nejaky Tuli vak za 150eur a platil som vopred... takze skoro som o peniaze prisiel aj ja...
- tj nie vsetci. Pointa ale bola v tom, ze na 100% sa neda spolahnut na nic - ani na zabehnutu firmu s dobrou povestou.
Dospelo to k nejakemu rozumnemu zaveru?
ahojte,
neriesil som dalej, mal som inu pracu. nepisal ani on, nesnazil sa ma dalej prompnut k predaju takze som business nechal tak. navyse som zistil ze bike asi ani nie je maly, tak ho jazdim
vyzerá pochybujem o tom...