ahojte, idem sa pochvalit, cez zimu som si chcel troska vytunit bike tak som sa ulakomil na komponenty FSA z ebay, made in china, kupil som sedlovku karbonovu a predstavec, hlavne koli cene (lakomec

), namontoval som ju pred prvou jazdou v januari a vytesoval sa ako som to pekne cele doladil

. teraz pri cisteni
biku som si vsimol prasklinu na sedlovke

no islo ma rozhodit, najzdil som cca 500km. Pri jednom vyjazde som chytil nerovnost na ceste (ani diera ani vytlk) proste taka "vlna" na ceste zrejme padnuty asfalt, samozrejme sedel som v sedle, zacitil som puknutie tak som hned kontroloval
ram ci mi nepraskol, ram je nastastie v poriadku ale sedlovka to nevydrzala
sranda je ze povodnu sedlovku EASTON hlinikovu som uz stihol predat

, takze som si objednal dalsiu samozrejme hlinikovu EASTON
Attachment:
sedlovka FSA made in china 2.JPG
Tiez som vozil original Campagnolo dres a cyklogate a paralo sa to, sice made in italy, ale site bolo v Rumunsku
Ale podstata cinskeho (a ineho) fejku nie je v tom , ze je lacny. Ale v tom, co uz napisala Kristina. Ze je na tom nalepena original znacka a tvari sa ako znacka. Ak by to predavali ako vlastny vyrobok, alebo bez znacky, je vsetko ok. Ak sa to tvari ako nejaky znackovy vyrobok, ale nie je, je to fake a dokonca zakon o tom hovori, ze sa to musi na colnici zadrzat a znicit. Vdak tomu totiz niektori spekulanti zarabaju na nevedomosti zakaznikov, co je v pripade FSA veci casto tazko odlisit, ak to clovek nema v oku dlhorocnymi skusenostami. A vysledkom je potom to, ze sa rozpadne bazarovy obchod, kedze nemas istotu, co je a co nie je fake (v pripade FSA a mtbiker.sk to este ide, ale ina znacka, inde uz je problem).
Kristina dobre vieme čo myslíš ale za "kvalitu" by som si mal priplácať? Kvalita by mala byť štandardom!
Viem, že tí čo tie fejky vyrábajú / predávajú (ale aj čo to kupujú) sa nesprávajú zrovna korektne. Ale tak ako šetria "originál" výrobcovia na materiáloch, pracovnej sile... šetria aj tí (v prípade dresov aj ja) čo to nakúpia = všetko je dnes o peniazoch.
Ja by som dal aj cca 100€ za set ( už som tak pár krát urobil) ale v prípade, že mi vydrží viac a nie ako v mojom prípade dokonca menej ako fake.
momentálne 2 dresy lycrové od nyna (najvyššie modely)
1 dres sportfull body fit
a 1 dres sportfull anakonda
najstarší z nich je lycrový od nyna s firemnou potlačou.... ten už má 4 roky....a na novú sezónu bude treba nový
druhá nyna má 2 sezóny za sebou a minimálne jednu ešte v pohode dá
sportfull sú oba po jednej sezóne a zatial tiež absolútne v pohode
mal som aj pár dresov z číny...ale ten materiál mi proste nevyhovuje...
Ale fake rajdy, predstavec... Ved sa moze clovek zabit. Kamarat si kupil fake "karbonove" rajdy a to je des. Ohybaju sa mu za jazdy a to ma nejakych 60kg.
ale hlavne, ze si zmienil poplatky za adobe...
este daj ten o tej licencii v drese...
...no a presne o tomto som písal pár príspevkov dozadu - len je to žiaľ naopak
* Šmejd za 26€ drží už tretiu/štvrtú sezónu a tie drahé sa párali hneď
3 alebo 4x ich opravovali a potom ma to už nebavilo a opravovala ich manželka - šmejdy sú to
Nie je to také jednoduché zašívať také materiály, to musí byť aj špeci niť.
Určite reklamovať!
Jazdím už 26-tu sezónu,ale nikdy som nemal ani na jednom bicykli nejaký fejkový komponent,či už som začiatkom 90-tych rokov jazdil Shimano,potom prešiel ku Campagnolo a posledných 6 rokov jazdím FSA komponenty.Nikdy mi nenapadlo kúpiť fejk,akokoľvek bola tá cena lákavá.Jednoduchý dôvod-na tom bicykli ja jazdí vo vysokých rýchlostiach a neverím na 100% tým na kolene upečených komponentom, ktoré sú vystavené veľkej záťaži a tlaku-hlavne kolesá, rajdy,sedlovky,predstavce.Ja by som to neriskoval,aj keď nemám peniaze nazvyš.Ale vôbec nechcem moralizovať,alebo niekoho strašiť,je to každého osobná vec,či podstúpi to riziko.
ale hlavne, ze si zmienil poplatky za adobe...
este daj ten o tej licencii v drese...
ty si tak strašne úbohý človek až to bolí..... neviem kde si videl nejaké chvastanie... normálne som reagoval na príspevok predomnou....mne je absolútne jedno kolko ten dres stojí... ide mi o to že ten materiál mi vyhovuje.... a preto si ho kupujem....
ak by ten dres stál len 30 tak si ho kupujem taktiež.. to s cenou nemá nič spoločné..ale vidno že ty sa musíš schválne chytiť len tej časti čo sa ti hodí
Bade mám to ako vedlajší príjem popri TPP