Keď som však podrobnejšie skúmal mapu, zistil som, ze neobsahuje Chorvátsko a ani severné Taliansko - a aj tam sa občas dostanem. Chorvátsko mám možno už vyriešené - niekde (v tomto fóre?) som našiel odkaz na stránku chorvátskeho Garminu a mapu Chorvátska. Keď som si ju stiahol a pozrel, tak sa mi zdá celkom dobrá, našiel som na nej všetky cestičky v strednej Dalmácii, po ktorých som posledné dva roky pojazdil.
A terazky otázky pre znalých:
1. Garmin predáva mapu Európy na SD karte. Je tá mapa v oblasti Chorvátska lepšia, ako tá free stiahnutá z webu chorvátskeho Garminu?
2. Dá sa niekde prípadne nájsť aj podobná free mapa severného Talianska?
3. Alebo nemudrovať, rovno kúpiť mapu Európy a dať zarobiť Garminu?
Mám novú topo mapu TOPO Slovakia 4 na SD karte a Garmin EDGE 800.
Stručné rýchle porovnanie TOPO Slovakia 3 a novej TOPO Slovakia 4 na základe porovnania v PC.
Topo Slovakia 4 je krajšia, je tam cestná sieť.
Topo časť je ZLÁ. Neprebrali sa chodníky z Topo 3.
Príklad:
V Malých Karpatoch okolo Kamzíka chýba: Cerová dráha, päťbojársky chodník .....
Niektoré TZT idú zle (aj keď boli v 3-ke dobre).
Práca s mapou v PC. Pri pripojenom prístroji cez BaseCamp spomaľuje prácu počítača výrazne.
Záver:
Oproti TOPO Slovakia 3 je to cesta späť a je podstatne horšia. Neoplatí sa pre použitie v lese. Čo bolo na TOPO Slovakia 3 dobré, tu chýba.
nie,v kompe,zasadny hw.sw problem
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,3415.0.html
na tu stranku ho radsej ani nenavadzaj,tam sa len dobre naserie,ake problemy ma ta 800ka
http://www.gpsforum.sk/index.php/topic,3415.0.html
Na tej wikine sú dokonca linky na súbory v tvare pre Garmina (Chorvátsko, jednotlivé talianske provincie, Česko, Rakúsko...) - žiadne konverzie, len stiahnuť a pozrieť, či budú o.k. Mám o zábavu cez sviatky postarané - stiahnuť, natlačiť do SD karty, pozrieť cez Garmina, či tú tam všetky cesty, po ktorých som sa už v minulosti motal. Prípadne stiahnuť trasy cestných maratónov a skontrolovať, či sa náhodou nemotajú po poliach...
posledný komentár: 14. 10. 2025 o 19:57
posledný komentár: 11. 6. 2025 o 8:49