Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
u nás jeden taký chvíľu pôsobil, raz ma aj obiehal, ja na žiletke si to dávam a zrazu len hukot plášťov... potom som ho viac krát flagol a asi ho to prestalo baviť..no všelijakí sme
mne raz jeden "ukradol" KOM na javorinu po zltej znacke... a nadelil mi tam tusim nieco cez 10min. Kedze som vedel o koho sa osobne jedna, hned mi bolo divne, kde to ten clovek v sebe nabral
tak som mu napisal a spytal sa. ze ako sa mu taky heroicky vykon podaril... a sam mi napisal, ze jednoducho, elektromotor Bosch s vykonom tusim 400W
ani nevedel ze figuruje v nejakych tabulkach.. po upozorneni si zmenil aktivitu a uz to bolo OK
to bude ten istý, nejaký zo Starej Turej, meno už si nepamätám. mne zobral KOMa na javorinu, vtedy so si povedal, že nejaký nový lokálny borec na scéne, potom som sa lepšie pozrel a mal v popise že ebike.. ale čas nemal nejak svetoborný, na kováča by mal ešte čo robiť
Je Strava presna , co sa tyka prejdenych kilometrov ? Ukazuje mi o 3 km menej ako na tachometri a zmenenu mam tym padom aj priemernu rychlost. Alebo je problem v tachometri /..ale aky??/
Vie mi niekto vysvetlit ako je mozne ze pri vcerajsej pesej ture bol rozdiel nameranych vzdialenosti az 1 km? Tento rozdiel bol medzi mojim Garmin Fenix 2 (12,2km) a manzelkynim Garmin Vivoactive (11,2km). Spustenie a zastavenie merania pomocou GPS spolocne na rovnakom mieste. Zeby rozdielna citlivost GPS chipu v oboch hodinkach?
aj to, ale aj môže záležať ako ich máš umiestnené. poviem príklad ja plávam v 8m bazéne s garmin 310, mám ich pripevnené pomocou čelenky, mával som ich jeden raz vodorovne na hlave, v podstate poloha ako keď sú na bicykli, výsledky úplne nepresné, dráhy rozhádzané. potom som ich začal nosiť na čele, poloha ako keď sú na ruke a presnosť sa výrazne zlepšila, pretože boli tak anténou natočené priamo do neba... ono to je aj dobre vidieť, keď si dáš zobraziť satelity a keď meníš tieto dve polohy ako sa intenzita signálu mení v tých jednotlivých polohách
hellwings Strava používa vlastný algoritmus na "uhladenie" surových dát z GPS. V situácii pri zhoršenom signále Garmin urobí väčší skok medzi bodmi, čo vedie k nereálnym hodnotám zrýchlenia, max. rýchlosti, a pod. Preto pri nahrávaní na Stravu sa automatický tieto defekty identifikujú a následne sa dopočítajú chýbajúce body. Taktiež je rozdiel v tom kedy Strava rozpoznáva zastavenie, a teda aj celkový moving time sa pri dlhšom výjazde môže podstatne líšiť. Pri dlhších výjazdoch, hlavne keď robíš nejaký challenge sa odporúča myslieť aj na to, že po prepočítaní Stravou sa reálna vzdialenosť môže líšiť (aj niekoľko km) od tebou nameranej na tachometri. Všetko je to robené kvôli tomu aby sa ľudia mohli navzájom porovnávať nezáležiac od použitého GPS prístroja.
lakko Garmin Fenix 2 sa vyznačuje pomerne známou chybou v GPS presnosti. Dokonca starý Samsung S3 je na tom omnoho lepšie Tu je pekný článok k tomu aj s detailnými testovaním jednotlivých GPS prístrojov: http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy#Garmin_Fenix_2_Issues
Vdaka zahirko, len stale mi nie je celkom jasny ten troj kilometrovy rozdiel. Resp. pri slabom signale /alebo nedosahu - pouzivam mobilnu appku na Samsungu/ mi proste vynecha km v ktorych som bol v nedosahu ? A cas ale sedi, lebo to ten algoritmus dopocita ? A tachometer mam klasicky cyklopocitac s cidlom na kolese.
A este jedna vec - ked som manualne nahadzoval trat na pocitaci, ukazalo mi 800m nastupanych. V terene mi appka namerala na tej trati 1000m. ??
Na Strave je vidno, ze ludia, ktori pouzivaju applikacie na mobiloch na bicykli s gps bez barometra maju ovela viac (v desiatkach) nastupanych metrov ako ja s Garminom s barometrom a cidlom na meranie vzdialenosti.
V skratke samostatne GPS bez inych "cidiel" nie je zdaleka tak presne, ako by sa mohlo zdat. Su tam odchylky bezne 5 a viac metrov, preto sa to pri vyhodnoteni nazbiera.
Mne sa raz stalo, že mi pri výjazde na Podhradie vyšla priemerka vyše 30km/h. Samozrejme, že blbosť ale bleskovo mi písal niekto na strave, že ako je to možné. no ja som o tom ani nevedel. Zbláznilo sa GPS. Zmazal som to a bolo po probléme.
Mne Strava zasa opačne pridáva km , ale ja si dávam z kompu. Myslím, že je to presnejšie, aj nastúpané metre dávam s kompu s barometrom. Tam mi zasa Strava uberá.
Gps cip ma svoj algoritmus filtrovania polohy (ja som programoval nieco s u-blox a ten mal implementovany Kalmanov filter), potom zalezi ako je naprogramovana apka, akou metodou rata vzdialenost bodov, akou frekvenciou a ci ti prirata priamu vzdialenost, ak nahodou stratis signal (moze sa stat vo vysokych kopcoch, alebo pod vysokymi budovami, ked si zakryjes vyhlad na polku neba). Tiez autostart ti moze narobit rozdiel vo vzdialenosti.
3km je dost nepresnost, skus si zmerat ci mas dobre nastaveny obvod kola. Skus si pustit viac apiek na mobile, zvyknu davat rozne vysledky.
Vdaka zahirko, len stale mi nie je celkom jasny ten troj kilometrovy rozdiel. Resp. pri slabom signale /alebo nedosahu - pouzivam mobilnu appku na Samsungu/ mi proste vynecha km v ktorych som bol v nedosahu ? A cas ale sedi, lebo to ten algoritmus dopocita ? A tachometer mam klasicky cyklopocitac s cidlom na kolese.
A este jedna vec - ked som manualne nahadzoval trat na pocitaci, ukazalo mi 800m nastupanych. V terene mi appka namerala na tej trati 1000m. ??
Zalezi kde mas mobil zasity a aku ma citlivost. Jo, moze to vynechat nejake km, ked nie si v dosahu. Celkovy cas je presny, lebo kazdy pozicny bod obsahuje aj casovu informaciu, moving time uz nemusi byt presny.
Mam pocit, ze strava zarata priamu vzdialenost, ked ti vypadne pozicia, par krat som videl rovnu ciaru v Strave.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máš s tým osobné skúsenosti? Ja som už pár Flagnutých jázd riešil. Prišli hneď čo to daná osoba odoslala s upozornením na zmenu alebo vymazanie.
Mám
Da sa to len cez aplikaciu Strava pre iOS/Android. Pri nahravani vyjazdu, alebo po kliknuti na "Edit".
mne raz jeden "ukradol" KOM na javorinu po zltej znacke... a nadelil mi tam tusim nieco cez 10min. Kedze som vedel o koho sa osobne jedna, hned mi bolo divne, kde to ten clovek v sebe nabral
tak som mu napisal a spytal sa. ze ako sa mu taky heroicky vykon podaril... a sam mi napisal, ze jednoducho, elektromotor Bosch s vykonom tusim 400W
ani nevedel ze figuruje v nejakych tabulkach.. po upozorneni si zmenil aktivitu a uz to bolo OK
lakko Garmin Fenix 2 sa vyznačuje pomerne známou chybou v GPS presnosti. Dokonca starý Samsung S3 je na tom omnoho lepšie
V skratke samostatne GPS bez inych "cidiel" nie je zdaleka tak presne, ako by sa mohlo zdat. Su tam odchylky bezne 5 a viac metrov, preto sa to pri vyhodnoteni nazbiera.
http://communityhealthmaps.nlm.nih.gov/2014/07/07/how-accurate-is-the-gps-on-my-smart-phone-part-2/
Mne Strava zasa opačne pridáva km , ale ja si dávam z kompu. Myslím, že je to presnejšie, aj nastúpané metre dávam s kompu s barometrom. Tam mi zasa Strava uberá.
3km je dost nepresnost, skus si zmerat ci mas dobre nastaveny obvod kola. Skus si pustit viac apiek na mobile, zvyknu davat rozne vysledky.
Zalezi kde mas mobil zasity a aku ma citlivost. Jo, moze to vynechat nejake km, ked nie si v dosahu. Celkovy cas je presny, lebo kazdy pozicny bod obsahuje aj casovu informaciu, moving time uz nemusi byt presny.
Mam pocit, ze strava zarata priamu vzdialenost, ked ti vypadne pozicia, par krat som videl rovnu ciaru v Strave.