Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
ja jazdím iba MTB,a ak idem s ním na cestu,tak jasné že na žiletky sa nemôžem pozerať.Ak sa bavíte o selektovaní jednotlyvých disciplín,tak tadialto podla mňa cesta na KOM nevedie.Proste bude iba hrubé sito......buď ten KOM máš alebo nemáš . Je jedno či ideš sám,alebo za Saganom
Nastavovať ako som písal úplne jednoducho keď idu viacery a uložia trasu kde často sú to 1s rozdiely v skupine prejazd segmentom či už viac KOM alebo poháre.Tak strava by automaticky triedila takéto viac člene jazdy na segmentoch to tzv.grupe tabuľky ale nie do jak to je teraz .A kopce stačí Baba či iné kopce kde to dovoľuje ísť viacery za sebou či vedľa seba.A už ušetrím minúty.
A ako oddelíš, ak niekto jazdil v skupinke, ale iba on sám dal svoju jazdu na Stravu?
To je somarina. Neda sa to nijak filtrovat. Strava segmenty proste nebudu fair a s tym sa treba zmierit. Je to len na svedomi ludi. Malo by sa im prikladat ovela mensiu vahu a zaujem ako maju.
No, v skupine dvoch, piatich, desiatich? Vietor zozadu alebo trošku aj z boku? Reťaz namazaná a čím? Gumy na koľko nafúkané + šírka, opotrebovanie vzorku. Mal som "svoj deň"?. Zima alebo teplo, nebodaj akurát (to by jedného asi eblo). Chcelo sa mi, či len nasilu? Koľko mám followerov? Promile na palube bolo - ak áno, tak koľko?. Cesťák alebo MTB, váha, typ. Koľká bila a grádusov bolo koľko? Aké ročné obdobie? Tretry som mal zatiahnuté a mal som ich vôbec? Nohy oholené? Farba a materiál dresu? Bidon plný a čoho?
No, akosi sa mi nedarí rezať KOM-y, tak vypisujem na fóra ako to mám v <> (preto to aj šialene sledujem) a aké to je hrozne NESPRAVODLIVÉ.
Globálne to mám fakt strašne na háku a preto tu občas investigatívne riešim, prečo mi nejaký žebrácky segment z výjazdu nevyhodnotilo aj keď v rebríku nechcem byť....
Keď bude Strava v Tescu v akcii, prihodím do koša balenie navyše.
Potom sa máte šeci po ftákoch....
ja na strave sledujem mapy kamarátov....kadial išli,kde som ešte nebol a tam by som to skúsil.....alerty na segmenty sú vypnuté.Sem tam preverím osobne,či to je naozaj šlapatelné
No, v skupine dvoch, piatich, desiatich? Vietor zozadu alebo trošku aj z boku? Reťaz namazaná a čím? Gumy na koľko nafúkané + šírka, opotrebovanie vzorku. Mal som "svoj deň"?. Zima alebo teplo, nebodaj akurát (to by jedného asi eblo). Chcelo sa mi, či len nasilu? Koľko mám followerov? Promile na palube bolo - ak áno, tak koľko?. Cesťák alebo MTB, váha, typ. Koľká bila a grádusov bolo koľko? Aké ročné obdobie? Tretry som mal zatiahnuté a mal som ich vôbec? Nohy oholené? Farba a materiál dresu? Bidon plný a čoho?
No, akosi sa mi nedarí rezať KOM-y, tak vypisujem na fóra ako to mám v <> (preto to aj šialene sledujem) a aké to je hrozne NESPRAVODLIVÉ.
Globálne to mám fakt strašne na háku a preto tu občas investigatívne riešim, prečo mi nejaký žebrácky segment z výjazdu nevyhodnotilo aj keď v rebríku nechcem byť....
tak načo sem píšeš ked to máš u prdele
najlepšie aj tak tie trasy, inšpirácia fajn
pomoc vetra by sa dala eliminovat napr., ze by sa vypocital nejaky koeficient ako moc pomohol/ubral vietor pocas jazdy a nim sa vydelil/vynasobil cas dosiahnuty na segmente.
Strava aj tak tie segmenty pocit barsjako nikdy to nie je presne, hlavne kvoli chybam v signale a velmi casto sa tam pridavaju / uberaju sekundy.. tak co chcete riesit vietor . Ak chcete porovnavat, tak bud podla powermetra, alebo potom na pretekoch
Zatial z toho mala , co sledujem je najlepsie ulet (neviem ci este je), segment na starom moste v BA, kde prednedavnom bol najrychlejsi cas 10 sekund - asi 600m dlzka /jeden podobny je potom v lese/ a to je imho o dost horsi problem, lebo jedna vec je prejst segment s vetrom v chrbte, lebo to je real cas a druha vec chyba v zariadeni, pripadne falsum /neviem ci, ale cakal by som , ze ano/.
A problem su v tomto aj e-kolobezky, resp. tie divne cuda jednokolesove motorove.
lto ale ved na pretekoch si nabudeny adrenalinom a ides tiez v skupinke, to musime tiez istym koeficientom odpocitat cas t * adrenalin hodnoty 0,9 (pripadne odber krvi na startovej ciare) * skupinka 0,8 = vysledny cas
Kristina, ahoj, tomu "za svoje" nerozumiem. Ved aj pri e-biku ides AJ za svoje. Rovnako ako pri pretekoch ides nejaky vykon za svoje, ale vysledna rychlost je produktom aj dalsej dopomoci. Mne to pride ako ten isty pripad.
Najjednoduchsie je sa na KOMy nedivat a vobec ich neriesit.
Myslím to tak, že aj rýchlej skupine sa musíš udržať ak chceš s nimi vyjsť stúpanie. A teda ak ťa niekto netlačí "ideš za svoje". Pokiaľ sa nebavíme o stúpaniach 1 - 2% kde skupina môže ísť 30km/h, ale o stúpaniach kde sa jazdí do 20km/h tak tam je jazda v skupine IMHO hlavne o psychike a správnom tempe, ktoré jednotlivca psychicky "vyhecuje" k väčšiemu výkonu tým, že sa viac vytrápi.
To je somarina. Neda sa to nijak filtrovat. Strava segmenty proste nebudu fair a s tym sa treba zmierit. Je to len na svedomi ludi. Malo by sa im prikladat ovela mensiu vahu a zaujem ako maju.
áno, je to hlavne o svedomí. A pokiaľ si pamätám aj v tunajších rebríčkoch na MTBiker sa našli jednotlivci, ktorí si nastavovali a upravovali ručne výjazdy (jazdy v daždi, vetre, úpravy prevýšenia, ...), aby dostali viac bodov a posunuli sa v rebríčkoch.
áno, je to hlavne o svedomí. A pokiaľ si pamätám aj v tunajších rebríčkoch na MTBiker sa našli jednotlivci, ktorí si nastavovali a upravovali ručne výjazdy (jazdy v daždi, vetre, úpravy prevýšenia, ...), aby dostali viac bodov a posunuli sa v rebríčkoch.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ako oddelíš, ak niekto jazdil v skupinke, ale iba on sám dal svoju jazdu na Stravu?
tak načo sem píšeš ked to máš u prdele
najlepšie aj tak tie trasy, inšpirácia fajn
Zatial z toho mala , co sledujem je najlepsie ulet (neviem ci este je), segment na starom moste v BA, kde prednedavnom bol najrychlejsi cas 10 sekund
A problem su v tomto aj e-kolobezky, resp. tie divne cuda jednokolesove motorove.
Najjednoduchsie je sa na KOMy nedivat a vobec ich neriesit.
Myslím to tak, že aj rýchlej skupine sa musíš udržať ak chceš s nimi vyjsť stúpanie. A teda ak ťa niekto netlačí "ideš za svoje". Pokiaľ sa nebavíme o stúpaniach 1 - 2% kde skupina môže ísť 30km/h, ale o stúpaniach kde sa jazdí do 20km/h tak tam je jazda v skupine IMHO hlavne o psychike a správnom tempe, ktoré jednotlivca psychicky "vyhecuje" k väčšiemu výkonu tým, že sa viac vytrápi.
daj si to patentovat na bike a si za vodou
To už je choré...
tu je nejake bodovanie za vyjazdy?