Ak sa dostanem k montazi chipu, bude nutne podla navodou na jeho instalaciu demontovat motor. Co v pripade mojho bajku, motora CX5 a carbonove ramu znamena zhodit dva sroby drziace motor. Tieto vsak bude treba nahodit aj spat a utiahnut predpisanym tocakom. Neviem sa vsak dopatrat akym...TPisal som do BOSCHu, zatial bez odpovede, potom som napisal sem
https://www.emtbforums.com/threads/about-torque.43923/unread a tu som sa akurat dozvedel o nejakej zvolavacej akcii >
Spoločnosť Bosch potvrdzuje problémy s toleranciami motorov SX a CX v dôsledku vôle v uložení motora, ktorá môže viesť k opotrebovaným plastovým puzdrám. Táto vôľa je konštrukčne navrhnutá tak, aby umožňovala motoru plávať v ráme, ale môže viesť k zvýšenému opotrebovaniu v závislosti od rámu a výrobných tolerancií. Spoločnosť Bosch ponúka bezplatnú výmenu puzdier pre dotknutých zákazníkov a už má vo výrobe nový, rozširujúci sa variant puzdra.
V čom je problém?
Vôľa v uložení: Motory sú navrhnuté tak, aby sa „plávali“ v ráme, čo má za následok určitú vôľu.
Opotrebovanie: Tento pohyb môže spôsobiť opotrebovanie plastových puzdier, ktoré držia motor na strane bez pohonu.
Príčina: Rozsah vôle závisí od výrobných tolerancií rámu a puzdra a neovplyvňuje funkciu ani bezpečnosť motora.
Tak zatial nemam odpoved na prvu otazku a uz mam na stole aj druhu....