Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ako som písal, nie je to práve najkrajšie, ale spoľahlivé...
Zobraziť komentár 16.09.2024 - 09:41:53
00
Tak po par jazdach musim teda povedat, ze druhykrat by som si uz kupu asi rozmyslel.
Ovladac pripomoci je vdaka uchyteniu brzdy (naliatok cca 2x2 cm na skrutku) daleko od gripu takze musite ruku , ak ju mate bezne cca v prostriedku, stale posuvat na koniec ku stredu, inac nedosiahnete na prepinacie tlacidla, ktore reaguju na zatlacenie navyse nie na kraji ,ale az v strede, povedal by som ze az za stredom tlacitka. Nastastie nieje vyuzivany tak casto, ale ked uz, tak treba dost rychlo prepnut, co vzhladom na usporiadanie nieje povedal by som bezproblemove alebo skorej pohodove.
Chyba opticky ukazovatel na prehadzovacke, takze vobec "netusite" aky prevod je zaradeny, az ked zacnete tahat do kopca a netusite ci to este pojde prehodit o jeden, dva dole alebo hore . . .

Prílohy:

2024-10-15_134918.png
2024-10-15_134918.png 28.37 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 15.10.2024 - 12:06:01
00
Tak ono ukazovatele uz vymreli na radeniach zial.
Zobraziť komentár 15.10.2024 - 18:41:46
00
ovládač sa nedá umiestniť medzi objímku brzdy a grip?
Zobraziť komentár 15.10.2024 - 19:19:18
00
arrow_leftsorcerer napísal:
ovládač sa nedá umiestniť medzi objímku brzdy a grip?

Da, potom je problem s brzdovou packou, a vecsi ako s ovladacom, lebo packa je potom posunuta skoro o celu sirku displeja - ten naliatok na skrutku bude zavadzat z druhej strany, takto je ovladac posunuty len o nejake 2-3 cm, ale aj to je dost na nekomfort ovladania
Zobraziť komentár 15.10.2024 - 21:35:12
00
Teraz pozeram a porovnavam, brzdy , zo specifikacie "SHIMANO Deore BR-MT410, alebo SRAM Level"
Keby boli osadene Deore, tak pravdepodobne nieje problem, maju ine uchytenie, bez naliatku na skrutku, kktory by branil posunutiu ovladaca asi o 2 cm . . .
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:12:15
00
Shimano
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 20:31:42
00
Hodim to sem, kedze sa to tyka skusenosti . . . .
Brzdy SRAM Level, predpokladam ze najlacnejsia rada
Packy maju velmi dlhy hluchy chod, nez zacnu zaberat, ako toto odstranit?
Zmensit medzeru medzi platnickou a kootucom? Ako?
Aby bolo jasno, ono packa hned po stlaceni reaguje , ale nez dojde platnicka ku kotucu, tak som za 2/3 chodu packy . . .
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 11:27:08
00
Áno LEVEL (bez ďalších pridaných písmen) je najnižší rad... Predpokladám, že platničky sú v poriadku, kotúč tiež a brzdy sú dobre odvzdušnené... Čo to znamená "za 2/3 chodu páčky"? V akej vzdialenosti od gripu? Najjednoduchšie riešenie skoršieho záberu (za splnených predpokladov) je ich "odtiahnutie" od rajdov pomocou nastavovacej skrutky priamo v páčke...
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 11:37:13
00
Vsetko by malo byt OK, ved je to novy bicykel . . . :-)
cca 1,5 cm od gripu, blizsie uz nejdu
Teraz je packa nastavena tak mozno 5 cm od gripu, koniec packy
Stlacanim packy sa vysuvaju platnicky hned od zaciatku, ale asi je tam dost velka medzera, takze nez sa dostanu ku kotucu tak som za polkou chodu . . .
Brzdit to brzi, ale take to je nejake mekke, na starom som mal nejake Julie, tie brzdili o dusu, jemne stlacenie packy a kolo stalo :-)
tu musim poriadne pritiahnut packu dost silou, mozno zvyk . . .
(snad nebude problem ze som pouzil niekoho foto z inzeratu . . . . uz zmazaneho :-) )

Prílohy:

p9ay9mswnprtw3leec29vfzgep1wej9ouyba6cjv_cr.jpg
p9ay9mswnprtw3leec29vfzgep1wej9ouyba6cjv_cr.jpg 48.61 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 23.10.2024 - 13:54:08
00
Skôr je to o tom zvyku, 1,5mm od gripu je normálna vec a úplne v pohode...
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 13:56:16
01
tieto level boli na manželkinom spešli rockhopper (najvyšší rad expert) po 2 mesiacoch išli do p...reč aj s tými kotúčmi sram. furt to šúchalo, nedalo sa to nastaviť nijako, dva krát to riešili v rámci reklamácie (velosprint). aj oni mi povedali "s týmto neurobíme nič vymeňte to za niečo iné"... to sú proste brzdy ktoré dávajú na nové bajky len aby tam nejaké brzdy boli...
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 14:05:05
00
Tak takto zas nie... Sram LEVEL sú napríklad lepšie než Shimano M200 s ich lacnými kotúčmi... Skôr je otázka, ako mohli byť na najvyššom rade expert od Spešlu... Komu Sram kotúče "šúchajú" tak buď je problém v ráme (nevylučujem), alebo ich jednoducho nevie nastaviť...
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 14:12:32
01
nemám skúsenosť s m200 tak neviem povedať, ale asi to je niečo ako ten sram level, len aby tam niečo bolo. na tom spešli som jej vymenil za shimano mt410 kotúč rt76. za dva roky nebolo treba nič nastavovať, ani nijako hýbať, len vyberiem staré platne a dám nové. na neurone mám kombináciu páky mt401/ prasa mt400 kotúč rt56 majú takmer 4000 km a dosť veľa trailov a tak isto žiadne problémy, žiadne povolovanie, štelovanie nebolo s nimi hýbané od novoti, len menené platne a brzdí to fakt absolútne dostatočne.
Zobraziť komentár 23.10.2024 - 15:22:24
00
arrow_leftllubik napísal:
Vsetko by malo byt OK, ved je to novy bicykel . . . :-)
cca 1,5 cm od gripu, blizsie uz nejdu
Teraz je packa nastavena tak mozno 5 cm od gripu, koniec packy
Stlacanim packy sa vysuvaju platnicky hned od zaciatku, ale asi je tam dost velka medzera, takze nez sa dostanu ku kotucu tak som za polkou chodu . . .
Brzdit to brzi, ale take to je nejake mekke, na starom som mal nejake Julie, tie brzdili o dusu, jemne stlacenie packy a kolo stalo :-)
tu musim poriadne pritiahnut packu dost silou, mozno zvyk . . .
(snad nebude problem ze som pouzil niekoho foto z inzeratu . . . . uz zmazaneho :-) )

Drahá ma tiež na Crussis Leveli a vôbec nemáme s nimi problém, nešúchajú a pri jej váhe 52kg sú úplne dostačujúce, ale áno reagujú ako píšeš ty, aj keď dám nové platne, najprv naprázdno a ku koncu brzdia.
Ja som mal SRAM G2R a furt mi padali páky skoro až ku gripom, aj keď mi ich šikovný mechanici odvzdušnili za chvílu boli zase dole, hlavne po dlhšom zjazde. Strašne mi to vadilo a nemal som istotu v ních tak išli preč a teraz som absolútne spokojný.
SRAMi sú proste také asi všetky.
Zobraziť komentár 24.10.2024 - 08:11:23
00
keyboard_arrow_up