Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Čo konkrétne by sa dalo ešte modelu 10.10 PRO, s cenovkou 4 999,- Eur vytknúť?
Zobraziť komentár 03.10.2024 - 14:47:41
00
arrow_leftsorcerer napísal:
ceny bajkov s Gen5 nie sú veľmi navýšené, záleží od značky samozrejme. tu máš karbónový Cube s vyberateľnou baterkou na XT vrátane bŕzd za 5000€. jeho staršia verzia s Gen4 stála koľko, 4600€?
https://www.cube.eu/sk-sk/cube-stereo-hybrid-one44-hpc-slx-800-slabgrey-n-orange/802500

ten Focus má vyberateľnú baterku, vyberá sa zodpodu. nie je to také pohodlné samozrejme ako vybrať baterku z Radona, ale dá sa.

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Mne sa paci, ako vedia aj z uplne nepraktickej veci urobit nieco, co je "easy". Toto skratka nechces riesit niekde v terene (vybratie baterie bol u mna jediny nastroj ako spojazdnit bike pri errore.., mam s tym skusenosti az az :D ), pripadne, ked davas viac ebikov na nosic bez baterie. A aj upinanie na montazny stojan je uplne nieco ine bez baterie (-4,5kg) ako s. Nehovoriac o tom, ze to bude vecne totalne zaspinene a moze sa to pri naraze o skalu, kmen... poskodit. Toto by som urcite nechcel.
Zobraziť komentár 03.10.2024 - 14:58:54
03
Ale toto nie je nič nové... Vyberanie vysunutím zospodu mali už Haibike Flyon, Ghost ASX, či Lapierre Overvolt...
Zobraziť komentár 03.10.2024 - 15:14:25
01
čaute, pýtam sa za brata kedze tu nemá účet, vyskočil mi tento bicykel
https://www.bike-discount.de/en/radon-render-al-7.0-750

maju už len poslednú veľkosť XL za 2600€

brat by zhánal nejaký bicykel na normálne rekreačné jazdenie po kysuckých horách, trailoch ale aj asfalt asi 35% - presuny, ročne asi 2k kilometrov, aktuálne jazdí na asi 15 ročnom HT s pruzinovou vidlicou a 26" kolesami, ja som takisto prechádzal z takéhoto starého bicykla na ebajk CTM areon Xpert so zdvihmi 140/130 a neviem si vynachváliť jazdím tak 3krát viac ako na pôvodnej rachotine čo ma už ani vôbec nebavilo, nič viac mi momentálne netreba možno trošku vyssi zdvih vidlice na tazsi teren by sa uzivil,

chcem sa spýtať či by ste tento bicykel na takého jazdenie odporúčali vzhladom na dobrú cenu, má nejaké vyslovene nevýhody prečo ho nebrat? brat je vysoký cca 188cm takze aj tá veľkosť XL by sa mu hodila, výbavou mi príde niečo ako môj CTM plus má trošku lepšiu vidlicu a vyssi zdvih čo sa hodí, náboje a prehadzovačka sú asi z tých slabších, takisto trošku nizsí zdvih sedlovky, ale to je asi tak všetko čo som si vsimol,

Dakujem za postrehy
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 21:10:04
00
za veľmi dobrý peniaz je to full na Bosch Gen 4 Smart System so 750Wh baterkou. komponenty sú také rôzne, ale všetko sa dá postupne pomeniť. na vidlu pozor, je len pružinová, tú by som ako prvú riešil a pohon SX, ak sa bude *ebkať nie je problém ani veľa peňazí vymeniť za Deore, čo je 100% funkčné zariadenie. v recenzii pod ním je odporúčanie "Just for information if you are around 187 buy XL size."
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 21:24:08
00
Nwm aký maš budget,ale ja by som prišetril a hľadal bike zo vzduchovou vidlou.ten čo si postol je fakt taký základ.jasné dá sa všetko časom pomeniť,ale potom ak to zrátaš zistíš že si mohol mať lepši stroj.
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 21:30:13
01
aha, tak tu je pes zakopaný, sa mi to zdalo az moc dobre za tie peniaze, to som si vôbec nevšimol, ja som si myslel ze ta rock shox 35 je iba vzduchová, lebo som ju videl na vela bajkoch, ze to je taka lepšia recon s hrubšimi nohami, až teraz vidím ze je tam napísané coil, to ma ani nenapadlo, tak to asi nie, už ked vzduchovú, vdaka za upozornenie
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 22:30:34
00
zase za 2600€ je to super. za ďaších 2500-3000 si postavíš dreambike v rámci možností. furt lepšie ako kúpiť bajk za 6000 a mať to ohádzané somarinami :)
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 22:44:44
02
Je to dobrá kúpa a dobrá vzduchová vidla sa dá výhodne kúpiť aj na bazáre. Veď aj sorcerer v kuse niečo mení a predáva:-) SX komponenty treba pojazdiť a potom časom vymeniť. A možno mu to bude aj stačiť ak nie je náročný.
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 09:32:23
02
Ja mam na predaj uplne novu vzduchovu Marzocchi Bomber Z2 z noveho Radonu Render 8
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 14:07:45
01
Inak Render odporucam
Zobraziť komentár 18.10.2024 - 14:08:02
00
Silno uvazujem na dokupeni elektrobicykla. So zenou zdielame rovnaku velkost ramu, takze sa aspon trochu vyuzije. Momentalne mame Neuron (full susp. trail) a Grand Canyon (hardtail trail/XC), plus stary Cube "na cesty do obchodu".
Za elektro nechcem dat 5000, ani cez 4000. Tiez nechcem na bicykli za 3000 mat MT400 brzdy alebo podobne vystrelky.
Bol som rozhodnuty pre Grand Canyon:ON 8 https://www.canyon.com/en-sk/electric-bikes/electric-mountain-bikes/grand-canyon-on/grand-canyon-on-8/3397.html?dwvar_3397_pv_rahmenfarbe=M149_P01
Ma Bosch motor, 36 zubovy prevodnik, dobru vybavu, FOX 34 vidlicu, kvalitne plaste a 750Wh baterku.
Ale: bateriu ma napevno v rame. Sice ju mozem nabijat dole v garazi, ale radsej by som ju mal pod dohladom. Taktiez nemoze ist dolu pri prevazani na nosici, aj pri servise a manipulacii.

Zaujal ma vyssie spominany https://www.radon-bikes.de/en/e-bike/mountainbike/render/render-80-625-2024/
alebo https://www.radon-bikes.de/en/e-bike/mountainbike/render/render-80-625-2023/ (rozdiel je v inom rame - geometrii, inak vedenych lankach a Smart System + 4A nabijacka na novsom)
Pripadne Hardtail https://www.radon-bikes.de/en/e-bike/mountainbike/jealous-al-hybrid/jealous-hybrid-100-625-2023/

Co by ste odporucili? Nejake ine navrhy? Ake su skusenosti s Radon bicyklami? Sa mi to zda prilis lacne.
Zobraziť komentár 19.10.2024 - 23:54:27
00
radon tu ma zopár užívateľov a sam mam v Merkúr jeden z nich,nakoľko spĺňa všetky moje poziadavky. kamošovi po 5r (6r zaruka) poslali novy rám bez akýchkoľvek vymýšľani, čo je u niektorých firiem ,napr slovenskych scifi. za mňa ok, iked geo je už trošku staršia ale na to co popisuje ti bude sedieť až,az
Zobraziť komentár 20.10.2024 - 05:08:50
00
Diky. Temu o Radonoch som cital https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/radon-bikes-skusenosti-nazory-info-t45860.html Elektro sa tam nejako nespomina.

Este rozmyslam, ci vobec kupovat full-susp. Na vyblaznenie v kopcoch mam Neurona. S 23kg elektro ti to ani neviem predstavit. Ano, ked ma niekto jeden bicykel, tam musia byt kompromisy. Len ci radsej neusetrit, vyhnut sa problemom so zadnou stavbou (pukanie, vrzganie, servis tlmica) a nezostat s elektro hardtailom.
Lebo popravde, ked si vezmem spominany Grand Canyon, tak by to bolo aj postacujuce. Je to trail geometria, v terene to neodskakuje (ako XC-cka), vidla poberie toho dost, a na fakt rozbitom zjazde pomoze spustenie teleskopky a nemam problem to zist na nohach. Len to je o 10kg lahsi bicykel. Neviem, co spravi ta hmotnost navyse.
Bikeparky a Redbull Rampage nejazdim, ale toho Neurona vyuzijem... Pocitam s tym, ze s tazkym elektrom sa budem krotit. Vlastnici elektro mate ake skusenosti?
Zobraziť komentár 20.10.2024 - 09:19:39
00
Urcite celoodpruzeny. Na ebiku pojdes celkom svizne do kopca v tazsom terene aj vtedy je odpruzena zadna stavba na nezaplatenie, neodskakuje koleso. A to s tym vrzganim. Mam Cube a po 5300km za cca. rok aj nieco nevrzga nic. Umyvam ho len cistou vodou, nepouzivam ziadne pripravky. Nasledne ho vysusim fukarom na listy.
Zobraziť komentár 20.10.2024 - 09:35:08
01
keyboard_arrow_up