arrow_leftlaco napísal:
Treba sa ukľudniť. DJI je v iných oblastiach špičková firma na svetovej úrovni. Hádam si nejakými motormi pre bicykle nepokazia meno.

Neohovárajte to, čo nepoznáte.

Špičkové drony sú drahšie ako špičkové E-full v carbone, takže čo sa týka dronov /multikoptér/ je firma DJI najprestížnejšia s náskokom pred ostatnými....

... a nejaké BT bezdrôtové tlačítka sú problém? :-))))))))))))) však aj mobil za 30 eur má vstavaný BT prijímač aj vysielač.
Beriem to tak, že DJI má proste inovatívne prístupy a len použili bežne dostupné technológie a komponenty, ktoré skĺbili do jedného systému. Čo sa týka napájania, tak tá batéria musí vydržať kľudne X rokov. V kvalitných hodinkách s mechanickým strojčekom vydržala batéria 10 rokov už v roku 2002 a to boli hodinky za pár stoviek KORÚN. Keby to bolo aj 1 rok /čo určite nebude/, tak na jar sa vymenia za 5 minút všetky baterky na bajku za cenu možno 3 eurá a je rok pokoj. S reťazami sa budete baviť aj 2 dni, ale 5 minút na baterky je moc. :-)))))))))))
05.06.2025 - 06:54:12
02
Treba pockat na realnu prevadzku motorov DJI aspon rok a uvidime. Z akychkolvek noviniek su bezne ludia nadseni, ako aj mnohi tu, ved preco nie, len prax ukaze... :-)
05.06.2025 - 08:41:51
03
arrow_leftcesnacik napísal:
Este raz:
Tie plastove kolesa so skosenym ozubenim nie je uplne trivialne vyrobit tak, aby vydrzali taku zataz.
Problem s pochopenim pisaneho textu?

cesnacikKeďže Čína nie je nejaká triviálna krajina a firma DJI už duplou lebo aj kamery majú lepšie ako GOPRO, myslím že tie kolesá pre nich nebude problém vyrobiť v dostatočnej kvalite. Snáď chápeš obsah môjho textu.
05.06.2025 - 09:55:33
01
Poriadne zamiesaju kartami, tak ako DJI medzi dronmi a kamerami a Bambulab medzi 3D tlaciarnami.
05.06.2025 - 10:02:35
01
Pre nechapavych:
Nepisem, ze sa to neda, je to nemozne, ani nic podobne. Len to nie je uplne trivialne a firma musi a) mat patricne skusenosti a znalosti b) ukradnut know-how od niekoho, kto tie skusenosti a znalosti ma (to nie vzdy postacuje, ak im chybaju nejake detaily). V Cine s tymto problem samozrejme nemaju. Co neznamena, ze automaticky maju technologicky a procesne zvladnute a kvalitne vyrobky.
Opat opakujem pre nechapavych: Pockal by som na dlhodobejsie skusenosti viacerych pouzivatelov. Nie PR clanky.
DJI s dronmi neprisla ako prva. Ani zo zaciatku nemala hned hviezdne modely. Pri prvotnom boome boli lepsie znacky. DJI sa potom podarilo prerazit medzi dronmi. To neznamena, ze maju dobre elektrobicykle, auta, pracky, bagre.
05.06.2025 - 10:07:09
00
Myslím, že drvivá väčšina tohoto fóra chápe o čom píšeš, len ty nechápeš že oni chápu :lol:
05.06.2025 - 10:21:57
02
Hej, ked napisem, ze bezdrotove tlacitka su zas dalsia blbost z vlastnou baterkou, tak reakcia:
" .. a nejaké BT bezdrôtové tlačítka sú problém? :-))))))))))))) však aj mobil za 30 eur má vstavaný BT prijímač aj vysielač. " je uplne chapanie. Takisto nezmysly s 333W. Co ma odolnost kolies spolocne s watmi? Nechapanie zakladnej fyziky.

Cinska firma vyda PR clanok a niektori su tu totalne odvareni a uz ospeveju uzasnost tohto pocinu. Silno mi to pripomina oznamenia kremelskej propagandy o dalsej uzasnej zbrane siestej generacie, s ktorou konecne ovladnu svet a naslednym potleskom piatej kolony.
05.06.2025 - 10:34:45
00
Miešať politiku do bicyklov? Bol si s tým už u lekára?

A kto to bude testovať? Predsa tí prví nadšenci. Ak by nebolo takýchto inovátorov /výrobcov/ a testerov /nadšencov/, tak ešte dnes jazdíme na konských vozoch.
Keď už spomínaš ten kremeľ. "Kremeľské motory" používali američania vo vlastných nosných raketách do kozmu, lebo si ich nedokázali vyrobiť. :-)
05.06.2025 - 10:56:44
00
Ten pohon je vrátane bicykla AMFLOW na trhu už takmer rok. Neviem na čo sa tu o tom rieši debata ako o nejakej novinke? ?‍♂️ Pomerne čerstvé je len to, že to konečne začali používať viacerí výrobcovia aj v iných omnoho zaujímavejších bicykloch ako napríklad Forbidden, čo z toho robí ozaj skvelé tréningové náradie. Skúseností po svete je už určite hodne. Napríklad mne na kvalitný test pohonu a jeho múch stačí menej ako pol rok kým to nedonesiem na reklamáciu v sáčku. Paradoxne väčší problém mi nerobia plastové kolieska, ale oceľové ložiská vnútri pohonu, ale nemyslím tým pohon DJI.
05.06.2025 - 11:27:33
02
arrow_leftVetronar napísal:
Miešať politiku do bicyklov? Bol si s tým už u lekára?

A kto to bude testovať? Predsa tí prví nadšenci. Ak by nebolo takýchto inovátorov /výrobcov/ a testerov /nadšencov/, tak ešte dnes jazdíme na konských vozoch.
Keď už spomínaš ten kremeľ. "Kremeľské motory" používali američania vo vlastných nosných raketách do kozmu, lebo si ich nedokázali vyrobiť. :-)

Tej hluposti co si odpapagajoval aj skutocne veris?
05.06.2025 - 11:40:32
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Paradoxne väčší problém mi nerobia plastové kolieska, ale oceľové ložiská vnútri pohonu,

Su to klasicke gulickove loziska na ozubenych kolesach so sikmym ozubenim?

Magez: Mysli tie, ktore mali od nacistov z programu V2.

branomelis: Co mali spolocne motory na Saturn V alebo raketoplanoch spolocne s russakmi? A co to ma spolocne s ebike? Vetronar ti dohodne termin u lekara.
05.06.2025 - 12:14:37
00
Ako to tu tak čítam, radšej idem pozerať Ružu pre nevestu.
05.06.2025 - 14:14:55
09
arrow_leftcesnacik napísal:
Su to klasicke gulickove loziska na ozubenych kolesach so sikmym ozubenim?

Magez: Mysli tie, ktore mali od nacistov z programu V2.

branomelis: Co mali spolocne motory na Saturn V alebo raketoplanoch spolocne s russakmi? A co to ma spolocne s ebike? Vetronar ti dohodne termin u lekara.

Kamo, ty si uplne mimo! Daj sa liecit.
Co to tu vobec meles o nacistoch, V2 a Saturne?

Fakt si myslis, ze nedokazeme vyrobit nylonovy prevod s ozubenim?
05.06.2025 - 14:37:26
00
Ja napríklad seriózne priznávam, že doma neviem vyrobiť nylonový prevod s ozubením. Ale pre výrobcov pohonov pre ebike skôr nastávajú pri tomto probléme iné otázky typu: Koľko? a za koľko?
05.06.2025 - 15:02:52
02
.......dovolte mi aby som sa aj ja pripojil do tejto žabo-myšej vojny.
https://www.google.com/search?q=%C5%BEabo+%C5%BEabado&oq=%C5%BEabo+%C5%BEabado&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIJCAEQLhgNGIAEMgcIAhAAGO8FMgcIAxAAGO8FMgcIBBAAGO8FMgcIBRAAGO8F0gEKMTA3MjBqMGoxNagCCLACAfEFYg47DWDcugQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vhid=41OGXQRbSB0oSM&vld=cid:22ba1fcc,vid:fIMxWKYgvJE,st:0&vssid=_eJNBaJjRIJrCi-gPzfvmoAo_40
05.06.2025 - 15:14:43
00
keyboard_arrow_up