Rýchlejšie ísť môžeš, ale vezieš takmer 10 kg balastu a prekonávaš väčší či menší odpor motora. Pri MTB tých 25 km/h nevadí, ak sa používajú na to, na čo sú určené. Ale pri krosových a hlavne cestných bicykloch je to úplný nezmysel. A aký zmysel má dať na e-bike prevod 48/11? Tam už jednoducho výrobca s tým počíta, že ten bicykel bude čipnutý. Ono by to celé malo logiku, keby po prekročení rýchlosti 25 km/h bol k dispozícii iba nejaký Eco mód, ktorý by kompenzoval hmotnosť bicykla a odpor motora.
Celý tento zákon ohľadom elektrobicyklov a ich obmedzení robila banda byrokratických idiotov a tak aj vyzerá. Zákony ktoré priam volajú na to aby sa porušovali asi nie sú moc v poriadku. Výkon 250w ešte ujde aj keď kľudne môhol byť o 100 - 200w vyšší. Nikomu ale nemôže dávať zmysel obmedzenie rýchlosti na 25 km. Keby bola povolená napr. 35km myslím, že 90% cyklistov či už horských, alebo trekingových - cestných bola spokojná a nehrozil by ani masový "úhyn" cyklistov vplyvom neprimeranej rýchlosti. Bol by však nanajvýš prospešný úhyn všetkých idiotov, ktorí takéto zákony vyrábajú !
Su legalne sposoby ako zmenit zakon. Smelo sa dotoho pusti.
Ahojte , aj ja sa chystam kupit si svoj prvy elektricky bicykel , panovi sa pre jeho dovody vobec necudujem , omielate tu zakony .., to sa akoze nemozem viest 20-tkou po cyklochodniku iba drzanim blbej packy?? , vzdy to bude lepsie a menej nezakonne ako jazdit s vykuchanym dpf filtrom a katalizatorom .. ja hladam tiez podobny hybrid medzi el. skutrom a bicyklom neviem ci ste zastrehli e-babeta.com , toto sa priblizuje mojej predstave alebo mi viete poradit nieco lepsie ? Dakujem
Cista demencia taketo nieco....to akokeby si napisal ze okradnut chudobneho je menej nezakonne ako okradnut bohateho.
A ano memozes ist po cyklochodniku na motorke. Mas predsa cestu, tak naco sa trepes na cyklochodnik s motorkou??? Ci ked pojdem 20 iba drzanim plynu mozem ist na cyklochodnik podla teba???
Ale prekvapeny som neni, ludia sa vzdy snazia ..... so systemom, a cyklisti su v tomto specislisti.
Ahojte , aj ja sa chystam kupit si svoj prvy elektricky bicykel , panovi sa pre jeho dovody vobec necudujem , omielate tu zakony .., to sa akoze nemozem viest 20-tkou po cyklochodniku iba drzanim blbej packy?? , vzdy to bude lepsie a menej nezakonne ako jazdit s vykuchanym dpf filtrom a katalizatorom .. ja hladam tiez podobny hybrid medzi el. skutrom a bicyklom neviem ci ste zastrehli e-babeta.com , toto sa priblizuje mojej predstave alebo mi viete poradit nieco lepsie ? Dakujem
Tak sa potom choď spýtať na e-babeta.com a nie sem. Proti klasickým nečipnutým e- bajkom nič nemám, ale jazdiť s nejakou páčkou, alebo čipnutým byciklom a ohrozovať iných ľudí je už teda niečo cez. Keď chce niekto jazdiť viac ako 25km/h nech šlape za svoje a nie na čipnutom e-bajku (či už s páčkou alebo bez). Najhoršie je, že toto požívajú ľudia ktoríi nevedia bajk poriadne ovládať ani v nižžších rýcholstiach a nie ešte čipnutý. Bez čipu by v živote tak rýchlo nejazdili a neohrozovali tým iných. Ak by niekto chcel rýpať, áno mám nečipnutý e-bike aj klasiku a striedam to.
Tak sa potom choď spýtať na e-babeta.com a nie sem. Proti klasickým nečipnutým e- bajkom nič nemám, ale jazdiť s nejakou páčkou, alebo čipnutým byciklom a ohrozovať iných ľudí je už teda niečo cez. Keď chce niekto jazdiť viac ako 25km/h nech šlape za svoje a nie na čipnutom e-bajku (či už s páčkou alebo bez). Najhoršie je, že toto požívajú ľudia ktoríi nevedia bajk poriadne ovládať ani v nižžších rýcholstiach a nie ešte čipnutý. Bez čipu by v živote tak rýchlo nejazdili a neohrozovali tým iných. Ak by niekto chcel rýpať, áno mám nečipnutý e-bike aj klasiku a striedam to.
Múdro píšeš. Ako prídu k tomu praví cyklisti, ktorým sa pod kolesá motajú na ebajkoch na cyklocestách kripli a bránia im prekonávať ich PR na strave.
Ako sorry. Odkedy sledujem posledný mesiac cyklo fóra, tak zisťujen, že najviac retardov je medzi cyklistami. Odporúčam české bikeforum. To je čistá psychiatria.
Múdro píšeš. Ako prídu k tomu praví cyklisti, ktorým sa pod kolesá motajú na ebajkoch na cyklocestách kripli a bránia im prekonávať ich PR na strave.
Ako sorry. Odkedy sledujem posledný mesiac cyklo fóra, tak zisťujen, že najviac retardov je medzi cyklistami. Odporúčam české bikeforum. To je čistá psychiatria.
Celé si to nepochopil, ale radšej sa už vyjadrovať nebudem, keď som teda ten retard. Niekedy treba viac čítať a menej písať.
Mne sa zda ze najviac sa rozculuju "vychcalkovia" co jazdia na emotorkach a chcu zneuzivat/porusovat zakon/cestnu vyhlasku a tvarit sa ze maju ebaiky.
Majitelia ebajkov chodia prudiť cyklistov, že nemajú odrazky, reflexné pásky, odrazky na pedáloch, čím hrubo borušujú zákon? Alebo že jazdia komy na hrádzi, cyklocestách etc? Alebo v národných parkoch? No ja ten dojem nemám.
Nezaregistroval som tu žiadneho majiteľa emotorky. Ani na iných fórach. Oni asi prudia na moto fórach skalných zástancov benzínu. Ako majitelia Tesiel majiteľov čipnutých Octavii TDI.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Su legalne sposoby ako zmenit zakon. Smelo sa dotoho pusti.
A ano memozes ist po cyklochodniku na motorke. Mas predsa cestu, tak naco sa trepes na cyklochodnik s motorkou??? Ci ked pojdem 20 iba drzanim plynu mozem ist na cyklochodnik podla teba???
Ale prekvapeny som neni, ludia sa vzdy snazia ..... so systemom, a cyklisti su v tomto specislisti.
Celé si to nepochopil, ale radšej sa už vyjadrovať nebudem, keď som teda ten retard. Niekedy treba viac čítať a menej písať.
Majitelia ebajkov chodia prudiť cyklistov, že nemajú odrazky, reflexné pásky, odrazky na pedáloch, čím hrubo borušujú zákon? Alebo že jazdia komy na hrádzi, cyklocestách etc? Alebo v národných parkoch? No ja ten dojem nemám.