asi áno, Amflow, Specialized, zanedlho asi už aj Bosch 100 alebo viac Nm. logicky bude vyššia spotreba baterky, ale v app si vieš Nm nastaviť/obmedziť podľa seba. zákazník opäť dostane viac možností a to je fajn
Bosch ohlásil predstavenie noviniek na sviatok práce Motor dostane 100Nm a 750W, max. podporu 400%, pribudne režim eMTB+, ktorý má premostiť medzeru medzi doterajším eMTB a módom Race na pretekárskych motoroch. väčšia dynamika, podpora až do 400% a rovnaký overrun ako Race. nový displej Kiox 400 do top tube, o dotyku nepíšu, ale bude mať zabudovaný USB C pre nabíjanie mobilov či príslušenstva a automatické nastavenie jasu. ďalej sú tam potom updaty pre ABS a elektronické radenie. o mocnejšej nabíjačke bohužiaľ ani slovo, aj keď vyšší výkon a s tým spojená vyššia spotreba baterky si to logicky pýta, rovnako tak nič o customizácii dátových polí na Purion 400. https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/media/dam_images/bosch-ebike_performance_upgrade_en.pdf
Ja sa chystam kupovat prvy e-bike tento rok, takze KIOX 400C nehrozi, ten bude v buducorocnych modeloch.
Ale oznamene vylepsenia ma len utvrdili v rozhodnuti ist ist do CX5
myslím, že bude na predaj aj sólo, väčšina modelov 2025 má na to pripravený otvor. za obdobie existencie Smart System sa všetky predstavené novinky dali kúpiť samostatne. avšak pri výmene System controllera za Kiox 400 bude potrebné nastaviť ho v servise cez diagnostiku ako novú riadiacu jednotku, je to vlastne riadiaca jednotka a displej v jednom.
Ano, teraz som sa pozeral a vacsina novych modelov s CX5 ma System controller. Len tie, ktore su pre mna cenovo prijatelne ho nemaju a maju Purion 200. Ten sa mi celkom paci.
Toto by až taký najväčší problém nebol, ako kompromis medzi veľkosťou a množstvom zobrazovaných dát je to super, ale je tam oveľa väčší prúser... Objímková spona má okolo kĺbu veľmi málo materiálu a už sa mi objavil štvrtý zákazník (a jeden kolega), ktorým sa to pri minimálnom náraze (zachytení, nie páde) rozletelo na kusy... A stav toť nevratný... Takže uvidíme, či to nebudú musieť prepracovať a spraviť zvolávačku...
Toto by až taký najväčší problém nebol, ako kompromis medzi veľkosťou a množstvom zobrazovaných dát je to super, ale je tam oveľa väčší prúser... Objímková spona má okolo kĺbu veľmi málo materiálu a už sa mi objavil štvrtý zákazník (a jeden kolega), ktorým sa to pri minimálnom náraze (zachytení, nie páde) rozletelo na kusy... A stav toť nevratný... Takže uvidíme, či to nebudú musieť prepracovať a spraviť zvolávačku...
nateraz sme sa nič nové nedozvedeli, Bosch predstavil pretekársky CX-R motor so 100Nm, 750W a 400% podporou, update totožných parametrov na bežné CX Gen 5 bude v júli, displej do top tube Kiox 400 so svietivosťou 1000 nits, mal by stáť 249€, nedotykový, nespomína sa ani konektivita s Garminom. pre Gen 4 a SX verziu nič, to už je asi uzavreté. niečo možno ešte Bosch predstaví na Eurobike koncom júna, rýchlejšia nabíjačka by sa fakt zišla
Bosch ohlásil predstavenie noviniek na sviatok práce Motor dostane 100Nm a 750W, max. podporu 400%, pribudne režim eMTB+, ktorý má premostiť medzeru medzi doterajším eMTB a módom Race na pretekárskych motoroch. väčšia dynamika, podpora až do 400% a rovnaký overrun ako Race. nový displej Kiox 400 do top tube, o dotyku nepíšu, ale bude mať zabudovaný USB C pre nabíjanie mobilov či príslušenstva a automatické nastavenie jasu. ďalej sú tam potom updaty pre ABS a elektronické radenie. o mocnejšej nabíjačke bohužiaľ ani slovo, aj keď vyšší výkon a s tým spojená vyššia spotreba baterky si to logicky pýta, rovnako tak nič o customizácii dátových polí na Purion 400. https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/media/dam_images/bosch-ebike_performance_upgrade_en.pdf
rovnako tak nič o customizácii dátových polí na Purion 400. - to je fakt na prasky s mini to preklikavat dookola
Inac som cerstvy majitel CX gen 5(inac chodi to nadherne, tiche, super nastavitelne, riadne navykove:-).Ako to je s nabijanim kade tade po ceste z tych nabijaciek okrem origos co mam, z tych ksandien popri hoteloch bikepointoch a tak?
pri Gen 5 a 800Wh baterke som to ešte nestopoval, ale pri Gen 4 a 750Wh baterke 4A nabíjačka nabíja 20% za hodinu + nejaký dokončovací proces vyše polhodiny, ak sa nabíja doplna. pomalé nabíjanie je pre baterku samozrejme lepšie, ale pri potrebe nabíjania cez výjazd je to nedostatočné. pre 625Wh baterky nie Smart System má Bosch 6A nabíjačku, Spešl má pre Turbo Levo Gen 12A nabíjačku, ktorá dokáže 840Wh baterku nabiť z 0 na 80% za hodinu, DJI Avinox má niečo podobné. chcelo by to nabíjačku do batohu, ktorá nabíja rýchlejšie ako štandardne dodávané 4A, alebo pri lacnejších bajkoch 2A. nabíjacie stanice s konektormi Bosch, ktoré sú tu vo veľkom rozšírené, nám Smart System nenabijú, pasujú iba na staršie systémy, čiže len hľadať zásuvky, ktoré na nabíjacích stojanoch vo väčšine sú.
tak to asi nie je nabíjačka do batoha čokoľvek čo nabije bajk rýchlejšie ako 4A a dá sa v pohode nosiť v batohu bude OK, na staršie 625Wh baterky 6A nabíjačka váži 980g. všetko do 1kg je v pohode, technológie zase o kus pokročili, možno do 1kg vpracú aj niečo silnejšie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tak začínam šetriť a o rok hádam bude
https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/media/dam_images/bosch-ebike_performance_upgrade_en.pdf
https://www.emtbforums.com/attachments/getapplicationattachment-1-1-pdf.157325/
Ja sa chystam kupovat prvy e-bike tento rok, takze KIOX 400C nehrozi, ten bude v buducorocnych modeloch.
Ale oznamene vylepsenia ma len utvrdili v rozhodnuti ist ist do CX5
aj toto sa stalo
https://www.bosch-presse.de/pressportal/de/media/dam_images/bosch-ebike_performance_upgrade_en.pdf
rovnako tak nič o customizácii dátových polí na Purion 400. - to je fakt na prasky s mini to preklikavat dookola