- LED Remote je na facku, po ceste fajn, ale v teréne sa málokedy podarí prepnúť podporu len o jeden stupeň, skoci to o dva poväčšine. Rovnako ovládanie displeja Kiox 300 detto. Tlačidla sú proste veľmi jemne, bolo by super, keby kládli väčší odpor. Celkovo ten ovládač je v teréne nepraktický.
- Kiox 300: zatiaľ nemožnosť navigácie ako v starom Kioxe (ma doriešiť update). Aktuálne žiadne možnosti pripojenia ďalšieho príslušenstva, napríklad hrudného pasu (neviem či stary Kiox toto vedel). Další problém celého systému je, že ukazuje viac najazdených km ako iné trackovacie nástroje. Pri cca 50km tripe ukazuje o 2km prejdené viac (obvod kolesa mám správny - riešia to aj další chalani v UK napr.)
- motor: tam som ok, zoznamujeme sa ešte.
- batéria 750Wh: pre mna tiež v pohode, Dnes trasa 50km, prevýšenie 950m, zostatok 43%. Casto využívané eMTB vzhľadom nato, že sme šli so Saganom sorcererom, ktorý je proste dabel ?
- aplikácia Flow: v podstate nemám nejaké negatíva. Na iOS musí byt povolená poloha na “Vždy” inak neukáže nastupane metre. Export gpx z nej ale neobsahuje údaje o čase, takze je nepoužiteľný. Možnosť úpravy nastavenia režimu Eco a Turbo.
Ak ma niekto otázky rad zodpoviem.
posledný komentár: 31. 8. 2025 o 22:17
nejaký čas som dumal nad tým, prečo mi pri Auto ukazuje väčší dojazd ako na Tour, alebo Sport. keď som ale posledne rúbal z výjazdu po rovine, Tour dával väčšiu podporu ako Auto. pri stúpaní je to ale úplne iná liga, Auto človeka potiahne do kopca. za mňa skvelý režim
Ja som si ešte tiež do nedávna myslel, že na AUTO mi to zožerie baterku na 10km. Ale po Dolomitoch viem, že je to super mód, ktorý toľko vôbec nepapá baterku pokiaľ správne radíš.
V Dolomitoch som väčšinou v stúpaniach chodil na Tour, ale keď prišla stojka a mal som už v nohách 8 - 12km stúpania, tak som zapol AUTO a najľahší prevod a ako píšeš, akoby som sa len viezol, krásne ma potiahol hore stojkou. Ale podstatné je, že som si všimol, že pri stojke cca 22% (tak uakzoval Garmin) a dĺžke niekde medzi 600-700 m mi to zožralo na AUTO a na najľahšom prevode cca 4-5% baterky, čo nieje vôbec zlé.
Takže záleží aj na akom prevode človek ide, pri ťažkých prevodoch to žerie ako divé, ale pri ľahkých ani nie a hlavne ti to dobre pomôže fakt v stojkách, alebo v totálne rozbitom (skalnatom) stúpaní.
Za mňa AUTO režim
Približne každých 400km. Pravda je že nemám momentovú račňu, ale čakal som že ten Loctite to podrží. Napadlo ma ešte použiť iný typ Loctitu. Len ktorý by bol najviac vhodný ?
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.emtbforums.com/attachments/dt25_bosch_the_smart_system_de_25_45kmh_rev1_june-2024_online_reduced-pdf.147223/
https://www.emtb-news.de/news/bosch-cx-gen5-abspro-purion400-neuheit-test-2025/
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Osobne som milo prekvapeny. Bal som sa, ze sa pustia do bitky o najviac Nm a W, ale vyzera, ze riesili (z mojho pohladu) podstatne veci.
https://www.youtube.com/watch?v=gWA0HDZGkX4
Cube Stereo Hybrid One 44 HPC ma vsetky tie novinky a Sram AXS napajanu z baterie. No a ta farba
tiež sa mi páči, že sa nepustili do pretekov o Nm. čo bolo dobré vylepšili, čo bolo zlé odstránili (klepot), zvýšili kapacitu baterky pri znížení jej dĺžky a hmotnosti, eShift a ABS väščina z nás nepotrebuje, malý displej na rajdy na spôsob Shimana je super, v rozhovore bola spomínaná aj vyššia účinnosť motora, čo by mohlo znamenať dlhší dojazd, pridali senzory pre hladšiu jazdu, vytunili Walk asistenta aby prispôsoboval rýchlosť sklonu terénu, pridali funkciu rozbehu do kopca, v tomto za mňa veľká spokojnosť. na strane druhej, opäť sme sa nedočkali konektivity s ANT+ zariadeniami.
z nových bajkov, ktoré som zatiaľ videl ma najviac upútal Trek Rail+, uvidíme s čím prídu ostatní. Focus Jam2 tiež vyzerá dobre, ale archaický LED Remote je u mňa nepriechodný. očakávam nové modely od Commencal, aktuálne majú na celé portfólio ebajkov zľavy, určite sa pridajú Orbea, Scott, Mondraker a mnohí ďaľší (vo všetkých prípadoch myslím AL modely), myslím že bude z čoho vyberať. do jari je cca 180 nocí sa na to poriadne vyspať
tiež sa mi páči, že sa nepustili do pretekov o Nm. čo bolo dobré vylepšili, čo bolo zlé odstránili (klepot), zvýšili kapacitu baterky pri znížení jej dĺžky a hmotnosti, eShift a ABS väščina z nás nepotrebuje, malý displej na rajdy na spôsob Shimana je super, v rozhovore bola spomínaná aj vyššia účinnosť motora, čo by mohlo znamenať dlhší dojazd, pridali senzory pre hladšiu jazdu, vytunili Walk asistenta aby prispôsoboval rýchlosť sklonu terénu, pridali funkciu rozbehu do kopca, v tomto za mňa veľká spokojnosť. na strane druhej, opäť sme sa nedočkali konektivity s ANT+ zariadeniami.
z nových bajkov, ktoré som zatiaľ videl ma najviac upútal Trek Rail+, uvidíme s čím prídu ostatní. Focus Jam2 tiež vyzerá dobre, ale archaický LED Remote je u mňa nepriechodný. očakávam nové modely od Commencal, aktuálne majú na celé portfólio ebajkov zľavy, určite sa pridajú Orbea, Scott, Mondraker a mnohí ďaľší (vo všetkých prípadoch myslím AL modely), myslím že bude z čoho vyberať. do jari je cca 180 nocí sa na to poriadne vyspať
Zase už len premýšlaš čo kúpiš
Motor vyzerá super aj všetky vylepšenia, možno aj ja ho raz budem mať na svojom ebajku
na tom CUBE je to AXSko dobijane alebo napajane z baterie bajku...lebo napisal si to tak..a ja to chapem, že vybiješ pri jazde bateriu bajku a aj si doradil tym padom ?